fbpx

De Cacao Ceremonie van yoga-expert Judith van Hal: ‘Cacao wordt gezien als een ultieme hartopener en versterkt daarmee de verbinding met jezelf’

Tijdens het WENDY Kom in balans-retreat verzorgt Judith een Cacao Ceremonie. Je verbinden met de natuur, je hart en de diepere lagen in jezelf. Het is een eeuwenoud ritueel die heilzaam voor je werkt.

Wat is de kracht van Cacao?

De pure rauwe cacao komt uit Guatemala, Zuid-Amerika, en is een eeuwenoud ritueel in de Mayacultuur. Cacao wordt in vele oude tradities gezien als het medicijn van het hart. Tegenwoordig weten we ook dat cacao de doorbloeding van het fysieke hart verbetert.

Deze cacao is een geneeskrachtig plant medicijn en wordt gezien als een ultieme hartopener en versterkt daarmee de verbinding met jezelf. Het opent je hart en brengt je meer in verbinding met je intuïtie, speelsheid en creativiteit. Het begeleidt jou in datgene waar jij je op wil richten.

Cacaobonen bevatten veel antioxidanten en mineralen zoals: magnesium, ijzer, zink en chroom. Antioxidanten zijn geweldige boosters voor ons immuunsysteem en het ontgift je lichaam en ziel. Cacaobonen bevatten ook stoffen die de aanmaak van bepaalde hormonen en neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine, stimuleren. Stofjes die onze stemming positief beïnvloeden en ons een gelukzalig en liefdevol gevoel geven. In de rauwe cacao zit ook het stofje theobromine dat de hartslag verhoogt en de bloedsomloop versterkt. De rauwe cacao verhoogt de doorbloeding naar de hersenen en heeft een genezende werking op het fysieke en mentale niveau. Het drinken van Cacao geeft dan ook een enorme energie boost.

De Cacao Ceremonie

Een cacao ceremonie begint met een meditatie, om je terug te brengen in verbinding met jezelf, jouw innerlijke wijsheid. Vervolgens maak je contact en open je je hart. Laat je hart spreken om te voelen waar jij behoefte aan hebt en/of wat jij nodig hebt. Van daaruit zet je jouw intentie in, waar jij je mee wilt verbinden.

Je drinkt de cacao in stilte met aandacht en verbind je met je liefdevolle intentie. Eventueel kan je nog een persoonlijke kaartje trekken om je inzichten en intentie te versterken.

Daarna zetten we Yin houdingen met hartopeners in en gaan we over in Breathwork. Door deze ademsessie verbind je je zelf ten diepste met wat er in jou speelt.

Emoties willen zich uiten, willen stromen, willen bewegen en gevoeld worden. Een ademsessie laat zien waar in jouw lichaam spanning zit en geeft je zoveel inzichten over jezelf. Je ademt door de vastgezette spanning en blokkades heen en zuivert je lichaam zodat je je erna weer herboren voelt en alles weer vrij kan stromen.

We eindigen met Yoga Nidra. Een ontspannings ritueel door het lichaam, waar alle inzichten en ervaringen die je onderweg hebt opgedaan rustig kunnen landen. Dit combineren we met een soundhealing, die je in een ultieme staat van ontspanning brengt.

Ik nodig jullie uit om samen met mij deze mooie cacao ceremonie te mogen beleven en de magische werking van cacao te ervaren.

Wendy’s Kom in Balans retreat

Na ook in 2023 succesvolle retreats te hebben gedraaid, organiseren we dit jaar weer prachtige retreatweken op Ibiza. Judith van Hal geeft de yoga- en meditatielessen en ademhalingsoefeningen tijdens de WENDY-retreats en organiseert ook een mooie cacaoceremonie. Maak kennis met Judith: ‘Ik heb mijn eigen levenslessen in mijn sessies opgenomen.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF