fbpx

Deze 4 sportoefeningen doe je met je gezin

Het is vaak al lastig genoeg om het drukke gezinsleven te combineren met een gezonde levensstijl. Niet alleen het schema van je kind, maar ook van jezelf en je partner houden je dagelijks bezig. De tijd vinden om te sporten is dan ook voor veel moeders een opgave. Maar daar hebben wij een oplossing voor, samen sporten met je gezin! Zo blijf je fit en hebben jullie wat quality time. Een win win situatie. 

1. Work-out

Weegt je kind niet zo veel? Dan heb je het perfecte sportaccessoire bij de hand. Denk bijvoorbeeld aan je kind twintig keer optillen boven je hoofd of planken met je kindje op je rug. Je kunt ook buikspieroefeningen doen waarbij je als je omhoog komt elke keer een high-five aan elkaar geeft. Plezier voor je kind, work-out voor jou!

2. Ga de natuur in

Samen fietsen of wandelen is één van de meest makkelijke manieren om samen in beweging te zijn. Dit hoeven geen enorm lange routes te zijn, ook een tochtje naar de supermarkt is prima. Als jullie iets meer tijd hebben, bijvoorbeeld in het weekend, dan zijn routes in het bos of het park uitdagend. Zo geniet je ook een beetje van de natuur.

3. Swingen!

Introduceer een nieuw ritueel: elke dag gaan jullie samen tien minuten swingen op de favoriete muziek van je kind. Wissel het soms ook af met je eigen favoriete muziek, want ander komen deze deuntjes waarschijnlijk je neus uit na een paar dagen. Een makkelijke manier om je kind net even wat extra beweging te geven zonder dat je er op uit hoeft. Swingen maar!

4. Wedstrijdjes

Bedenk wedstrijdjes van ouders tegen de kinderen. Dit kan in allerlei verschillende sporten, denk aan voetbal of basketbal. Wedden dat je kind het leuk vindt. Wie wil nou niet laten zien dat zij beter zijn dan de volwassen? En niet stiekem laten winnen hé.

Wil je toch een momentje voor jezelf? Of werkt het sporten niet samen met je gezin? Met deze tips motiveer je jezelf om de sportschool op te zoeken.WENDY Zomer Special

Het pure Ibiza


Een special over het eiland van Wendy van Dijk, met al haar inside tips en aandacht voor de pure natuurlijke kant van het eiland. 
 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF