fbpx

7 tips om de kans op een nieuwe liefde dit jaar te vergroten

Deze periode is voor singles die graag een relatie willen, vaak een reality check moment: weer een jaar voorbij zonder een (duurzame) relatie. En Nederland telt veel singles, wel 3 miljoen! Niet alle singles willen natuurlijk een relatie, maar voor degenen die daar anders over denken 7 tips van sociaal psycholoog Anne Campagne om je kansen op een nieuwe liefde dit jaar te vergroten.

1. Check je motivatie

Maak de keuze of je écht ervoor wil gaan, of je echt open staat voor een relatie. Wanneer je jezelf open en kwetsbaar op durft te stellen, kun je een relatie met een ander opbouwen. Natuurlijk kan het zijn dat je geconfronteerd wordt met emoties die je eerder hebben tegengehouden, zoals angst of verdriet. Weet dan dat je juist verder komt door deze emoties aan te gaan en in te zien.

2. Zoek de verbinding met jezelf

Sta eerst in goede verbinding met jezelf, weet waar je voor staat. Kijk naar binnen en ga de verbinding aan met jezelf, daardoor is het mogelijk om ook met een andere verbinding aan te gaan.

3. Ken jezelf

Ken je sterke kanten en je aandachtspunten, accepteer deze allemaal. Lief zijn voor jezelf staat voorop, geen oordeel hebben over je persoonlijke eigenschappen. Op het moment dat jij jezelf goed kent, kun je veel makkelijker aan de ander laten zien wie jij bent én…….daardoor ben je veel beter in staat een juiste partner te selecteren!

4. Wat is jouw relatiepatroon?

Ontdek je date-patroon of relatiepatroon. Merk jij dat je keer op keer tegen hetzelfde aanloopt, jaloezie de relatie de das omdoet, of dat je telkens weer degene bent die alleen maar geeft binnen de relatie? Sta hier een keer goed bij stil en zie in hoe je het voor de volgende keer anders kunt aanpakken. Denk goed na over jouw gedragspatronen, die mogelijk  veroorzaken dat het daten of de relatie niet lekker loopt.

5. Laat verwachtingen los

Laat je eisenlijst maar in de ijskast! Wanneer je te kieskeurig bent en vasthoudt aan je verwachtingen, dan maak je de kans op het ontmoeten van jouw ware liefde kleiner. Het kan zomaar zo zijn dat ineens blijkt dat je op hele andere eigenschappen valt dan jezelf dacht. Wat je denkt dat goed voor je is, hoeft lang niet altijd zo te zijn. Dus kijk eens anders dan je gewend bent te doen, dat levert vaak verrassende effecten op.

6. Wees gelukkig met je eigen leven

Denk niet dat jouw geluk afhangt van het hebben van een relatie. Wanneer je niet gelukkig bent met je eigen leven, gaat het hebben van een partner dit niet voor je oplossen.

7. Vertrouw op je gevoel

Vertrouw op je gut-feeling. Op het moment dat jij je nieuwe liefde ontmoet, dan voel je aan je hele lijf dat het goed zit en staat je maar 1 ding te doen: verliefd zijn…….! 

Over Anne

Anne Campagne is sociaal psycholoog. Met deze achtergrond is zij haar eigen praktijk gestart als relatiecoach, met name voor singles. Het liefst noemt Anne zich ‘love connector’: vanuit de gedachte dat liefde eerst bij jezelf begint. Vanuit een goede connectie met jezelf kun je een mooie en waardevolle relatie met een ander aangaan. Hiernaast faciliteert zij in offline dates voor singles die klaar zijn met swipen en een extra hulplijn in willen zetten voor het vinden van de liefde. Kijk voor meer informatie op haar site.

Anne 7 tips om de kans op een nieuwe liefde dit jaar te vergroten
Lees ook deze artikelen over de liefde:

Nieuwe Wendyspecial

De nieuwe winterspecial van Wendy staat vol mooie familie- en generatieverhalen. Koop hem in de winkel of supermarkt of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF