fbpx

De zondagochtend van Melody Klaver: ‘Ik ben in alles het tegenovergestelde van mijn personage in Incognito’

In ‘de zondagochtend van…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe hun rituelen eruit zien. Deze week vertelt actrice Melody Klaver over haar rol in de serie Incognito en deelt ze waar we haar ’s nachts voor wakker mogen maken.

Hoe ziet jou ideale zondagochtend eruit?

‘Op een ideale zondagochtend slaap ik uit en word ik tussen negen en tien uur wakker. Vaak blijf ik nog even in bed liggen, drink ik een havercappuccino en lees ik een boek. Na een half uurtje ga ik uit bed en drink ik aan de keukentafel nog een cappuccino met jazz- of soulmuziek op de achtergrond. Als het mooi weer is, maak ik een wandeling langs het water. Daarna ga ik ontbijten.’

Wat is je favoriete ontbijt?

‘Op zondag ontbijt ik vaak met een avocado toast met ei of met een bagel met avocado. Het hoeft dan allemaal niet zo gezond.’

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

‘Eigenlijk voor niet zo veel. Er is één ding waar je me wél voor wakker mag maken. Dat is om in een vliegtuig te stappen richting een eiland. Een mooi strand met een blauwe zee, of iets van bergen om me heen. Tussen de palmbomen met een kokosnoot in mijn hand. Het eiland leven, dan ben ik echt het gelukkigst.’

Verschilt de zondag voor jou met andere dagen?

‘Dat valt wel mee. Een zondag is soms te vergelijken met een vrije dag doordeweeks. Op zondag geef ik me wel echt over aan het niks moeten. Mijn vriend is dan thuis dus we gaan vaak iets samen doen. Doordeweeks zit er toch wat meer haast achter. Soms moet ik op zondag werken, dan blijft er niet veel over van de ochtend. Het is dan snel douchen en in een joggingpak de auto in. Meestal staat mijn zondag wel in het teken van chillen en is het echt een luierdag. Heel anders dan een drukke draaidag zoals voor de serie Incognito.’

Schermafbeelding 2023 06 16 om 13.47.43 De zondagochtend van Melody Klaver: ‘Ik ben in alles het tegenovergestelde van mijn personage in Incognito’

De Videolandserie Incognito, waar jij de hoofdrol in speelt, kwam vorige maand uit, waar gaat de serie over?

‘Incognito is een keiharde crime thriller. Undercover agent Felix infiltreert in het leven van mijn personage Lize, een ‘gewone vrouw’ die ervan wordt verdacht Samantha te zijn, één van de meest gezochte criminelen van het land. Mijn personage is een hele interessante dubbelrol. Ben ik inderdaad een topcrimineel of gewoon de boekhouder die ik zeg dat ik ben? Er hangt heel veel mysterie om mijn personage heen. Bij crime thrillers denk je toch vaak aan mannelijke criminelen en topfiguren. Deze serie heeft ook een vrouwelijke hoofdpersoon, zonder dat het iemands ex of dochter is. Het gaat echt om haar. Het is een hele intelligente vrouw, die heel goed weet wat ze doet. De serie in intelligent en sexy, maar ook heftig en naar. Er zit echt een onderhuidse spanning onder, je blijft je afvragen wie nu wie bespeelt.’

Hoe heb je je in deze rol ingeleefd?

‘Ik ben zelf ook fan van dit genre. Om me voor te bereiden heb ik veel documentaires gekeken over vrouwelijke topcriminelen. Voor iedere rol die ik speel, maak ik voor mezelf altijd een moodboard over mijn personage. Hoe ze praat, kijkt en met anderen omgaat. Ik bedenk een heel gedetailleerde geschiedenis vanaf de geboorte tot het moment dat het verhaal van de serie begint. Zo maak ik voor mezelf mijn personage menselijker en kan ik me makkelijker inleven. Ik ben altijd erg van het voorbereidende werk, niet alle acteurs doen dat. Ik vind het leuk om een heel leven te creëren voor mijn personage. Dat is voor mij echt het leukste aan mijn vak.’

Herken je dingen van jezelf in je personage?

‘Eigenlijk heel weinig deze keer. Wat is herken, is de onvoorwaardelijke liefde die zij heeft voor haar kind. Ik ben zelf geen moeder, maar kan me die verbetenheid om alles te doen voor degene van wie je houdt wel voorstellen. Verder ben ik in alles het tegenovergestelde van mijn personage. Zij is heel rationeel en ik juist heel emotioneel. Zij is introvert, ik ben vrij extravert. Zij is meer van het eerst denken dan doen en ik juist andersom. Zo zijn er nog veel meer verschillen, we zijn echt in alles compleet anders. Ik heb vaak wat emotionelere rollen gespeeld, zoals mijn nieuwste rol in de serie Arcadia. Bij dat soort rollen kun je je helemaal laten gaan en elke emotie voelen, dat is heerlijk. Bij mijn rol in Incognito speelt die emotie zich allemaal in haar hoofd af. Van de buitenkant laat ze weinig zien, maar in haar hoofd gebeurt van alles. Ze is heel sluw en weet mensen heel goed te bespelen. Ze heeft echt twee gezichten. Het was heel interessant om een keer zo’n rationele en bedachtzame rol te spelen, dat had ik nog niet eerder gedaan. Het was een uitdaging en juist daarom heel leuk.’

Het hele seizoen van Incognito is nu te bekijken op Videoland. Arcadia is iedere zondag om 20:20 te zien op NPO 3.

Foto: Isabel Sanchéz OlidWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF