fbpx

In het boek ‘Wij zijn nooit voorbij’ vertellen ouders over het verlies van hun kind

In onze ‘tip van de week’ delen wij de meest interessante podcasts, ontspannende films en de mooiste boeken van dit moment. Aankomende zondag 12 december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag staan ouders over de hele wereld die hun kind hebben verloren stil bij deze kinderen. Daarom tippen wij deze week het boek ‘Wij zijn nooit voorbij’, waarin ouders vertellen over het verlies van hun kindje.

Wij zijn nooit voorbij

Je kind verliezen is de grootste nachtmerrie die je als ouder mee kunt maken. Daarom is Mirjam Louwen-van Bekkum de stichting Nooit Voorbij begonnen. Met deze stichting helpt ze ouders die, net als zij, hun kindje zijn verloren. Het boek Wij zijn nooit voorbij is het initiatief van de stichting. In het boek staan zeven verhalen van ouders voor wie deze nachtmerrie werkelijkheid werd. De moedige Claudia & Daniel, Danique & Sjoerd, Marieke & Ronald, Mariska & Jeroen, Sabine en Jeroen, Femke & Raymond en Martine en Frans nemen je mee in de emotionele achtbaan waarin ze plotseling terechtkwamen. Ze laten zien hoe het verlies van hun kinderen hun leven voor altijd heeft veranderd.

Mirjam: ‘Het boek geeft de overleden kinderen een stem, een gezicht, bestaansrecht en een plek in de wereld. Ze worden niet losgelaten, nooit vergeten. Hun verhalen helpen ook anders ouders en grootouders die dezelfde nachtmerrie moeten meemaken. Een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij.’

Naast de ouders komen ook rouwtherapeuten Leoniek van Maarsel, Carine Kappeyne van de Coppello en Manu Keirse aan bod in dit boek. Ze delen in dit boek hun inzichten over het rouwproces van ouders die een kind zijn verloren. Ze geven waardevolle tips over hoe je als betrokkene tot steun kan zijn. Dat maakt Wij zijn nooit voorbij ook een onmisbaar naslagwerk voor (huis)artsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, vrienden, collega’s, kennissen en uitvaartbegeleiders.

Cover Nooit Voorbij In het boek ‘Wij zijn nooit voorbij’ vertellen ouders over het verlies van hun kind

Wereldlichtjesdag

Tijdens Wereldlichtjesdag worden alle overleden kinderen ter wereld herdacht. Op 12 december 2021 om 19.00 uur steken mensen wereldwijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.

Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een song die troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied ‘Nooit Voorbij’ is hier te beluisteren.

Wij zijn nooit voorbij is hier te bestellen.

 

Bekijk ook deze tips:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF