fbpx

Dit is waarom een levensles zich blijft herhalen

Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi legt uit waarom een levensles zich blijft herhalen. Zelf ervaart ze dat er een paar levenslessen als een botte boomerang steeds weer terugkomen. Hoe gaat zij daarmee om?

Levensles en Ibiza

Ik geef toe, ik heb valsgespeeld. Wie op Ibiza woont weet dat juli de maand van de levenslessen is. Mama Ibiza voelt dan beetje als het Rad van Fortuin, waarbij de flap steeds weer een tik in het gezicht geeft. Alles voor de groei, hoor ik Mama Ibiza in de verte fluisteren. Aangezien mijn gezicht nog bont en blauw is van afgelopen jaar, besluit ik dit jaar vals te spelen. Door in juli mijn geliefde eiland te ontlopen en hopelijk ook de daarbij behorende levenslessen. Noem het flauw, noem het geniaal. Feit is wel: dat het een heerlijk rustige maand was. Of heeft dit met iets anders te maken?!

Levenslessen die zich blijven herhalen

In mijn leven blijven er een paar levenslessen als een botte boomerang steeds weer terugkomen. Zo wil ik graag controle hebben én dat iedereen mij aardig vindt. Dit laatste heeft weer iets te maken met het motto: behandel iedereen zoals je zelf behandelt wilt worden. Nu kan ik je vertellen dat ik na 34 jaar de laatste ein-de-lijk vaarwel gezwaaid heb. Ik weet dan ook zeker, dat als ik wel op Ibiza was: ik deze levensles niet weer in een andere variant in mijn buddha bowl gesmeten zou krijgen. Met controle gaat het nog steeds weleens mis (ja, ik geef het toe). Zo kom ik nu en dan in situaties terecht waarbij ik rekening met alles en iedereen wil houden en dus eigenlijk de regisseur wil zijn van een gebeurtenis. Eigenlijk wil ik dus bepalen hoe iets dient te gaan en wie ben ik nu eenmaal?

“Instead of worrying about what you cannot control, shift your energy to what you can create.” ― Roy T. Bennett

Je hebt niets onder controle

Gelukkig kan ik steeds vaker een helikopter pakken en de situatie van bovenaf bekijken. Waarbij ik telkens weer aan het volgende mantra denk: je hebt niets onder controle. Dingen gaan zoals ze gaan. Dit heeft alles te maken met de ware regisseur des levens: het Universum. Wanneer iets wonderbaarlijk verloopt dan moest het zo zijn. Ging het mis? Dan is het een levensles. Maar waarom blijven sommige lessen zich in den treure herhalen, net zoals de afleveringen van As The World Turns?

Dit is waarom een levensles zich blijft herhalen

Levenslessen zijn masters in vermomming. Zo kan elke situatie of nieuwe persoon in jouw leven de basis vormen voor een levensles. Een levensles blijft zich namelijk herhalen…. totdat je er iets aan doet! Neem eens een paar minuten de tijd om terug te denken aan bepaalde situaties. Komt de uitkomst steeds op hetzelfde neer? Door dit alleen al in te zien ontvang je van mij een pluim. Benoem het, herken het en doe er iets aan. Laat een bepaalde gewoonte of overtuiging los, want daar zit jouw groei.

Lees meer van Lauri:

Lauri verloor zes jaar geleden haar vader: ‘Soms hoor ik hem zeggen dat hij trots op mij is’

Lauri emigreerde naar Ibiza: ‘Op Ibiza heerst een hoger spiritueel bewustzijn’

Ontdek de ontspannende kracht van Yoga Nidra

Neem een abonnement op de Wendy-specials

Nu voor € 17,50 + 2 x zonneproduct van IK Skin Perfection t.w.v. € 71,50

De Wendy-specials verschijnen vier keer per jaar, in elk seizoen 1. Wil jij ook geen nummer meer missen? Neem dan nu een jaarabonnement en ontvang 4 x de Wendy-special plus 2 zonneproducten van IK Skin Perfection t.w.v. 71,50. Je ontvangt de de Mineral SPF 30 (€ 29,90) en de Sun SPF 50 (€ 41,90) van het mooie merk IKSkin Perfection. Deze krachtige, hydraterende zonnecrèmes beschermen je deze zomer optimaal tegen de zon en zijn bovendien natuurlijk en ontwikkeld in harmonie met de natuur!

Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Ga naar wendyonline.nl/abonnementen

Wendy Promo artikelIK Dit is waarom een levensles zich blijft herhalenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF