fbpx

Dit is dé oplossing tegen migraine

Migraine is een veel voorkomende hoofdpijnstoornis die vaak erg pijnlijk is. Aanvallen kunnen lang duren en erg belastend zijn voor het lichaam. Er zijn wel medicijnen, maar deze geven vaak maar beperkte en tijdelijke verlichting. Uit onderzoek van de Amerikaanse Academie voor Neurologie blijkt nu dat er iets anders is wat goed kan helpen: yoga.

In het onderzoek werden mensen tussen de achttien en vijftig jaar onderzocht, die te maken hadden episodische migraine. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: groep één kreeg enkel medicijnen, groep twee kreeg medicijnen én ging aan de slag met yoga-oefeningen. De oefeningen bestonden uit ademhalings- en ontspanningsoefeningen en verschillende yogahoudingen. Beide groepen kregen ook begeleiding over veranderingen in levensstijl die kunnen helpen bij migraine, zoals voldoende slaap, regelmatige voeding en lichaamsbeweging.

Hoewel beide groepen verbetering ervaarden, was deze voor de yogagroep hoger. Voor de deelnemers met yoga begonnen, hadden zij gemiddeld 9,1 keer per maand last van migraine. Na de oefeningen werd dit gemiddeld 4,7 keer per maand, een afname van 48 procent. Voor de groep die geen yoga-oefeningen deed daalde het aantal aanvallen van gemiddeld 7,7 naar 6,8 keer per maand, een afname van 12,5 procent. Yoga helpt dus om migraine tegen te gaan, bovendien waren de aanvallen ook minder pijnlijk.

Minder medicijnen

Naast dat yoga ervoor kan zorgen dat je minder vaak en minder heftig migraine hebt, zorgt het er ook voor dat je minder medicijnen nodig hebt. De onderzoeksgroep die aan yoga deed, nam gemiddeld 47 procent minder medicijnen nadat zij met oefeningen waren begonnen. Minder medicijnen nodig hebben, heeft ook nog een financieel voordeel. Net zoals veel producten, zijn medicijnen tegenwoordig een stuk duurder. Wanneer je minder medicijnen nodig hebt tegen de migraine, kan je dus ook flink wat geld besparen. Minder pijn en minder geld uitgeven, een dubbel voordeel!

Heb je vaak last van migraine? Dan kan yoga mogelijk een oplossing voor je zijn. Yoga is sowieso goed voor je lichaam en geest en kan dus helpen je pijn de verlichten. Zeker het proberen waard, toch?!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF