Kom in Balans-retreat in Portugal 2023

Na de succesvolle Ibiza retreats gaan we uitbreiden naar andere landen. En daar nodig ik jullie heel graag voor uit! Onze prachtige locatie, Solar Alvura, gaat je versteld doen staan van al het moois wat Portugal te bieden heeft. Iets wat ik graag met jullie wil delen. 

Het wordt weer een fantastische week waarin alles samenkomt wat voor mij belangrijk is, met elke dag heerlijke yogalessen, wandelingen, mindfulness, meditatie en ontmoetingen met vrouwen die mij inspireren. Ik hoop je daar te zien!

essa 2 Retreat Portugal

Tijd voor rust, natuur en bewustwording

Trek je terug, neem tijd voor jezelf en doe nieuwe inzichten op waardoor je meer in balans en dichter bij jezelf komt. Tijdens de retreat bieden we een prachtig gevarieerd programma aan, met onder andere yoga, meditatie, inspirerende sprekers en mooie wandelingen.

Sfeer en ontspanning op unieke locatie

De retreat van WENDY in Portugal worden gegeven in Solar Alvura, een prachtig Boutique Health Hotel genesteld in de ongerepte schoonheid van de oostelijke Algarve, op slechts 25 minuten van de luchthaven van Faro.

Ontspan bij het zwembad, geniet van de verse maaltijden bereid met lokale producten en ervaar de luxe behandelingen die beschikbaar zijn in onze spa en hamam. Er zijn lokale wandelingen in de bergen en witte stranden op slechts 10 minuten rijden.

Tijdens de retreat zijn er geen andere gasten op het complex aanwezig en heeft onze groep het gehele terrein tot haar beschikking.

tent Retreat Portugal

Uniek programma met workshops & activiteiten

Tijdens de retreat volg je dagelijks yogalessen, maar bieden we nog veel meer: van wandelingen op onbekende plekken in de Algarve en inspirerende lezingen van vrouwen tot een bijzondere cacaoceremonie. We bieden een veelzijdig en gevarieerd programma aan om jou op alle gebieden te inspireren.

Tijdens de retreat kun je dagelijks yogalessen volgen van de ervaren yogadocente Judith van Hal. Judith had tien jaar haar eigen yogaschool in Uden en organiseert nu zelfstandig retreats op diverse plekken in de wereld. Elke dag is het mogelijk om twee yogalessen te volgen, in de ochtend en in de namiddag voor de positieve invloed op lichaam en geest. Afgestemd op het moment van de dag, geeft Judith les in de volgende yogavormen:

  • Hatha Yoga leert je om door middel van diverse yogahoudingen en ademhalingstechnieken je lichaam en adem te beheersen. Je lichaam wordt soepeler door het beoefenen van Hatha Yoga en het vermindert stress. Hatha Yoga is een vrij rustige yogavorm.
  • Yin Yoga is een statische, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om zo bindweefsel en gewrichten te versoepelen. Verken je grenzen in een kalm tempo en voel je energie weer vrij door je lichaam stromen.
  • Vinyasa (Flow) Yoga is een rustige, maar intensieve vorm waarbij de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van de ademhaling. Qua intensiteit zit het tussen Hatha Yoga en Power Yoga in. Het kalmeert je geest, versterkt je spieren en zorgt ervoor dat je opgaat in het moment.

Even stilstaan bij het moment en bij jezelf, met volle aandacht voor wat er is. Judith combineert haar yogalessen met verschillende oefeningen uit de mindfullness. Je krijgt tools om mindfullness toe te passen in je dagelijks leven. Mindfullness brengt je weer in balans en geeft je ruimte om rust en geluk te voelen.

Ademhalen kan op veel manieren. Tijdens de yogalessen leer je verschillende ademhalingsmethodieken toepassen en bovendien verschillende meditatieoefeningen. Door het toepassen van ademhalingstechnieken kom je terug in het hier en nu, en worden je gedachten getemperd, met een kalmere geest als resultaat.

Een cacaoceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en die je hart opent. Het ritueel helpt je in contact te komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachtes tot stilstand. Het cacaogoedje zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit. Judith van Hal geeft deze ceremonie.

‘Tijdens een retreat ben je los van alles, van de rollen en verantwoordelijkheden die je gewoonlijk hebt’
Lees meer over Judith van Hal

Healthy food

Naast yoga en wandelen, is voeding een belangrijk onderdeel van dit retreat. Iedere dag worden er met veel liefde heerlijke maaltijden bereid. De privékok maakt iedere dag gezonde maaltijden, waarbij ze kookt zonder geraffineerde suiker, zo veel mogelijk glutenvrij en zo puur mogelijk.

Heb je bepaalde dieetwensen, dan kun je dit vooraf aangeven.

Inspirerende sprekers

Ook hebben we een interessant programma met inspirerende sprekers. Wendy zal de retreat openen en samen met jullie in gesprek gaan. Judith van Hal zal jullie begeleiden en functioneren als vertrouwenspersoon. Vivian Reijs vertelt  alles over de invloed van hormonen en hormoon gerelateerde klachten. Ook de overgang komt uitgebreid aan bod. Psychologe Barbara Nanninga brengt je in een diepere connectie met jezelf en je omgeving. Daarnaast is er natuurlijk voldoende tijd om lekker te relaxen in het hotel, gebruik te maken van het zwembad of op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken.

wendy Retreat Portugal

Wendy van Dijk

Yogaliefhebber en initiatiefnemer van dit retreat waarin ze al haar interesses heeft samengevoegd: van wandelen en vrouwen die haar inspireren tot yoga.

Ontwerp zonder titel 4 1 3 Retreat Portugal

Vivian Reijs

Hormoonexpert en bestsellerauteur Vivian Reijs is aanwezig tijdens de retreat in Portugal en vertelt tijdens een themamiddag alles over de invloed van hormonen op je lichaam en je geest en hormoon gerelateerde klachten. Ook vertelt zij over de overgang en kun je hier vragen over stellen.

barba Retreat Portugal

Barbara Nanninga

De psychologe heeft een model ontwikkeld dat dit inzichtelijk maakt met een stappenplan om anders te denken, anders te doen en beter naar jezelf te luisteren. Dit leidt tot betere interactie en diepere connectie met jezelf en je omgeving met als einddoel; (nog) gelukkiger worden.

judith2 Retreat Portugal

Judith van Hal

Even stilstaan bij het moment en bij jezelf, met volle aandacht voor wat er is. Judith combineert haar yogalessen met verschillende oefeningen uit de mindfullness. Je krijgt tools om mindfullness toe te passen in je dagelijks leven.

Wat maakt de Kom in Balans-retreat zo speciaal?

Elke dag yoga (Vinyasa (Flow) Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen)

Interessante lezingen vaan inspirerende vrouwen, met onder anderen Wendy zelf en psycholoog Barbara Nanninga

Wandelingen op onbekende plekken in de Algarve

Cacaoceremonie

Veel persoonlijke aandacht (kleine groep mensen)

Verblijf in een bijzonder Boutique Health Hotel genesteld in de ongerepte schoonheid van de oostelijke Algarve

Een heerlijk en gezond ontbijt, lunch en diner

Ga je mee?
maandag 30 oktober 2023 t/m zaterdag 4 november 2023

Prijs is inclusief vervoer van en naar de locatie vanaf het vliegveld (Portugal), verblijf, maaltijden en activiteiten. De vlucht van en naar Portugal is niet inbegrepen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Kom in Balans-retreat!

Eenpersoonskamer

€ 2.195,-
(Per persoon)

Tweepersoonskamer

€ 1.895,-
(Per persoon)

Veelgestelde vragen

Inchecken is op maandag 30 oktober 2023 om 15.00 uur en uitchecken is op zaterdag 4 november 2023 om 11.00 uur.

Voorafgaand aan de retreat zullen alle vluchtgegevens worden verzameld en wordt in kaart gebracht wanneer de pick-up zal plaats vinden. Mocht je eerder landen of later terug vliegen zal er een activiteit op eigen gelegenheid plaats vinden. Dit wordt van te voren gecommuniceerd.

Voorafgaand aan de retreat wordt er contact opgenomen met de deelnemers om informatie te ontvangen en te delen.

Voorafgaand aan de retreat wordt het definitieve programma gedeeld met de deelnemers.

Voor verdere vragen kan er contact worden opgenomen met jill@wendymultimedia.nl.