fbpx

Hoe te beginnen met wandelen

Wendy is gek van wandelen en dat draagt ze maar graag uit. Daarom organiseert ze samen met oud-wielrenner Leontien van Moorsel op maandag 12 december een eigen wandel dag, waarop ze met jou 8,6 kilometer wandelt door de bossen van Loenen. Voor je begint met de wandeling, zetten wij nog wat tips op een rij waar je aan moet denken!

5 stappen om te beginnen met wandelen

1 Regelmaat
Probeer elke dag te wandelen rond hetzelfde tijdstip. Hierdoor raakt je lichaam eraan gewend en vergeet je het ook nog eens minder snel.

2 Bouw rustig op
De eerste keer meteen twintig kilometer lopen is geen aanrader. Probeer je snelheid en afstand per dag op te bouwen.

3 Stretch
Maak je armen en benen los door ze even los te schudden. En stretch je enkels, zo verminder je de spierpijn.

4 Motiveer jezelf
Ben je er na een paar dagen al helemaal klaar mee? Het is heus geen ramp om een dagje niet te wandelen, maar probeer jezelf te motiveren om het daarna weer op te pakken. Vraag een vriendin mee of gebruik een van de tips.

5 Goede schoenen
Heb je de smaak helemaal te pakken? Schaf een paar goede wandelschoenen aan. Het is het echt waard om daarin te investeren.

3x wandel-apps

Al goed onderweg, maar mis je soms de motivatie om te wandelen? Onderstaande apps helpen je een handje. 

1 Ommetje
Deze app is ontwikkeld door de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Na elke wandeling krijg je een interessant feitje te zien. Hoe actiever je meedoet, hoe meer medailles je kunt verdienen. Je kunt je ook samen met je vriendengroep of collega’s aanmelden.

2 Wandelzapp
Er bestaan megaveel verschillende wandelroutes in Nederland. Met deze app heb je ze snel binnen handbereik. De app biedt namelijk meer dan 1000 routes aan, van 4 tot 26 kilometer.

3 Strava
Strava legt al je gelopen routes vast. Eigenlijk is de app bedoeld voor hardlopers en fietsers, maar als wandelaar kun jij er ook gewoon gebruik van maken. Aan de route kun je foto’s en filmpjes toevoegen, die je bijvoorbeeld kunt plaatsen op je sociale media.

Wandel mee met Wendy van Dijk en Leontien van Moorsel

Op 12 december om 10 uur starten we met de wandeling bij de SPAR in Loenen. Het adres is Eerbeekseweg 24, 7371 CH Loenen. De route neemt je mee door het Gelderse Loenen. Het is een prachtige wandeling door het bos en het dorpje. Trek je wandelschoenen aan en wandel met Wendy en Leontien mee. Het eindpunt van de wandeling is hetzelfde als het beginpunt. Je hoeft je voor deze wandeling niet aan te melden. Als beloning ontvang je na de wandeling een gratis wandelboekje.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF