fbpx

Hormoondeskundige Ralph Moorman over Cellulite

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en is een veranderende toestand van het onderhuidse bindweefsel waardoor putjes in de huid ontstaat. Deze klacht komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen omdat vrouwen een andere opbouw van bindweefsel hebben onder invloed van genen en hormonen. Onze WENDY-expert Ralph Moorman legt je graag alles uit over cellulite.

Je herkent cellulite aan

 1. Een hobbelige huid op de heupen, dijbenen en billen en soms op de onder­buik of bovenarmen.
 2. Zichtbare vetophopingen of de lichtere variant waarbij het alleen zichtbaar is bij het inknijpen van de huid.
 3. Koude huid rond de cellulite door een verslechterde bloedcirculatie.

Meerdere oorzaken

 1. Genetische aanleg
 2. Inactief leven
 3. Laaggradige ontstekingen
 4. Teveel aan oestrogeen  ten opzichte van testosteron.

Reguliere artsen beschouwen cellulite als een cosmetisch probleem. Er zijn dan ook geen reguliere geneesmiddelen tegen cellulite.

Wat kun je zelf doen?

 1. Zorgen voor gewichtsverlies omdat op de lange termijn cellulite minder kan worden door oestrogeenverlaging.
 2. Inname xeno-oestrogenen verminderen door biologisch te eten, vloeistoffen in glas in plaats van plastic te kiezen, natuurlijke cosmetica en parfums te gebruiken.
 3. Zo min mogelijk alcohol drinken en gevarieerd en onbewerkt eten om de lever te ontlasten en een goede ontgifting mogelijk te maken.
 4. Geen drop en zoethout bevattende producten eten.
 5. Voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan polyfenolen zoals blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten.
 6. Het doen van zware krachtoefeningen. Hiermee stimuleer je de aanmaak van testosteron en verstevig je de spieren op de juiste plaatsen.
 7. Chronische stress verminderen omdat dit de aanmaak van testosteron kan verminderen en laaggradige ontstekingen in het lichaam verergeren.
 8. Beter slapen omdat tijdens de slaap er een piek is in testosteron en ook het slaaphormoon melatonine een is antioxidant die de laaggradige ontsteking in het lichaam kan verlagen.
 9. Suppleren van vitamine C, vitamine E, aromataseremmers (DIM, resveratrol, brandnetelwortel) en leverondersteuners (mariadistel), testosteronboosters (MACA, zink, magnesium). Gebruik dit wel in overleg met een deskundige.

Meer over Ralph lees je hier.

Lees ook:

KLACHTEN NA HET ETEN VAN GLUTEN? TEST HIER OF JE GLUTENSENSITIEF BENT!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF