fbpx

Dit is waarom een leverreiniging belangrijk is voor je mentale en lichamelijke gezondheid

De lever is de ‘regelneef’ van het lichaam. Dit orgaan heeft niet alleen invloed op onze lichamelijke gezondheid, maar ook mentaal kan het veel teweegbrengen. Door opgekropte emoties en een ongezonde levensstijl kan de lever uit balans raken, wat voor veel verschillende klachten kan zorgen. Daarom is het belangrijk een leverreiniging op zijn tijd belangrijk, zodat het zijn taken optimaal kan uitvoeren.

Functie

De lever is een ontzettend belangrijk orgaan, want zonder kunnen we niet leven. Het heeft meerdere belangrijke functies die invloed hebben op je lichamelijke gezondheid, zoals:

 • De vorming van gal die zorgt voor de afbraak van vetten
 • Koolhydraat-, eiwit-, en vetstofwisseling
 • Ontgiften en reinigen van schadelijke stoffen, zoals alcohol en geneesmiddelen
 • Tijdelijke opslag van stoffen die je lichaam nodig heeft

De lever zorgt ervoor dat ons lichaam kan functioneren; het is een opslag-, productie-, regulatie-, stofwisselings- en filterorgaan. Daarom is het niet zo gek dat er veel verschillende klachten kunnen ontstaan zodra de lever uit balans is. Het moet eerst zelf gezond zijn om goed te werken. Naast al deze lichamelijke functies, heeft de lever ook invloed op onze mentale gezondheid. ‘Iets op je lever hebben’, is niet zomaar een uitspraak; het bestaat echt! Het orgaan kan overbelast raken door opgekropte emoties en een ongezonde levensstijl en dat kan zich op veel manieren uiten. Hieronder een aantal klachten uitgelegd.

Menstruatie en vruchtbaarheid
De lever speelt een belangrijke rol bij de menstruatie en vruchtbaarheid, omdat het de bloedafgifte in het lichaam regelt. Wanneer het orgaan uit balans is, kun je menstruatieklachten krijgen, zoals krampen, onregelmatigheden of stolsels.

Onze lever wordt blootgesteld aan meerdere afvalstoffen, zoals anticonceptie, luchtvervuiling en alcohol. Dit wordt grotendeels uitgescheiden, maar wanneer dat niet lukt, wordt het opgeslagen in je lichaam. Hoe meer de lever wordt blootgesteld aan deze afvalstoffen, hoe moeilijker het wordt om je lichaam te reinigen. Dit haalt de hormonen uit balans waardoor de menstruatie en cyclus verstoort worden. Een gezonde cyclus is belangrijk om zwanger te worden.

Emoties
Onze emoties zijn verbonden aan bepaalde organen of systemen in ons lichaam. Je lichaam kan ziek worden van onderdrukte emoties en andersom kunnen je emoties uit balans raken door overbelaste organen. De lever is een opslagorgaan en dat geldt ook voor onverwerkte emoties. Het orgaan staat in verband met boosheid, frustratie en irritatie. Bij stress staat je lichaam op continue spanning. Ook dan komen er gifstoffen in je lichaam.

Vermoeidheid
Zoals al eerder benoemd, is de lever de ‘regelneef’ van je lichaam. Wanneer het orgaan overbelast is, kan het zijn functies minder goed uitvoeren en je lichaam minder goed onderhouden. Daardoor heb je minder energie en dat kan op lange termijn kan leiden tot oververmoeidheid, depressieve gevoelens en stemmingswisselingen.

Andere klachten die sterk samenhangen met de lever, zijn:

 • Stijfheid
 • Spierklachten, zoals spasmen en krampen
 • Spijsverteringsklachten, zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en buikpijn
 • Verhoogde bloeddruk
 • Gele huid en oogwit
 • Slechte adem of witte plekjes op de tong
 • Koorts
 • Galblaasziektes en galstenen
 • Hoofdpijn
 • Oogklachten

Leverreiniging

Er is een breed scala aan klachten die je kan krijgen van een overbelaste lever door te veel giftige stoffen en te weinig werkzame stoffen. Daarom is het soms goed om de lever een zetje in de rug te geven zodat het zijn schoonmaaktaken weer goed uit kan voeren. Dit kun je doen door zo min mogelijk giftige stoffen, zoals conserveermiddelen en alcohol te consumeren en meer groentes en fruit.

Drinken
Water is heel erg belangrijk voor de afvoer van afvalstoffen. Daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken. Hier kun je citroensap in doen, want citroen stimuleert de spijsvertering en heeft dankzij de Vitamine C een ontgiftende werking op je organen. Gembershots kunnen helpen om de stofwisseling te versnellen.

Boosten
Onze lever is nog nooit zo blootgesteld aan schadelijke stoffen als nu. Het orgaan kan veel zelf, maar ons lichaam kan zich moeilijk aanpassen aan alle technologische ontwikkelingen. Daarom is het goed om af en toe even te ontgiften en de lever te reinigen. Dit kan door middel van een detox kuur of leverreiniging capsules zodat je jouw lichaam een boost geeft.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF