fbpx

Onze hormoon expert Ralph Moorman stelt zich voor!

Wie heeft er nou geen last van haar hormonen? Dat is de reden dat we vanaf 2020 bij Wendy online een nieuwe expert hebben. En wel een hormoon expert. Namelijk Ralph Moorman. Hij zal jullie meenemen in de wereld van de hormonen en hoe je deze met voeding en leefstijl positief kunt beïnvloeden.

‘Hormonen spelen een grote rol in gezondheid en gewicht. Begrip over wat er allemaal mis kan gaan met onze hormonen is daarom belangrijk, maar nog belangrijker is het om de hormonale harmonie te bewaren.’– Ralph Moorman

Hormonale disbalans

Hoe komt het dat jouw hormonen uit balans zijn? Te veel stress, niet op de juiste manier sporten en verkeerde voeding kan al op korte termijn voor klachten zorgen. Vaak met een aantal praktisch toepasbare tips kan je jouw hormonen weer in balans brengen. Niet alleen specifieke klachten rond de menstruatie, zwangerschap en overgang kunnen verminderen, maar ook klachten op het gebied van je energie, gewicht, luchtwegen, darmen en stemming.

Tijdens mijn studie levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit leerde ik veel over voeding. Ik ging mij specialiseren in de link tussen voeding en gezondheid en dan vooral het endocriene (hormoon) systeem. Al tijdens mijn studie viel het mij op dat de leefstijladviezen die je in de media hoort, ver achter lopen bij de ontwikkelingen in de wetenschap. Terwijl de voedingsautoriteiten zich nog steeds bezighouden met calorieën tellen, zitten vooruitstrevende wetenschappers al lang op het spoor van de hormonen. Door veel studies te volgen op dit vlak en veel ervaring op te doen bij het begeleiden van cliënten, kwam ik erachter dat met de drietrapsraket van gepersonaliseerde voeding, slimme trainingsprogramma’s en een goed stressmanagement, ontzettend mooie resultaten bereikt kunnen worden.

De hormoonfactor

Ik bleef finetunen en ontwikkelde in 2009 het concept De hormoonfactor. Het eerste leefstijlconcept van de Benelux dat zich richtte op hormonen in relatie tot leefstijl. Het is niet alleen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar ook op mijn ervaring met mijn cliënten en de inzichten van artsen en therapeuten met wie ik regelmatig overleg.

Het boek dat in 2009 uitkwam werd een bestseller, waardoor er al snel meer vraag kwam naar meer. Om de vele consult aanvragen aan te kunnen ontwikkelde ik in samenwerking met Sonnevelt Opleidingen de 10 daagse HBO opleiding tot hormooncoach. Zo’n 120 therapeuten volgen jaarlijks deze opleiding. Met 100 van hen werk ik nu samen.

Graag schrijf ik voor het meest bewuste magazine van Nederland artikelen over hoe jij jouw specifieke hormonale klachten op kunt lossen met praktisch toepasbare leefstijltips. Hou dan ook zeker mijn aankomende blogs in de gaten om meer te weten te komen over hormonen in relatie tot leefstijl.

Gezonde groet,

Ralph Moorman

Al benieuwd naar meer? Lees hier wat stress doet met je hormoonhuishouding.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF