fbpx

Lonneke leert vrouwen te verbinden met hun hart op Ibiza: ‘De connectie met het eiland deel ik met andere mensen’

Deze zomer staat in het teken van Ibiza, met een extra dikke zomerspecial over het mooie eiland en elke vrijdag delen we online een verhaal van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. Lonneke Zintel verhuisde in 2019 naar het eiland en helpt vrouwen te verbinden met hun feminine kant. ‘Ibiza heeft mij geleerd om dankbaar te zijn.’

‘Ik ben naar Ibiza verhuisd, omdat ik altijd al de droom had om op een eiland te wonen. Voordat ik naar Ibiza vertrok, had ik al veel van de wereld gezien. Tijdens mijn reizen viel me al op hoe fijn en relaxed het leven op een eiland was. Voor dit grote avontuur woonde ik in Amsterdam. Plotseling moest ik verhuizen omdat het huurcontact niet verlengd werd. Toen wist ik zeker dat dit mijn kans was om te vertrekken. Mijn eerste kennismaking met Ibiza was in 2016, toen ik er op feestvakantie was. Dit was niet de scène waarin ik me wilde omgeven, maar in 2018 leerde ik Ibiza van een hele andere kant kennen. Een ecstatic dance DJ nodigde me uit voor een samenwerking en ik ontmoette hem in zijn super mooie huis. Een echte oude finca, in the middle of nowhere, met uitzicht over de bergen en verderop de zee van Cala Nova. Het huis had een droogtoilet en buitenkeuken. Toen ik ‘s avonds zat te genieten van alle geluiden en de natuur om me heen, was ik verkocht. Dat was het moment dat ik de hippie-kant van Ibiza leerde kennen en dat beviel me direct. Ik voelde me ontspannen. Mijn bikini top kon ik thuis laten en ik werd steeds vrijer.’

Verhuizen

‘Toen ik in 2019 besloot te vertrekken nadat mijn huur werd opgezegd in Amsterdam, werd ik gebeld door een vriendin in Ibiza die toevallig een heel groot huis had gevonden waar ze niet alleen wilde wonen. Ik vertelde haar dat ik er over na zat te denken om te verhuizen. Ze was enthousiast en binnen een week nadat ik besloten had om Nederland te verlaten, had ik dus mijn droomhuis op Ibiza gevonden. We deelden dit huis een paar maanden met elkaar en later verhuisde ik naar een andere plek, omdat we beiden liever alleen woonden. Ik ben toen bij een soort yoga-community gaan wonen, waarbij ik een klein huisje had voor mezelf en de tuin deelde met de buurman. In de afgelopen jaren heb ik op heel veel plekken gewoond. Het is hier heel normaal om vaak te verhuizen. Veel mensen wonen ergens tijdelijk en huizen worden vaak in de zomer verhuurd aan toeristen.’

Magisch eiland

‘In 2020 ben ik voor zes maanden terug naar Nederland gegaan door de hele coronasituatie. Maar ik miste het eiland zo erg, dat ik gelijk weer terug ben gevlogen toen het weer mocht. In het vliegtuig rolde de tranen over mijn wangen. Ik was zo ontzettend blij om naar huis te gaan. Toen ik uit het vliegtuig stapte, kon ik alleen maar huilen van blijdschap. Ik was eindelijk weer terug op mijn magische eiland.’

ibiza

Wasmachine

‘De connectie met het eiland deel ik tegenwoordig met andere mensen. Wat Ibiza mij leert, is om iedere dag dankbaar te zijn en te genieten van het moment. Ik ervaar dit eiland als heel erg flowy and luchtig. Alles gaat hier snel en kan op het laatste moment veranderen. Je hebt geen zekerheid en vertrouwen op jezelf is en wat er komen gaat is dus belangrijk. Ik omschrijf Ibiza ook weleens als een wasmachine. Het is een eiland van transformatie. Alles wat je niet meer nodig hebt, wordt los geschud zodat je helemaal ‘schoon’ terug naar huis kan. Een vriend van me die hier geboren is heeft weleens uitgelegd dat het te maken heeft met de verbinding van de planeten en astrologie. Hij vertelde dat Ibiza een schorpioeneneiland is en een feminine energie heeft. Niet zo gek dus dat veel vrouwen hier hun bh thuis laten en zin hebben in sierlijke jurkjes. Dat is wat Ibiza met je doet.’
‘De vibe op het eiland vind ik bijzonder. Je ontmoet zoveel nieuwe mensen en iedereen is ontzettend open. Ik kan gemakkelijk alleen naar een evenement gaan als ik daar zin in heb, want je voelt je nooit alleen. Er is een sterke verbinding tussen de bewoners op het eiland. Dit komt omdat iedereen er bewust voor heeft gekozen om hiernaartoe te verhuizen, en een nieuw leven te beginnen. Alle mensen hebben een grote liefde voor het eiland.’

Flow van het leven

‘Hier leer ik Nederlandse vrouwen om meer te verbinden met hun hart en zachtheid. We zijn zo gewend om alles op een rijtje te hebben, de zaken goed voor elkaar te hebben en de controle te behouden. Maar daarmee vergeten we soms de flow van het leven. We zouden allemaal wel iets meer mogen ontspannen en dingen naar ons toe mogen laten komen, in plaats van overal te controle over willen hebben. Mijn mooiste compliment zijn de gezichten van de vrouwen die naar mijn retreats of workshops komen. Aan het einde zie ik heel andere gezichten. Veel zachter en stralender.’

‘Ik kan het soms nog steeds niet bevatten, als ik mijn eigen hobbelige oprit kom oprijden en uitkijk over de bergen onder mijn veranda… Is dit echt mijn leven? Wauw. Als ik aan het suppen ben op de zee en het helderblauwe water in spring, dan weet ik: dit is mijn droomleven.’

Ibiza zomer bij Wendy!

Deze zomer staat bij Wendy helemaal in het teken van Ibiza. Het eiland waar Wendy zelf al tien jaar een oude finca heeft en dat ze zo goed kent. Heel graag wil ze al haar tips met jullie delen! Dat doet ze in de nieuwste zomerspecial, we organiseren dit najaar en in januari 2023 twee retreats op Ibiza met Wendy en elke vrijdagavond delen we op wendyonline.nl verhalen van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. We delen niet alleen tips over de beste clubs en restaurantjes, maar laten je ook de andere kant van Ibiza zien: het pure Ibiza. Het Ibiza van de mooie natuur, van yoga, spiritualiteit en zelfontwikkeling en van wandelingen op onbekende plekken op het eiland. Volg ons als je ook zo van Ibiza houdt, maar ook als je het eiland niet kent bieden alle verhalen volop inspiratie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF