fbpx

Lauri beoefent de Wim Hof-methode en neemt regelmatig een ijsbad: ‘Een superkrachtige ervaring’

Met deze tropische temperaturen klinkt een ijsbad wel heel aanlokkelijk, maar zou jij het durven, in een bad van ijs stappen? Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi beoefent de Wim Hof-methode al een paar jaar en ervaart dit als superkrachtig. Ook op Ibiza kun je de methode doen.

Wim Hof de mammoet

Vroeger had je mammoeten, nu heb je Wim Hof. Ik denk sterk dat hij een incarnatie van dit machtige beest is. Wat een oerkracht heeft deze man. IJs en kou zijn zijn beste vrienden en wie kan dit nu zeggen? Afgezien van Italiaans ijs en ijsblokjes in mijn water heb ik het niet zo op ijs(koud). Wim Hof a.k.a. The Iceman is wereldwijd bekend geworden door zijn diverse kourecords (o.a. in blote bast de Kilimanjaro beklimmen) en natuurlijk het ijsbad (hij zit er met gemak 85 minuten in). De combinatie van kou en adem is nog net iets krachtiger dan Empire State of Mind van Alicia Keys en Jay Z én dat zeg ik niet vaak.

De ademtechniek van Wim Hof

Zo’n vijf jaar geleden gaf ik een goede vriendin een dagje Wim Hof voor haar verjaardag. Ik wist niet zoveel over hem, maar natuurlijk ging ik als nieuwsgierig aagje met haar mee. We volgden de workshop bij Bart Biermans, een gecertificeerde trainer van de Wim Hof-methode. Deze dag zal ik nooit vergeten en was nogal eh… overweldigend. Natuurlijk had ik ervaring met meditatie, maar de ademtechniek van Wim Hof was compleet nieuw voor mij. Na een presentatie bekeken te hebben met alle positieve én wetenschappelijk onderbouwde voordelen van de combinatie van kou en kracht wilde ik dat ik dit eerder geweten had. Daarna wordt de ademtechniek uitgelegd én dan is het een kwestie van ervaren.

Bekijk hier een video waar de ademtechniek door Wim Hof wordt uitgelegd.

Mijn ervaring met de ademtechniek

De eerste ademronde is heel prettig en ben ik lekker aan het genieten van het Noorderlicht op mijn oogleden (groene vlekken). Ook ervaar ik innerlijke rust door de hoeveelheid zuurstof in mijn lijf. Tijdens de tweede ronde beginnen de tranen over mijn wangen te rollen en huil ik nog net niet zo hard als een jankend en stampvoetend kind met suikerzin in de supermarkt. Gelukkig lig ik ergens achteraf met mijn vriendin, want ik weet niet wat me overkomt. Zo’n intense ervaring is nieuw voor mij, waarin ik buiten mijn lichaam treed en terecht kom in het lichaam van iemand anders (die op dat moment stervende is). Wow, dat ik dit mag ervaren: hier ben ik buitengewoon dankbaar voor.

Het ijsbad

Na mijn nogal betekenisvolle en bovenal bijzondere ruimtereis ben ik nog zenner dan een pasgeboren potvis. In deze megachille status stap ik zonder aarzelen het ijsbad in. Ik kan dit zeg ik tegen mezelf, ik kan dit. Later kom ik erachter dat het een bekende quote van meneer The Iceman Wim Hof himself is: ‘Wat ik kan, kan iedereen.” Tijdens het hele proces begeleidt Bart je heel liefdevol en hij zorgt ervoor dat je 100% focus hebt. Ook vraagt hij me om hem aan te blijven kijken. Het werkt, want pas als ik echt besef dat ik in het bad zit begint de kou aan mijn tenen te vreten.

Wim Hof op Ibiza

Na deze ervaring vijf jaar geleden heb ik nog diverse keren een ademsessie bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam gevolgd. Je stapt daarna niet het ijsbad in, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Zo heb ik mijn levensdoel ontvangen tijdens een op de Wim Hof-methode gebaseerde ademsessie. Koud afdouchen doe ik niet dagelijks, maar wel geregeld. Nu ik op Ibiza woon heb ik gelukkig ook een fantastische facilitator ontmoet. Suzanne Boersma is eveneens een gecertificeerde Wim Hof-trainer en ja alles wat je op Ibiza ervaart is natuurlijk nog net even een tikkeltje magischer. Ben je een keer op Ibiza, stuur mij dan een bericht als je haar nummer wilt ontvangen. Haar levensverhaal is heel bijzonder en dan vooral hoe de verschillende ‘toevalligheden’ of beter noem je het synchroniciteit haar richting The Iceman sturen. Daarbij is het een ontzettend mooi, lief en warm mens. Dat maakt het toch net weer iets aangenamer als ze jou het ijsbad in begeleidt.

Bekijk hieronder een fragment waarin ik in het ijsbad zit. Best wel chiller dan chill toch? Ben je op Ibiza, boek dan een sessie met Suzanne in het prachtige Casa Naya.

Over online magazine Nyepi

Toen Lauri nog maar net kon praten stelde ze oneindig veel vragen. ”Waarom beweegt de maan mee terwijl we met de auto rijden? Waarom kan ik mijn overgebleven eten niet naar Afrika opsturen?” Zo ging het de hele dag door. Haar moeder besloot tussen 18:00 en 19:00 een waarom-vrij-uur in te lassen, zodat ze even kon uitrusten. Nieuwsgierig is Lauri altijd geweest en avontuurlijk, dat ook. Na jarenlang als redacteur voor Men’s Health, FHM en CosmoGirl te hebben gewerkt besloot ze na een retreat dat ze deze zelf wilde gaan organiseren en begeleiden.

Drie yogaopleidingen, een verhuizing naar Ibiza en heel wat retreats voor haar andere bedrijf One Day Retreat Ibiza verder… Heeft de tijd haar eindelijk het zetje gegeven om online magazine Nyepi op te richten. Zonder uitgever en 100% selfmade.

Lees ook:

Reset je lichaam met cryotherapie in het Freezlab

Tatum omarmt de kouWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF