fbpx

Boeken die je kunnen helpen bij je spirituele ontwikkeling

Vandaag delen wij een blog van Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi met daarin boeken die je kunnen helpen bij je spirituele ontwikkeling. Soms zit het mee en soms zit het tegen, maar Lauri wil jou laten zien dat er altijd een uitweg is naar geluk.

Spoedcursus verlichting van Tijn Touber

Dit is één van de boekentips waar je het beste mee kunt beginnen, wanneer je nieuwsgierig bent geworden naar het spirituele. Tijn Touber start zijn zoektocht naar verlichting en neemt je mee tijdens zijn reis. Daarbij staat het boek vol met kleine opdrachten en meditaties. Het boek heb ik inmiddels driemaal gelezen en elke keer haal ik er weer iets nieuws uit. Al wist ik ook meteen dat het niet mijn zoektocht is… Wakker ja, maar verlicht nee. Hoe denk je hierover? Deel het met Nyepi.

Klik hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

Je kunt je leven helen – Louise Hay

Louise Hay, je zult direct van deze vrouw houden. Voor mij voelt ze zo vertrouwd als familie. Het gekke aan dit boek is dat ik het al in 2018 gekocht heb en pas een halfjaar geleden daadwerkelijk gelezen heb. Terwijl het wel voelde alsof ik het al kende. Dat is apart he ;). Als je het over lijden met hoofdletters hebt dan slaat dit op de jeugd van Louise Hay. De naarste dingen zijn haar overkomen en deze hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Dit boek staat vol tips over affirmaties en hoe deze bijdragen aan heling en groei. Een boek dat je leven in positieve zin zal veranderen. Ben je niet meer te houden van nieuwsgierigheid? Bestel dan ook gelijk het werkboek dat bij Je kunt je leven helen hoort.

Klik hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

Het licht tussen ons – Laura Lynne Jackson

Na de dood van één van de belangrijkste personen uit mijn leven raakte ik in contact met een medium. Na het bezoek aan haar wist ik dat wat ze ook zeggen over AstroTV; er zijn daadwerkelijk mensen die met zielen kunnen communiceren. Dit boek heeft mij zoveel troost geboden tijdens mijn rouwproces (al is een rouwproces eigenlijk geen proces, want het is oneindig). Het boek vulde mijn hart letterlijk met licht en ik ben zo blij dat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar dit onderwerp. Laura Lynne Jackson is een gecertificeerd medium en in dit boek lees je alles over de testen die zij hiervoor heeft uitgevoerd en bovenal hoeveel troost ze biedt voor nabestaanden. Of je nu iemand dierbaars verloren bent of niet; lees dit boek alsjeblieft.

Klik hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

De kracht van het nu – Eckhart Tolle

De vorige boeken heb ik nog nooit op het nachtkastje van een man gezien, maar dit boek wel. Vooral mensen die weleens een vorm van therapie hebben gevolgd; zullen dit boek als tip hebben gekregen. Er is niemand die het concept van het nu zo waanzinnig uitlegt als Eckhart Tolle. In dit boek ontdek je dat je al volmaakt bent en hoe je afstand kunt doen van je onechte zelf; het ego. Alle bekende one-liners; zoals we zijn ons denken niet, ze zijn allemaal van: Tolle. Dit boek is dan ook een must voor iedereen die het spirituele/natuurlijke pad aan het ontdekken is. Persoonlijk luister ik graag naar de boeken van Eckhart Tolle, dit vindt ik nog fijner dan ze te lezen.

Klik hier om het boek uit deze lijst van boekentips direct aan te schaffen.

Lauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze drie jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

shoeless

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

 

 

 

 

 

Lees meer van Lauri:

Lauri startte een yogadocentenopleiding na een zware periode in haar leven: ‘Het enige wat ik zeker wist is dat ik mijn depressie wilde overwinnen’

Lauri verloor zes jaar geleden haar vader: ‘Soms hoor ik hem zeggen dat hij trots op mij is’

Lauri emigreerde naar Ibiza: ‘Op Ibiza heerst een hoger spiritueel bewustzijn’

Ontdek de ontspannende kracht van Yoga Nidra

WENDY zomerspecialWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF