fbpx

Merel Teunis schreef een boek over zelfliefde na haar eigen zoektocht: ‘Ik was mezelf volledig kwijt’

Transformatiecoach Merel Teunis schreef al eerder een boek over zelfliefde, maar ze is terug met haar tweede boek: Self Love Mindset. Het boek is gericht op mindset en zit vol met praktische tips om zelf aan de slag te gaan. In een interview met WENDY geeft ze aan wat je van het boek kan verwachten, en waar haar persoonlijke relatie ontstond om zichzelf te omarmen. 

Wat kunnen de lezers van dit boek verwachten?

‘Het is een hele mooie aanvulling op mijn vorige boek: Self Love Talk. Bij mijn eerste boek bleef ik bij de basis. Zelfliefde was destijds nog heel nieuw in Nederland. Er waren veel vooroordelen, en mensen hadden moeite met het begrip ‘selfcare’. Het was mijn missie om zelfliefde op de kaart te zetten en het hele lieflijke eraf te halen om men te laten zien hoe waardevol het is om zelfliefde te vergroten. Ik ben transformatiecoach en hypnotherapeut, en begeleid daarin vrouwen. Daardoor weet ik hoe belangrijk het is om stil te staan bij je onderbewustzijn en je intrinsieke motivaties. In dit boek neem ik de lezer mee hoe het werkt vanuit je systeem en vanuit je brein. Stel jezelf de vragen: Kan ik meer bewustzijn creëren in wat ik wil? Zijn er verlangens of dromen die ik wil vervullen? Wil ik heel graag op een andere manier in het leven staan? En hoe doe ik dat? Door de relatie met jezelf te versterken, maar ook door te kijken hoe je mindset is ontstaan en welk effect dat heeft op je leven. 

Het helpt je zicht te krijgen in je eigen mindset. Zo leer je de shift te maken van angst naar liefde, door te kijken naar de manier waarop je communiceert met jezelf, maar ook je gedrag. Dit boek leert je wie je echt bent , wie je nog veel meer mag worden, en wat je daarvoor nodig hebt.’

Waar haalde je de inspiratie voor Self Love Mindset vandaan?

‘Mijn inspiratie haal ik uit mijn werk, uit mijn 1-op-1 klanten, maar ook mijn persoonlijke journey.’

Vertel eens, hoe startte jouw eigen persoonlijke journey?

‘In 2013 begon mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik liep tegen een burn-out aan. Ik was net afgestudeerd als pedagoog, was veel aan het werk en had een druk sociaal leven. Fulltime stond ik aan. Ik wilde heel veel en deed heel veel. Er was een moment dat ik ineens tegen een muur aan liep. De snelheid van het leven kon ik ineens niet meer aan. Ik stond veel negatiever in het leven en werd overvallen door paniekaanvallen. Ik was mezelf volledig kwijt. Als ik langer doorga, gaat het niet goed, wist ik. Dus trok ik aan de bel. Via via leerde ik een coach kennen, en toen begon mijn eigen journey en kwam ik in aanraking met de term zelfliefde. Hetgeen waar je een passie voor hebt, heb je vaak ook ontzettend mee geworsteld. Ik ben blij dat ik mijn geleerde lessen kan geven aan mensen, dat heeft mij enorm positief veranderd.’

Kun je een praktische tip uit je boek delen die je zelf inspireert? 

‘Er is een mindset truc die je super eenvoudig kan toepassen wanneer je meer bewustzijn wil creëren en wil leven op jouw voorwaarden. In plaats van ‘Ik ben’, zeg je: ‘Ik ervaar’. We geloven onze gedachtes en identificeren ons meteen met wat we voelen. In plaats van dat je een gedachte bent, kun je deze ervaren. Ik ervaar deze negatieve of onzekere gedachte, maar dit is niet wie ik ben. Dat geeft je keuzemogelijkheid en vrijheid terug, waardoor je kunt voelen dat het een verhaal is dat je bent gaan geloven. In het boek ontvang je nog veel meer kennis en stappen. Je onbewuste brein ben je daarmee aan het trainen. Snelle tips werken meestal niet, omdat je dat met je bewuste brein denkt. Wanneer je bezig gaat met de programmering van je onbewuste brein, ontwikkel je een mindset die voor je werkt.’

‘Self Love Mindset’ is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers en te koop voor 24,50 via deze link.

Merel Teunis
Foto: Mirte DompelingWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF