fbpx

Connie won een plek op het Wendy-retreat op Ibiza en deelt haar verhaal: ‘Het was een magische week’

In onze zomerspecial over Ibiza hadden we een mooie actie: Win een plek op onze Wendy-retreat op het eiland en vertel ons waarom juist jij dit nodig hebt. Connie van der Meer (36) schreef ons over haar onvervulde kinderwens en ging begin april als winnares gratis mee naar ons Ibiza-retreat. Lees hoe ze dit heeft ervaren…

3 april 2023

Today is The Day!
Einde van de middag op het vliegveld van Ibiza opgehaald door Mike & Wendy. Daar ook alle andere deelneemsters ontmoet; wat een gemêleerd en fijn gezelschap. Met een open houding werden we verwelkomd door Wendy, Mike, Tiny (de moeder van Wendy), Claudia (kokkin, vriendin Wendy) en Judith (yoga-docente). Wat een adembenemend resort; een heerlijke vibe.
Op de kamerindeling bleken Wendy en Mike vooraf hun best gedaan te hebben. Louisa werd mijn roommate; een super match, heerlijk! Daarna hadden we een korte welkom meditatie met Judith en Wendy en een kennismaking met elkaar.
’s Avonds heerlijk aan een lange tafel gegeten en er ontstonden al mooie gesprekken. Quote die ik zal onthouden van de dag: ‘Moe(ë)t is een drankje hè?!’….in het kader van we ”moeten” al zoveel.
Het was een mooie, intensieve reisdag met veel indrukken. Stuk voor stuk prachtige vrouwen, waarvoor ik hoop dat eenieder op haar manier het beste uit deze dagen haalt!

4 april 2023

Never Ending Your Own
De dag starten we met ochtendyoga, maar niet voordat we hartelijk en met veel enthousiasme ontvangen worden door Mike in de ontbijtzaal met een lekker bakkie koffie/thee en een kleine snack.
Tijdens de yoga trok ik op mijn intuïtie, aan het begin van de sessie, een kaartje met als thema jeugdigheid: houd je geest en lichaam jeugdig, ontdek en maak plezier. Probeer een nieuw recept, nieuwe haarkleur en niet interieur. Experimenteer! Nou kom maar op!

Na het ontbijt hebben we even wat vrije tijd om heerlijk te genieten van de zon, waarna we in twee groepen een workshop van Barbara Nanninga hebben over een positieve mindset. Zeer waardevol en het doet me weer beseffen hoe sterk onze primaire reactie is bij vervelende situaties/gebeurtenissen en hoe zeer dit door onze eigen gedachten en overtuigingen wordt gestuurd.

Aan het eind van de middag vertrekken we met twee busjes (Mike en Wendy achter het stuur) naar Es Vedra voor een meditatie bij zonsondergang. Tijdens de wandeling ernaartoe werden we verzocht stil te zijn en om twee steentjes die je aanspraken (een mooie en een lelijke) onderweg mee te nemen. De stilte werd echter onderbroken door een verstuikte enkel van Sylvia. Gelukkig kon ze na even bijkomen wel verder mee. Mijn zorg-hart en verantwoordelijkheidsgevoel ging meteen aan.
Eenmaal aangekomen bij Es Vedra hadden we een fantastisch uitzicht, waarbij we in een cirkel een meditatie ten aanzien van loslaten van ‘iets dat je niet meer dient’ en ‘iets wat je wilt behouden’ hebben gedaan. Er kwamen hierbij aardig wat emoties los. Vervolgens hebben we allemaal, 1 voor 1 begeleid door Judith, de lelijke steen (die stond voor hetgeen je wilt achter/loslaten) van de rots in de zee gegooid. Met de mooie steen doorliep ik vervolgens met een door Judith meegegeven affirmatie het labyrint. De mooie steen heb ik gehouden als aandenken en omdat hij zo mooi en lekker in de hand ligt.

Bij terugkomst een heerlijke vegetarische burrito gegeten met salsa en salade van Claudia. Na nog enkele mooie gesprekken, een belletje naar Marc vanuit de hangmat en een warme douche heerlijk in slaap gevallen.

IMG 20230407 WA0044 Connie won een plek op het Wendy-retreat op Ibiza en deelt haar verhaal: ‘Het was een magische week’

5 april 2023

Allereerst een goede nacht gehad; wat een fijne omgeving is het hier toch. Het kaartje dat ik vandaag bij de start trek heeft het onderwerp: De Zegening. Wat een mooie boodschap staat hierop. ‘Aanvaard en gebruik je verkregen macht en kracht. Durf, ga een uitdaging aan, leef je uit en geniet voluit.’ De tekst raakt mij diep. De afgelopen jaren zijn een intensieve reis geweest, heftig in ons traject met vele confrontaties, maar hebben me ook mooie inzichten gebracht. Echter ik heb het gevoel soms stil te staan door alles. Ik ben niet het fertiliteitstraject. Het mag er zijn, mijn verdriet en boosheid, maar het hoeft me niet te weerhouden te leven.
De yogahouding Het wiegen van een kind (in lighouding, 1 been vastpakken, knie hiervan naar buiten brengen, vervolgens onderbeen omhoog houden en jezelf met been wiegen) is zoals je je wellicht kan voorstellen intens; een groot gemis!

In de vervolgsessie met Barbara Nanninga hebben we een fijn gesprek met de hele groep. Wie wat wil delen doet dat en er is ruimte om te luisteren en er voor elkaar te zijn. Het is waardevol om te horen in welk proces eenieder zit. Quote die Wendy vandaag met ons deelt ‘No, is New Opportunity’s.’

Na de lunch en wat vrije tijd bij het zwembad hebben we de flow-sessie met Cindy Koeman. Ik heb geen idee wat ik me erbij moet voorstellen dus ik laat me verrassen. Zo poe hé, wat een ervaring! Door te bewegen op muziek en hart openingen te doen komen er emoties vrij. Nou dat heb ik geweten! Het voelde alsof ik een harnas heb aangetrokken; mezelf bescherm tegen het hevige verdriet, vinden dat ik het maar moet kunnen, het niet durven laten zien om anderen te beschermen en geen verdriet te doen. Maar…..Ik wil zijn wie IK ben. Ik mag er zijn. Alles mag er zijn. Ik kan en mag erop vertrouwen dat ik het aan kan. Maar ik mag ook zeggen als iets me pijn doet, dat ik boos ben, dat mag er allemaal zijn! Ik kom tot rust door me te focussen om mijn ademhaling.

Wat is Mike toch geweldig! Hij heeft voor iedereen die er behoefte aan heeft een massage geregeld. Ik mag als laatste, een heel mooi, extra cadeau. Daarna lekker zen een voortreffelijke Pokébowl met zalm gegeten. Wat een verwennerij van Claudia en Mike.

6 april 2023

Vandaag wederom begonnen met een heerlijk yogasessie van Judith. De kaart die ik vandaag trek: ‘Ik kan met een gerust hart onbekende werelden ontdekken & nieuwe dingen uitproberen.’ Met andere woorden: LEEF! Al tijdens de beginmeditatie kwamen de tranen naar boven. Het voelde als opgekropte emotie van gisteren tijdens de flow-sessie die ik onbewust uit bescherming had weggedrukt. De yoga zelf was op maat, precies waar wij als groep behoefte aan hadden. De 2 Yin-Yoga houdingen Overgave & Kwetsbaarheid maakte veel los. Als afsluiting had Masha een mooie voordracht uit het boek ‘Vrijheid’. Wat een cadeau!

Tijdens de lunch waren we getuigen van een halo om de zon. Spectaculair, nog nooit eerder gezien. Ik moest meteen terugdenken aan het getrokken kaartje van gisteren “De Zegening”; hierop stond dat ik in het gouden zonlicht moest gaan staan. Nou dat heb ik dan ook maar gedaan!

De sessie met dr. Nora Hendriks over hormonen en de overgang was voor iedereen erg fijn. Voor mij wellicht nog niet van toepassing, maar al wel goed om te beseffen dat hormoonsuppletie in het kader van Healthy Aging zinvol is. Zelf heb ik dr. Nora natuurlijk ook gesproken over mijn fertiliteitstraject en omgang met hormonen.

Einde van de middag vertrekken we voor onze yoga-sessie naar Cala Benirras. Wat een prachtig strandje gelegen in een mooie baai. Ik voel me zo dankbaar dat ik dit, met al deze lieve mooie vrouwen, op deze locatie mag meemaken. Wat een mooi moment; één cirkel van kracht!
Tijdens de meditatie had ik een mooie ervaring waarbij mijn oma, die helaas vorige week is overleden, me kwam opzoeken. Ik voelde haar aanwezigheid terwijl ik op een verlaten strandje in een grot zat. Als een engel van warmte kwam ze binnen, straalde rust en vertrouwen uit en ging weer weg.

Na de sessie en een hele fotoshoot op deze prachtige locatie zijn we op het terras beland. Hier hebben we een heerlijk wijntje gedronken! Bij terugkomst in het resort stond het eten alweer klaar; orzo, salade en gegrilde aubergine. Wat een luxe. Ik ben vroeg naar bed gegaan voor een Curly Girl treatment van mijn haren.

7 april 2023

Vandaag hebben we een Yin-Yoga in de ochtend. Aan het begin trokken we wederom een kaartje: een Engelenkaartje. Een kostbaar geschenk: ‘Vriendschap, familie, liefde zijn een kostbaar geschenk. Verlies ze niet uit het oog.’ Geen toeval dat ik gisteren mijn oma tijdens de meditatie heb ontmoet!

Na het ontbijt was het tijd voor ”The Mike Hike”; zo’n 2,5km afdalen op een onverharde weg richting de kust, met Mike voorop. Zeker de moeite waard; wat een prachtige wandeling en mooie eindbestemming. In één woord; MAGISCH! Natuurlijk foto’s genomen bij de mooie rotspartijen en The Bridge. Vervolgens weer terug omhooggeklommen. Het voelde fijn om met de groep samen dit pad te bewandelen. Op de heenweg in stilte kwam ik mijn gevoel van speelsheid tegen, waardoor ik  in oefenpasjes naar beneden ging, de bloemen en kruiden langs het pad aanraakte en de geur in mij opnam en al huppelend terug naar boven ging; jeugdigheid!

Na een heerlijk lunch en relaxen bij het zwembad stond de cacao-ceremonie op het programma. Nog niemand van de groep had dit ooit gedaan, dus ook nu lieten we ons weer verrassen. Wat een ervaring; begeleid door Judith nemen we de cacao-drank in (pure cacao, gelukkig op smaak gebracht door Claudia). Het laatste deel konden we wegspoelen met wat fruit of verdunnen met wat water. In de meditatie en yoga met hart-openende nummers en houdingen kwam al het één en ander los, om vervolgens in breathwork te gaan (2 sec in/uitademen door mond, met tijdens de uitademing een HUH door de keel). Met de getrokken inspiratiekaart ‘muziek’ die ik aan het begin van de sessie getrokken had, ervaarde ik tijdens de sessie, naast emotie van verdriet (gemis kindje en verlies zwangerschappen), ook een intense behoefte om te dansen op de muziek. Mijn hele lichaam begon te deinen en mee te trommelen in het ritme van de muziek. Door dit na de sessie in de groep te delen hebben we ook afgesloten met dansen en sommige sprongen zelf in het zwembad.

Daarna heerlijke zalm en groentes gegeten van de grill met salade en krieltjes. Aan het einde werden we door Wendy, Mike, Claudia, Tiny en Judith toegesproken en bedankt voor de mooie week. We hebben geproost op al het moois wat we met elkaar hebben beleefd. En meteen ook een reünie afgesproken!

Vervolgens op de kamer de spullen gepakt en de ‘liefdesbriefjes’ gemaakt/geplakt, die we allemaal persoonlijk voor de organisatie en sprekers wilden achterlaten als bedankje en als blijk van waardering!

8 april 2023

De laatste ochtend hebben we nog een yogasessie met Judith. Louisa deelde nog het nummer The Moon’s Song van Olivia Fern over dat je mag omarmen wie je bent. De yogasessie zelf was rustig en relaxed; ik ga met de intentie ‘Ik ben wie ik ben’ naar huis. Na het ontbijt namen we afscheid van elkaar en overhandigden we de enveloppen met ‘liefdesbriefjes’. Door Mike en Claudia werden we afgezet in Ibiza-stad, waar we nog een koffietje (en later een cocktailtje) met elkaar deden. Sommige van ons vlogen pas in de avond, maar mijn vlucht ging om half 4. Aan het begin van de avond landde ik op Schiphol, waar Marc me tegemoet kwam lopen bij de gate. Hij was een lang weekend weggeweest met zijn beste maatje naar Rome, want ook hij verdiende een break tijdens ons traject!

Al met al een fantastisch mooi cadeau en wat heeft het me veel gebracht! Dank je wel lieve Wendy, ik ben blij jou, en je naasten, te mogen leren kennen. En dank je wel redactie dat jullie mij deze reis gegund hebben!

Lees hier ook het interview met Connie over het fertiliteitstraject dat ze doorloopt en haar ongewenst kinderloosheid.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF