fbpx

Dit is wat 11 minuten wandelen kan doen voor je gezondheid

Dat bewegen goed is voor je gezondheid, is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat die beweging niet zo lang en intensief hoeft te zijn als je misschien zou denken. Uit onderzoek van de Universiteit van Cambridge blijkt namelijk dat 11 minuten inspanning per dag van matige intensiteit al genoeg is om de kans op vroegtijdig overlijden te verlagen.

In totaal werden bijna tweehonderd eerdere onderzoeken met elkaar vergeleken om te kijken naar het verband tussen fysieke inspanning en het risico op hart- en vaatziekten en kanker. Volgens de onderzoekers zou je 75 minuten per week bezig moeten zijn met matige fysieke inspanning, dat is ongeveer 11 minuten per dag. Deze hoeveelheid inspanning kan het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten met 17 procent verlagen. Voor het risico op kanker is dat gemiddeld 7 procent. Dit zou de kans op vroegtijdig overlijden met 23 procent kunnen verlagen.

Maar wat betekent dat nu eigenlijk, inspanning met een matige intensiteit? Met inspanning met matige intensiteit wordt bedoeld: iedere vorm van inspanning die ervoor zorgt dat je hartslag gaat stijgen en je ademhaling versnelt, maar waarbij je nog wel in staat bent te praten tijdens de activiteit. Voorbeelden van deze vorm van inspanning zijn dansen, fietsen, tennissen of een stevige wandeling maken.

Routine

Het is niet zo dat je nu je hele routine om moet gooien en elke dag naar de sportschool moet. Geen zorgen! Al met kleine aanpassingen in je dagelijkse handelingen kun je er voor zorgen dat je genoeg beweegt. Pak bijvoorbeeld eens de fiets naar je werk of maak een wandeling terwijl je bijkletst met een vriendin. Zoek een activiteit die je leuk vindt en makkelijk in je routine kunt opnemen.

De lente is begonnen en dat betekent dat het mooie weer eraan komt. Ideaal voor een lekkere wandeling. Je ziet, het hoeft niet lang te zijn Als je maar even in beweging komt. Dus, trek je wandelschoenen aan en ga eropuit!

Body & Mind-special

In de nieuwe Body & Mind-special van WENDY vind je heel veel goede tips en inspiratie om lekker in je vel te zitten en rust in je hoofd te vinden. Ook vertellen bekende Nederlanders als Sylvia Geersen, Gwen van Poorten, Rens Kroes en Michael en Cindy Pilarczyk over hoe zij de balans tussen hun body en mind bewaren. Wendy’s yogalerares Judith van Hal, die met veel liefde de yogalessen tijdens de WENDY-retreats op Ibiza verzorgt, stelde een serie samen van elf yogaoefeningen voor meer kracht en rust in je hoofd en oogleraar Max Nieuwdorp, schrijver van de bestseller Wij zijn onze hormonen, vertelt wat hormonen met ons doen als we 20, 30, 40, 50 of 60 zijn. We delen drie heerlijke gezonde recepten van Rens Kroes, Wies Verbeek vertelt hoe je gelukkig oud kunt worden en trendwatcher Denise Kortlever neemt ons mee in de wereld van ons eten in de toekomst.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF