fbpx

Dit zijn de vijf mooiste verhalen van 2023

Wendy: ‘Door echte verhalen te delen van vrouwen, over de pijn die we allemaal tegenkomen, kunnen we elkaar helpen en sterker maken. Want dat is wat ik iedereen toewens. Dat je mag zijn wie je bent en in je echte kracht kunt komen.’ Daarom delen we bij Wendy Online wekelijks 5 prachtige levensechte verhalen om jou te inspireren. Vandaag delen we 5 verhalen die dit jaar veel indruk op jullie maakten.

1. Elisa viel ruim vijftien kilo af zonder dieet: ‘Het is vaak helemaal niet het eten zelf waar het om gaat, maar het signaal dat daaronder zit’

Elisa (42) gooide alle diëten de deur uit toen ze begon aan haar proces van zelfliefde. Doordat ze van het getalletje op de weegschaal haar focus verlegde naar zelfacceptatie, begon ze juist af te vallen. Nog belangrijker, echt van haarzelf te houden.

‘Ik was acht jaar oud toen er op vakantie een foto van mij gemaakt werd. Op deze foto stond ik in een relaxte houding met mijn schepje bij de tent. Toen ik later met mijn tante samen onze vakantiefoto’s terugkeek zei ze: ‘Oh Elisa je had wel een lekker mollig buikje daar.’ Dat was eigenlijk het moment dat ik me niet meer oké begon te voelen in mijn lijf. Ik wist niet zo goed wat ik eraan kon doen, maar ik wist wel dat niemand het mocht zien. Vanaf dat moment begon ik mijn buik te verbergen. Op foto’s die in het vervolg werden gemaakt zag je mij staan met mijn handen voor mijn buik, ik schaamde me. Wanneer ik op de fiets stapte om naar school te gaan pakte ik de punten van mijn shirt vast en drukte deze aan beide kanten tegen het stuur. Dit deed ik zodat de wind mijn shirt niet tegen mijn buik aan drukte. Daardoor was de omtrek van mijn buik namelijk zichtbaar, dit wilde ik niet. Ik deed er echt alles aan om mijn buik te verbergen. Later kwam ik op een punt waarop ik me realiseerde dat er wat aan mijn buikje te doen was. Toen begon ik als een malle te sporten, minder te eten of bepaalde diëten aan te houden. Zo heb ik van alles geprobeerd.’

Lees het hele verhaal.

2. Zonder jou. Eline maakte een film over haar zoon die door een ongeluk om het leven kwam: ‘Milo leeft voort’

In de serie Zonder jou vertellen mensen over het verlies van een dierbare. Wat betekent rouw, hoe vinden ze weer de kracht om door te gaan? Door een treinongeluk kwam de zoon van filmmaker Eline Dekker, Milo (14), om het leven. Na zijn dood besloot ze een documentaire te maken van zijn digitale nalatenschap. Ze kraakte zijn telefoon, en vroeg zijn complete geschiedenis aan foto’s op bij Snapchat.

Foto’s en filmpjes flitsen voorbij in de documentaire ‘Touch life’. Een film die het leven van de veertienjarige Milo laat zien en beleven. Dat Milo een bijzonder kind, in de bloei van zijn jonge leventje was, wordt meteen duidelijk. Dan verschijnt opeens de foto van het besneeuwde spoor: de laatste foto die Milo ooit maakte. Op ruwe wijze werd hij op 9 februari 2021 uit het leven gerukt. ‘Het was op deze winterdag ijskoud, en alles was bedekt door een dik pak sneeuw’, vertelt zijn moeder Eline. ‘Voor Milo en zijn vrienden was het een uitnodiging om buiten op avontuur te gaan. Ze klommen de trap op die ze naar het spoor vlak achter ons huis bracht. Doordat dit midden in de coronacrisis was, reden er een stuk minder treinen. Ze moeten gedacht hebben dat deze helemaal niet meer reden. Milo en zijn vriend klommen het hek over. Ze hebben een paar stappen op het spoor gezet. En toen was daar ineens, tegen al hun verwachtingen in, toch een trein. Mijn zoon was op slag dood, het andere jongetje kwam met de schrik vrij.’

Lees het hele verhaal.

3. Zonder jou. Maarten verloor zijn hoogzwangere vrouw: ‘Ik moest wachten met het regelen van de uitvaart, misschien zou er nog een kistje bijkomen’

In de serie Zonder jou vertellen mensen over het verlies van een dierbare. Maarten Kruijt (40) verliest eind 2019 zijn vrouw wanneer zij dertig weken zwanger is. Zijn dochter wordt gehaald met een spoedkeizersnede en overleeft na een reanimatie. Zo wordt hij op één dag vader van zijn tweede dochter én weduwnaar.

‘Het moeilijkste moment was alleen thuiskomen. Mijn oudste dochter Faye ging op zondag altijd naar haar oma en mijn jongste dochter Yenthe lag nog in het ziekenhuis. Ik trok thuis de deur dicht en was toen echt alleen. Het gevoel dat ik toen had, is bijna niet te beschrijven. Ik voelde me echt diep ongelukkig.’

Lees het hele verhaal.

4. Zonder jou. Sabine verloor haar hartekindje Noah: ‘De roze wolk is nooit gekomen, hij werd grijs en is nu pikzwart’

In de serie Zonder jou vertellen mensen over het verlies van een dierbare. Al tijdens de zwangerschap wordt er bij het zoontje van Sabine Blijleven (34) een hartafwijking ontdekt. Een periode vol onderzoeken en onzekerheid volgt. Na zijn geboorte verbaast Noah iedereen, hij doet het ontzettend goed. Toch overlijdt Noah als hij slechts 14 weken oud is. Een enorm gemis dat het leven van Sabine en haar man Danny voor altijd heeft veranderd.

‘Na een zwangerschap van 39 weken werd Noah via een keizersnede geboren. Er was ons van te voren gezegd dat we ervanuit moesten gaan dat we bij de geboorte niet even een momentje met Noah zouden krijgen. Er was een grote kans dat hij meteen geopereerd moest worden. Daar ben ik zo ziek van geweest. Bij zijn geboorte gebeurde het allermooiste, we kregen toch dat momentje samen. Ik zei: “Hallo Noah.” Iedereen in de operatiekamer riep: “Hallo Noah!” Het was net alsof iedereen een feestje aan het vieren was.’

Lees het hele verhaal.

5. Zonder jou. Hanneke verloor haar 21-jarige dochter aan de gevolgen van kanker: ‘Dag, liefje. Is het laatste wat ik tegen haar zei’

‘Nadat de botkanker wegbleef, wilde Maud haar leventje weer oppakken in Utrecht. Vol goede moed begon ze haar studie hbo-verpleegkunde. Haar eindexamens van de HAVO had ze namelijk gehaald tussen alle behandelingen door. Maud kwam daar in een enorm fijn huis terecht, met in totaal 10 meiden. In korte tijd kregen zij een ontzettend hechte band. Het leek weer goed met haar te gaan. Dit vertelde ze ook in haar blogs die ze online deelde en waarin ze alles van zich afschreef.

September 2019. “Inmiddels ben ik erg gewend aan de verhoging van mijn schoen. Het loopt erg goed en ik vind zelfs dat mijn rechterschoen (die dus 3.5 cm groter is) er leuker uitziet dan mijn linkerschoen haha. Ik vind het aan de ene kant heel erg fijn natuurlijk dat ik hierbij de blog helemaal ga afsluiten, want dat betekent ook wel dat het gewoon goed met mij gaat en dat ik eindelijk wel kan zeggen dat ik mij weer gezond voel en mee kan doen met alles in het ‘normale leven’. Ik wil jullie allemaal echt heel erg bedanken voor het lezen! Deze blog is af, want ik ben gezond, en ik hoop dat dat nu altijd zo zal blijven.

Dikke kus,
Maud”

Lees het hele verhaal.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF