fbpx

Zo doe je dat: erfelijke factoren doorbreken door terug te blikken in het familiesysteem

Loop jij weleens tegen jezelf of anderen aan? Burn-out, depressieve gevoelens? Of wellicht merk je bij jouw kind dat hij/zij niet lekker in zijn/haar vel zit. Coach Eva Walgemoet weet dat dit vaak te herleiden is naar jouw familiesysteem. Het zijn erfelijke factoren die onbewust van generatie op generatie doorgegeven worden.

In mijn praktijk heb ik een andere manier ontwikkeld om een familieopstelling te doen. Vaak worden deze gedaan met representanten en mag je één hulpvraag inbrengen waarna er alleen naar dat stuk wordt gekeken. Na veel uitproberen en bekijken van hoe de gasten, die ik in mijn praktijk ontvang na de sessie zich voelden, ben ik tot de conclusie gekomen dat kijken naar het gehele familiesysteem veel beter werkt! Na één sessie van een dagdeel, die één op één gedaan wordt met behulp van houten poppetjes, zie en hoor ik hoe de gasten enorm opleven, verlichting en verzachting voelen en weer energie krijgen. Dit is wat het resultaat ook zou moeten zijn!

Tijdens de sessie – die ongeveer twee uur duurt – gaan we de Familiekeien (Family Boulders), zoals ik de verschillende generaties noem, neerzetten, laag voor laag. Vanaf boven in je voorouders (ouders van je opa’s en oma’s) tot aan je eventuele eigen (klein)kinderen. Je ziet heel snel al waar de patronen, vaak onbewust, worden doorgegeven. Ook laat ik de gast zien vanuit welke personen dit doorgegeven wordt en hoe dit te kunnen doorbreken. Deze sessie kan sinds kort ook online voor twee uur lang.

Jij bent de sleutel ook voor jouw kind(eren)!

Het belangrijkste is dat jij de trauma’s die binnen het familiesysteem zitten, kunt aankijken; dus erkennen, accepteren en vanuit daar deze weer met liefde kan teruggeven aan de persoon waar de oorsprong ligt (loslaten). Dit zorgt ervoor dat dit trauma niet verder doorgegeven wordt. Ook kan jij, door jouw eigen verdriet en angsten aan te kijken, zorgen dat jouw kind(eren) niet voor jou hoeft te ‘zorgen’. Kinderen zijn ontzettend loyaal aan hun ouders en zullen alles doen, vanaf baby af aan, om te zorgen dat het met jou/jullie goed gaat.

Naast een familieopstelling sessie kan je bij mij ook terecht voor een traumahelingsessie. Dit is een sessie die al gedaan kan worden vanaf 16 jaar! Deze sessie wordt ook gedaan door gasten die al een familieopstelling sessie hebben gedaan en nog specifieker bij hun gevoel willen komen (primaire emoties; lees hier meer over in mijn eerste blog).

Wanneer zou een traumahelingsessie interessant zijn voor jou of jouw kind (vanaf 16 jaar)?

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende zinnen:

 • Ik voel me anders dan anderen
 • Ik heb een burn-out
 • Ik heb een depressie
 • Ik heb een verbroken relatie met een of beide ouders
 • Ik voel me angstig
 • Ik voel me onzeker
 • Ik ben faalangstig
 • Ik heb last van slaapproblemen
 • Ik voel me onrustig
 • Ik probeer mijn emoties uit te schakelen
 • Ik heb fysieke (niet medisch verklaarbare) klachten
 • Ik heb het gevoel alles al geprobeerd te hebben en niets helpt

Een uitleg over hoe deze sessie in zijn werk gaat:

Je krijgt een A4-papier en jij start met het schrijven van jouw eigen naam hierop. Dit blaadje leg je ergens in de ruimte, waarvan jij denkt dat dit een goede plek is. Hier ga je op staan. Vanuit daar geef je aan wat er in je opkomt. Welke gedachten en welke gevoelens. Vanuit daar komt er telkens een ander woord of andere zin die ik je op laat schrijven en neer laat leggen in de ruimte. Tijdens deze sessie ben je trauma’s aan het helen, verwerk je ze en krijg je nieuwe positieve energie. Je zult je een ander mens gaan voelen!

Tijdens de sessie ervaar je waarschijnlijk emoties en gevoelens, die je soms liever wegstopt en erken je waar het probleem zit. Vanuit daar worden de gevoelens zachter en rustiger en kan je terugkomen op de plek van waar je heftigere emoties hebt gevoeld en merken dat je hier niet diezelfde (traumatische) emotie meer voelt. Erkenning, acceptatie en loslaten is ook hier de kern. Met nieuwe inzichten, praktische handvatten en een geheeld gevoel sluiten we deze sessie af.

Ben jij klaar om jezelf te ontmoeten? Trauma’s van zowel jezelf als andere familieleden achter je te laten? De nieuwe, energieke jij eindelijk te gaan ontdekken en ervaren? Ik ontmoet je graag! Meer informatie over Eva Walgemoet en de sessies vind je op haar website: www.mindgrowcoaching.nl

Over Eva Walgemoet

Eva Walgemoet is de oprichter van Mindgrow Coaching & Training (www.mindgrowcoaching.nl),  gevestigd in Dieren. Als coach is zij gespecialiseerd in (erfelijke) familie traumaverwerking. Haar specialiteit ligt in het systemisch werken.

Je kunt bij haar terecht voor familieopstelling sessies (www.mindgrowcoaching.nl/familieopstelling) entraumahelingsessies (www.mindgrowcoaching.nl/traumahelingsessie). Al na 1 sessie krijg jij veel duidelijkheid over hoe patronen lopen binnen jouw familiesysteem, waar trauma’s vandaan komen en hoe deze te doorbreken.

Ook is Mindgrow Coaching & Training het trainingsinstituut voor de  GroepsHart –Systemisch werken & Mindset- trainingsdagen (www.mindgrowcoaching.nl/groepshart). Je kunt de Basistraining en de Verdiepingstrainingvolgen, die beide 1 dag duren en afgesloten worden met een certificaat (beide dagen 8,75 SKJ punten!). Je kunt beide GroepsHart trainingsdagen ook aanvragen via het STAP-Budget en deze geheel gratis volgen! (www.uwv.nl/stap).WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF