fbpx

Personal trainer Kelby Jongen vertelt jou hoe je zelfverzekerder kan worden

We hebben allemaal last van onzekerheden. Deze loslaten, kan lastig zijn. Een goede zelfreflectie is daarom erg belangrijk. Onze expert Kelby Jongen legt in dit artikel uit wat jij kunt doen om zelfverzekerder te worden.

Hoe vaak kijk jij echt goed naar jezelf in de spiegel? Neem eens de tijd om naar jezelf in de spiegel te kijken. En dan een lange spiegel, waardoor jij jezelf goed ziet. Het liefst naakt of in ondergoed. Vind je dit nog te spannend? Doe het dan eerst met kleding aan. Wat zie je als je naar jezelf kijkt? Zeg eens tegen jezelf waar je allemaal tevreden mee bent. Benoem jouw sterke punten en waarom je daar zo trots op bent. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, heeft punten die wellicht wat minder mooi zijn. Vaak zit daar een verhaal achter.

Het verhaal

Het verhaal dat je sterker heeft gemaakt, iets moois heeft gebracht of wellicht veel verdriet gegeven heeft. Dit is jouw lichaam en jouw lichaam is uniek. Door vaker naar jezelf te kijken, ga je meer accepteren dat dit jouw lichaam is. Het leven is te kort om te piekeren en onzeker te zijn. Jij bent het waard, ongeacht hoe jij eruitziet. Wees tevreden met jezelf. Zijn er echt punten waar je ontevreden over bent, probeer ze dan te veranderen. Op een schaal van één tot tien; hoe belangrijk is dit voor je, en hoe graag wil je dit veranderen? Eén is niet belangrijk, en tien is heel belangrijk. Scoor je ergens in het midden, leer het te accepteren. Je vindt het blijkbaar niet belangrijk genoeg om er iets aan te doen. Scoor je heel hoog, onderneem dan actie. Zet doelstellingen voor jezelf en maak een plan. Schakel desnoods een coach in.

Houding

Kijk naar de blik in je ogen. Is deze fris en fruitig, of zie je er moe en geleefd uit? Door te werken aan een gezondere leefstijl, kun jij dit verbeteren. Hoe is jouw houding? Sta je zelfverzekerd rechtop of hangen je hoofd, nek en schouders naar beneden? Train jezelf met regelmaat een rechte houding te hebben. Dit zou je kunnen doen door met een boek op je hoofd door de kamer te lopen. Valt het boek er steeds af, dan loop je niet recht, en dus gebogen naar voren.

Kleding

De manier waarop jij je kleedt, zegt ook iets over hoe jij je voelt. Welke kleuren of kledingstukken besluit jij ’s ochtends aan te trekken? Hoe wil jij je voelen en hoe wil jij overkomen op anderen? Door je bewust te zijn van al deze factoren, kun jij zelfverzekerder worden. Wanneer jij je krachtig en sterk voelt, kun je beter omgaan met teleurstellingen, kritiek of tegenslag. De mensen die het meest gelukkig zijn, zijn niet de rijkste en knapste personen. Het zijn zij die zich het makkelijkst kunnen aanpassen aan hun omgeving.

Zelfreflectie

Werk daarom aan je innerlijke kracht, zelfverzekerdheid en uitstraling. Ja zal na enige tijd merken dat je meer energie krijgt, dat je positiever wordt en dat je meer acceptatie zal vinden op heel veel vlakken. Neem de tijd voor zelfreflectie en vraag om feedback. Door open te staan om te blijven leren, kunnen we groeien als mens. Merk je dat je het lastig blijft vinden, zoek dan een professional die jou kan helpen. Dit is een geweldige investering in jezelf!

Over Kelby

Kelby Jongen is fitnessexpert, personal trainer en ondernemer in de fitnessbranche. Ze schreef diverse boeken over fitness en werkte onder andere mee aan het televisieprogramma Obese.

Kelby JongenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF