fbpx

Deze 7 eigenschappen herken je als je een Steenbok bent!

Deze maand is het de maand van de Steenbok (22 december tot 19 januari). Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest geduldige, stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Soms zijn ze wat verlegen, maar als je echt bevriend met ze wordt, laten ze je niet zomaar gaan! Benieuwd naar de 7 kenmerken van de Steenbok? Lees dan snel door. 

1. Betrouwbaar

Een Steenbok is altijd eerlijk en integer. Ze zijn begripvol, heel positief over anderen en voelen een grote verantwoordelijkheid tegenover hun vrienden. Als je eenmaal bevriend bent met een steenbok kun je altijd op ze aan en laten ze je niet snel vallen!

2. Ambitieus

Heeft een Steenbok een goal in het leven, dan doen ze er alles aan om het te bereiken. Ze zijn mega gedisciplineerd en niets houdt ze tegen om hun doel te bereiken. Maar overhaasten doen ze niet aan, ze zijn geduldig en maken zorgvuldig een plan om hun successen te behalen!

3. Verlegen

Snel wordt ‘verlegen zijn’ gezien als een niet zo goede eigenschap, maar niets is minder waar want een Steenbok voelt zich in een grote groep dan wel niet zo op zijn gemak, ze kunnen wel heel goed reflecteren. Ze kiezen zo de mensen uit die het beste bij hun passen en die laten ze ook niet zo snel meer gaan.

4. Wijs

Een Steenbok is een rustig en verstandig persoon, want ze denken vaak diep en grondig na en gaan alle mogelijkheden af voordat ze een besluit nemen. Ze reflecteren goed op zichzelf en proberen daarvan te leren. Ze geven hun eigen fouten toe en zijn erg volwassen in hoe ze zich gedragen.

5.  Mensenkennis

Ze zijn misschien wel verlegen maar hebben een enorm gevoel voor mensenkennis. Ze zijn heel goed in mensen lezen. In een oogopslag kunnen ze weten wat jouw intenties zijn en wat jouw motiveert, hierdoor hebben ze vaak de juiste mensen om zich heen.

6. Goede manieren

Bij de kassa zeggen ze de caissière vriendelijk gedag, ze houden de deur open voor onbekende en ze staan meteen op als een ouder persoon de trein binnen komt lopen. Kortom, Steenbokken zijn mega beleefd.

7. Koppig

Als de meerderheid een andere mening heeft dan een Steenbok, laat de Steenbok het er niet zomaar bij zitten. Zijn standpunt staat praktisch vast en er is weinig wat je er tegen kan doen, wel zijn ze bereid om naar je te luisteren!

Steenbok

Blogtip: Toch meer geïnteresseerd in het lezen van de 7 kenmerken van een Boogschutter? Klik dan hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF