fbpx

Connie had twee miskramen en raakte na de WENDY-retreat op Ibiza toch zwanger: ‘Op Ibiza leerde ik dat ik veel meer ben dan mijn kinderwens’

Connie van der Meer (37) won afgelopen april de WENDY-retreat op Ibiza, nadat ze vertelde over haar onvervulde kinderwens. Al zes en een half jaar probeerde ze zwanger te worden. De retreat kwam op het juiste moment voor Connie, want ze zou kort erna beginnen aan haar laatste IVF-poging in België. Dit bleek een succes te zijn, want ze is eindelijk zwanger.  

‘We hadden nog steeds een kinderwens, ook na de twee miskramen, want een wens loslaten die nog niet vervuld is was lastig. We wilden het toch doorzetten en onze allerlaatste kans op IVF inzetten. Het idee dat zwangerschap misschien niet voor ons is weggelegd, hadden we inmiddels al omarmd. Hoop hadden we nog wel.’

Miskraam

‘Mijn vriend Marc en ik hebben al bijna zes en een half jaar lang een kinderwens. Het eerste jaar probeerden we het op een natuurlijke manier, maar dat mocht niet baten. Elke test kwam negatief terug en de artsen konden geen oorzaak vinden waarom het niet lukte. Alles zag er in principe goed uit. De volgende stap was IUI (inseminatie) maar ook dat bracht ons helaas nergens. Door alle hormonen ging het niet goed met mij en besloten we het traject te stoppen. Het was voor mij een moeilijke periode maar Marc steunde mij daar goed in. Toen ik me weer beter voelde, begonnen we met IVF, inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat ik mijn eerste punctie had. Bij de vierde terugplaatsing van het embryo raakte ik zwanger, maar verloor ik het vruchtje helaas al snel. Bij het tweede traject was het weer raak, maar ook toen zag het ernaar uit dat ik het vruchtje verloren had. Ik bleef een lange tijd bloeden. Er voelde iets verkeerd. Blijkbaar had ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, en moest ik met spoed geopereerd worden. Na deze twee pogingen tot zwangerschap, besloten we een time-out in te lassen. Niet alleen omdat we moe waren, maar ook omdat je maar drie IVF-pogingen verzekerd krijgt in Nederland. We hadden nog maar één kans.’

WENDY-retreat op Ibiza

‘We gingen op zoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe onderzoeken en nieuwe plekken. We vonden een traject in Gent en planden afgelopen maart een intake gesprek in. Twee weken na het intake gesprek, zat ik in het vliegtuig naar Ibiza. De retreat van Wendy kwam als geroepen, en dat gunde ik mezelf ook wel. Het was nodig dat ik weer even kon opladen en genieten. Mijn kinderwens heeft de afgelopen jaren teveel centraal gestaan in mijn leven. Op Ibiza leerde ik dat ik veel meer ben dan mijn kinderwens.

We waren met een fantastische groep. De vrouwen die meededen waren fijne mensen, net als Wendy en de crew. Iedereen stond voor elkaar open, maar ik had zo ook mijn eigen momentjes. Als er iets was, lieten de anderen weten dat ze er voor me waren, of ze lieten me juist eventjes met rust. De sfeer die er hing was altijd goed en gezellig, en ik kon eindelijk even achterover leunen en genieten van de kleinere dingen in plaats van de grote zorgen.’

IVF-traject in België

‘Na Ibiza, in april, begon mijn traject in Gent. Een van de redenen dat we naar België gingen was een nieuwe studie waar ik van had gehoord. In deze REFILL studie zouden ze een embryo terugplaatsen en door een bepaald stofje toe te voegen blijft het beter kleven, ze lijmen het eigenlijk vast. Ik hoor pas of ze het ook bij mij hebben gedaan als de studie is afgerond.

Omdat we al twee keer eerder IVF hebben gedaan, wisten we waar we aan begonnen. Maar het was toch een beetje spannend, omdat ik in het verleden al slecht reageerde op hormonen en ik bij dit traject nog meer hormonen zou krijgen. Maar ik was meteen op mijn gemak in België. In Nederland voelde ik mij meer een nummer binnen een vast protocol,  maar in België werd ik op een persoonlijkere manier behandeld. Toen ze vroegen of ik de controles wél in Nederland wilde doen, gaf ik aan daar geen behoefte aan te hebben. Het was voorjaar en om toch bij alle controles in België te zijn besloten we een huisje op een camping in de buurt te huren. Het weer was fantastisch en we wilden ons graag focussen op dit traject. Dat we altijd in de buurt van het ziekenhuis waren, gaf ons meer rust en vertrouwen in deze nieuwe behandeling.’

Ibiza baby

‘Normaal mag je gewoon een zwangerschapstest doen als het zover is. Omdat het IVF-beleid in België anders is dan in Nederland, moest ik bloed laten afnemen. Voor de uitslag moest ik bellen naar de huisarts, dat was een spannend moment. Uiteindelijk kregen we toch het verlossende nieuws: ik was zwanger. Toch hield iedereen de eerste paar weken zijn hart vast, omdat het weleens eerder in de eerste weken mis is gegaan. Maar de echo zag er goed uit. Inmiddels ben ik zeventien weken zwanger.

Ik heb echt het idee dat de retreat mee heeft geholpen in mijn laatste traject. Het kwam eigenlijk precies op het juiste moment. Zo kon ik na de eerste intake in België met een gerust hart naar Ibiza, en kon ik ook relaxed thuiskomen voor het traject. Er hing zo’n positieve vibe in de groep en ik ben blij dat ik nog steeds contact heb met deze vrouwen. In korte tijd zijn we heel hecht geworden, want met iedereen had je wel een bijzondere klik en we deelden ontzettend veel met elkaar. Toen ik zwanger raakte kwamen de dames zelfs met een mand vol cadeaus. ‘’Voor de Ibiza baby’’, zeiden zij dan.’’’

IMG 20230730 WA0008 Connie had twee miskramen en raakte na de WENDY-retreat op Ibiza toch zwanger: ‘Op Ibiza leerde ik dat ik veel meer ben dan mijn kinderwens’

Een droom die uitkomt

‘Marc en ik zijn bijna vijftien jaar samen. Na alles wat we hebben meegemaakt samen, zijn we alleen maar sterker geworden in onze relatie. We weten nu wat we aan elkaar hebben, hij is er voor mij en ik voor hem. Als je jong bent heb je een bepaald idee van hoe het leven gaat lopen, zo zag ik mijn leven al voor me als jonge moeder met meerdere kinderen. Daar zijn we wel op teruggekomen, want ik ben gaan beseffen dat ik geen controle heb over hoe het leven loopt. Soms gaat het leven niet zoals je had gehoopt, maar dat betekent niet dat het leven niet mooi kan zijn.’

‘Dat ik na alles wat we hebben meegemaakt toch zwanger ben geworden, is een droom die uitkomt. Alles voelt goed. Mijn buik is aan het groeien en ik durf nu ook echt te genieten. Eindelijk mag ik van mezelf een babywinkel inlopen, zwangerschapskleding kopen en nadenken over een kinderkamer. Dit zijn gevoelens die ik jarenlang heb moeten onderdrukken, om mezelf te beschermen tegen het verdriet. Ik ben blij dat ik het nu echt toe kan laten.’

Mocht je zelf nog interesse hebben in een van de WENDY-retreats, klik dan hier voor het linkje naar de Portugal retreat:  Retreat Portugal – WendyOnline

Of hier voor het linkje naar de Ibiza retreat: Ibiza retreat – WendyOnlineWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF