fbpx

Begin je dag gezond met deze 5 ochtendrituelen

gezonde ochtendrituelen

De ochtend is het ideale moment om gezond aan de dag te beginnen. WENDY zet vijf gezonde ochtendrituelen op een rij waarmee je jouw lichaam van buiten én binnen een boost kunt geven. Als je geen ochtendmens bent, kan het best zwaar zijn, maar als je je draai eenmaal hebt gevonden gevonden, wil je nooit meer iets anders!

1. Spoelen met olie

Het klinkt een beetje gek, maar ‘s ochtends na het opstaan zou het goed zijn om je mond te spoelen met olie. Niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen zeggen baat te hebben bij deze oude Ayurvedische techniek. Je kunt zonnebloemolie, maar ook kokosolie of sesamolie gebruiken. Probeer tien tot twintig minuten te spoelen met een eetlepel olie, daarna spuug je de olie met alle afvalstoffen uit in de prullenbak (in de wasbak kan het zorgen voor verstoppingen). Spoelen met kokosolie, ook wel oil pulling genoemd, zorgt voor een gezond en witter gebit, een goede huid en een betere hormonale balans. Dit is wel een project voor de lange termijn, want van de goede resultaten merk je pas wat na drie weken spoelen.

2. Tong schrapen

Na het spoelen met olie kun je jouw tong schrapen. Dit helpt tegen de slechte adem in de ochtend en zorgt ervoor dat je jouw ontbijt beter kunt proeven. Sommige tandenborstels hebben aan de achterkant een tongschraper zitten, maar je kunt ook een los exemplaar kopen.

3. Lauw water met citroen

Vaak is het eerste wat we drinken op een dag koffie of thee, maar als je jouw lichaam echt een kickstart wilt geven, moet je een glas lauw water met citroen drinken. Door het lauwe water voelt het nog steeds als een relaxte start en een beetje citroensap zal helpen om jouw spijsvertering op gang te krijgen. Denk erom dat je na een glas lauw water met citroen een kwartier tot een half uur niets eet of drinkt zodat jouw lichaam alle voedingsstoffen van je ontbijt goed kan opnemen.

4. Stretchen

Nadat je je lichaam van binnen een boost hebt gegeven, kun je ook wel wat fysieke inspanning gebruiken. Omdat niet iedereen een ochtendmens is, kun je rustig beginnen met wat stretchen of yoga. Probeer bijvoorbeeld de zonnegroet, daardoor worden jouw spieren warm en wakker.

5. Een goed ontbijt

Na wat beweging ben je klaar voor je ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je weinig tijd hebt om te ontbijten, kun je een snelle smoothie maken met groente en fruit. Wanneer je wel tijd hebt om rustig te ontbijten, kun je een omelet maken, want eieren zorgen voor een voldaan gevoel en bevatten eiwitten die ons lichaam nodig hebben.

Bekijk ook de vijf dingen die succesvolle mensen in de ochtend doen en hoe je jouw ochtend vrolijk begint.

Beeld: Shutterstock
Goedemorgen! Heb jij vanmorgen al (een van) deze rituelen uitgevoerd?


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF