fbpx

Evi Hanssen stopte met drinken en schreef daar een boek over: ‘Sinds ik niet meer drink loopt mijn leven op rolletjes’

In onze ‘tip van de week’ delen wij de meest interessante podcasts, ontspannende films en de leukste boeken van dit moment. Deze week delen wij het boek ‘Sinds ik niet meer drink’ van Evi Hanssen. Evi stopte met het drinken van alcohol en hield 500 dagen lang een dagboek bij. ‘Sinds ik niet meer drink’ is een eerlijke en humoristische vertelling over hoe Evi het ervoer om niet meer te drinken. 

Evi Hanssen is een Belgische presentatrice, zangeres en columniste, maar is ook in Nederland werkzaam. Ze maakte reportages voor 3 op Reis en was een vaste tafelgast bij de Wereld Draait Door. Nu is ze onder andere de sidekick van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Afgelopen maandag kwam haar nieuwste boek ‘Sinds ik niet meer drink’ uit. Evi: ‘Het schrijven van dit boek was een soort zelftherapie. Het is echt mijn beleving.’

Waarom ben je dit boek gaan schrijven? 

‘Ik wilde stoppen met drinken, maar ik kon me niet vinden in de ervaringen van anderen die gestopt waren. Ik was geen alcohollist die genoodzaakt was om te stoppen en ik geloofde de verhalen van mensen die het stoppen bejubelde ook niet. Daarom wilde ik zelf bijhouden hoe ik het vond om niet te drinken. In mijn dagboek kon ik mijn gedachtes van me afschrijven, het was een soort zelftherapie.’

Heb je iets geleerd tijdens het schrijven?

‘Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat drinken voor mij automatisme was. Daar schrok ik van. Ik was absoluut geen alcohollist, maar toch vond ik het in het begin lastig om de drank te laten staan. Je gemoed toestand is vaak afhankelijk van alcohol, ook al drink je maar één of twee glazen. Mijn project begon met 500 dagen niet drinken, maar dat is uitgegroeid tot helemaal niet drinken.’

Hoe bevalt het je om helemaal niet meer te drinken?

‘Heel goed, sinds ik niet meer drink is mijn leven makkelijker. Het loopt op rolletjes. Juist doordat ik geen alcohol meer binnenkrijg, kan ik beter omgaan met verdriet en tegenslagen. Ik ben mentaal weerbaarder geworden en leid stabieler leven. Ook ben ik nu energieker. Ik beweeg omdat ik het lekker vind, niet omdat het moet. Eerst werd mijn leven saaier en je moet jezelf even opnieuw uitvinden, maar nu zie ik heel veel voordelen.’

Voor wie heb je dit boek geschreven?

‘Voor de mensen die wellicht hun eigen drankpatroon onder de loep willen nemen. Dit boek is absoluut geen zelfhulpboek, maar je leest over mijn oprechte en eerlijke ervaring op een humoristische manier. De mensen die hun drankpatroon willen veranderen, herkennen zich misschien in mijn boek. Ik leg niet uit hoe je moet stoppen met drinken, maar ik vertel hoe mijn leven veranderde nadat ik niet meer dronk. Ik verheerlijk het stoppen niet, maar ben eerlijk over hoe het voor mij was. Het leven wordt niet per se leuker zonder alcohol, maar wel makkelijker. Laatst ging ik met vrienden naar Berlijn en normaal gesproken had ik tijdens zo’n vakantie zeker gedronken, maar nu deed ik dat niet. Ik merkte dat ik lekker uitgerust terugkwam van de vakantie. Als mijn vrienden drinken, zit ik er gewoon gezellig bij. ‘s Ochtends denk ik nooit: had ik gisteravond maar 3 wijntjes gedronken’

Klik hier om ‘Sinds ik niet meer drink’ te bestellen.

Sinds ik niet meer drink

Lees ook: Leestip: Jan Wolter Bijleveld schreef een boek over verwachtingen

Neem een abonnement op de Wendy-specials

4 x WENDY-special

 + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick.

Website pomotie x samenwerking Wadse en Mathilde leven een zelfvoorzienend bestaan in het midden van Frankrijk: 'We drinken water uit onze eigen bron'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF