fbpx

5x de leukste journals om alle gedachtes van je af te schrijven

Journalen is een manier om iedere ochtend of avond een momentje voor jezelf te nemen. Het is een soort notitieboekje waarin je al je gedachtes, gevoelens, verwachtingen en dromen op kan schrijven. Door te schrijven in je journal focus je even niet op de buitenwereld, maar op jezelf. Wij geven je vijf tips voor de leukste journals.

Journalen?

De term journalen bestaat al een tijdje, maar toch kennen veel mensen het concept nog niet. Journalen is een manier om al je gedachtes op te schrijven zodat je meer rust kan vinden in je hoofd. Het brengt je dichter bij jezelf en het leert je bewuster te leven. Je kan van alles in je journal schrijven, denk bijvoorbeeld aan je doelen en dromen, maar je kan ook een planning van de dag maken in je journal. It’s all up to you. Wij delen vijf journals die jou zullen helpen om alles van je af te schrijven.

1. Selfcare Journal 2021

Deze journal is gemaakt om jouw routine te vormen in je dagelijks leven. Het is een soort naslagwerk waarin je dagelijks, wekelijks of misschien maandelijks in kan schrijven. In het boekje staan onder andere vragen die jou laten nadenken over je leven en over hoe jij het wilt invullen. Dit selfcare boekje brengt je dichter bij jezelf. Je krijgt inzicht in jouw natuurlijke flow. De journal is uitgebracht door Rock Your World en is via deze link te bestellen.

SC 5x de leukste journals om alle gedachtes van je af te schrijven

2. Slow & Grow Journal

Deze journal helpt jouw te reflecteren op je week. Je gaat stilstaan bij de dingen die jij belangrijk vind in het leven en dat zorgt ervoor dat je bewuster zal worden. De Slow & Grow journal is een handige planningtool voor de week, maar je creëert met het schrijven ook kostbare momenten voor jezelf, momenten van rust. De journal is gevuld met dagelijkse schrijfopdrachten, onthaast oefeningen, mindfulness oefeningen, en nog veel meer. Via deze link lees je meer over de inhoud van de journal en kan je hem bestellen.

3. Het 6 minuten dagboek

Schrijf jezelf gelukkig in 6 minuten per dag, dat is de ondertitel van deze journal. Het dagboek gaat uit van positieve psychologie. Door te reflecteren op je dag en op jezelf, ontstaan er andere positieve gedachten en gewoontes. Het helpt je gelukkiger te voelen als je hier een routine van maakt. De journal is gevuld met handvaten om jou te laten reflecteren op je dag. Je leert goede gewoontes op te bouwen en minder goede gewoontes af te leren. Het 6 minuten dagboek is in drie verschillende kleuren verschenen. De journal is via deze link verkrijgbaar in het roze, licht blauw en in het zwart.

4. The 100 day journal

Deze journal leidt je naar je eigen geluk. Door elke ochtend erin te schrijven en de vragen te beantwoorden die in deze journal staan, start je je dag gelijk positief. In het boekje staan meer dan 150 quotes waardoor jij extra goed de dag kunt starten. Het boek gebruik je 100 dagen lang, en dan is hij vol. De makers vertellen dat een mens binnen 100 dagen een nieuwe goede gewoonte aanleert en hoopt dit ook te bereiken met het boek. Via deze link kan je lezen wat het boek nog meer te bieden heeft.

100 5x de leukste journals om alle gedachtes van je af te schrijven

5. Het Calm the chaos – dagboek

Deze journal is voor iedereen die op zoek is naar rust en orde. Het leven kan soms enorm overweldigd voelen en de stress lijkt maar niet weg te kunnen gaan. Dit dagboek zal je helpen om meer orde te krijgen in al die chaos en nodigt je uit voor dagelijkse oefeningen om de dag goed af te sluiten. In de journal staan tips om positiever in het leven te staan. Door elke avond te schrijven in deze journal val je heerlijk rustig in slaap. Weg met die innerlijke chaos in je hoofd. Het boek is via deze link te bestellen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF