fbpx

Dit is wat één goed gesprek met een vriendin kan doen

Werk, het huishouden, sporten. Iedereen heeft het druk tegenwoordig. Contact met vrienden schiet er dan weleens bij in. Toch is het belangrijk dit goed te onderhouden. Het draagt namelijk bij aan je mentale gezondheid, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kansas. Eén kwalitatief goed gesprek met een vriend of vriendin per dag, kan je dagelijkse welzijn al verbeteren.

In totaal onderzocht de universiteit zeven vormen van communiceren: bijpraten, een zinvol gesprek voeren, grapjes maken, zorg tonen, luisteren, de mening van andere mensen waarderen en oprechte complimenten geven. Uit het onderzoekt blijkt dat het niet uitmaakt welke van de zeven vormen wordt toegepast. Het gaat er om doelbewust contact te maken.

Wat wel uitmaakt, is de manier waarop de communicatie plaatsvindt. Gebeurt dit face-to-face of spreek je iemand via bijvoorbeeld WhatsApp? Het is belangrijk dat per dag tenminste één goed gesprek face-to-face wordt gevoerd. Dit soort gesprekken hebben een sterker positief effect op je welzijn dan gesprekken via de telefoon of sociale media. Eén keer op een dag is al voldoende om je beter te voelen, vaker is nog beter.

Erbij horen

Volgens de onderzoekers hebben mensen vaak de behoefte ergens bij te horen. Communicatie kan worden gebruikt om aan deze behoefte te voldoen. Door het gevoel te hebben ergens bij te horen, kan je stress verminderen en je welzijn verbeteren. Zo kan communiceren met anderen effect hebben op hoe jij je voelt.

Dus, zit je niet lekker in je vel of ben je gestrest? Ga eens langs bij een vriend of vriendin voor een goed gesprek. Heb aandacht voor elkaar. Je zult zien dat je je beter gaat voelen. Tijd maken om echt met elkaar te praten kan je dag een stuk beter maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF