fbpx

6 makkelijke tips tegen verkoudheid

Wanneer je weerstand wat lager is, bijvoorbeeld als gevolg van te veel stress, ongezond eten, te weinig slaap of te weinig lichaamsbeweging, is de kans dat je een verkoudheid oploopt, groot. Deze tips tegen verkoudheid helpen je!

1. Snuiten

Als de ophoping van slijm je neus uit dreigt te lopen, zal je misschien automatisch je neus ophalen. Een ander zoekt snel een zakdoek, waarna de loopneus na luid getoeter hopelijk verholpen is. Toch is je neus ophalen beter dan je neus snuiten. Met snuiten pers je namelijk snot in de bijholten, wat de kans op een bijholteontsteking groter maakt. Toch snuiten? Gebruik dan papieren zakdoekjes die je meteen na gebruik weggooit. Snuit altijd rustig en steeds één neusgat per keer.

2. Neusspray

Bij verstopping van de neus grijp je waarschijnlijk al snel naar een neusspray. De hypertonische neusspray van Puressentiel is een natuurlijke neusspray en maakt de neus vrij om beter te ademen. Het werkt meteen bij een verstopte of geïrriteerde neus. Het verlicht de pijnlijke neusslijmvliezen en bevochtigt en reinigt de verstopte neusgaten, waardoor de verkoudheid vermindert. Ideaal om snel van je verkoudheid af te zijn!

3. Stomen

Als je het gevoel hebt dat je hoofd vol snot zit, kan een stoombad verlichting geven. Vul hiervoor een kom met warm water. Pak daarna een handdoek, gooi die over je hoofd en ga dan met je gezicht boven de dampende kom water zitten. Probeer zoveel mogelijk door de neus adem te halen. Zorg er wel voor dat de zakdoekjes binnen handbereik liggen…

4. Frisse lucht

Blijf tijdens een verkoudheid wel altijd zorgen voor voldoende frisse lucht. Droge en warme lucht irriteert namelijk de slijmvliezen, waardoor de klachten erger kunnen worden. Blijf dan ook niet de hele dag warm onder een dekentje binnen zitten, maar maak een heerlijke wandeling. Zo krijg je dat beetje frisse lucht binnen en kan je ook nog genieten van de mooie natuur.

5. Hygiëne

Tijdens een verkoudheid moet je je hygiëne extra in de gaten houden. Was regelmatig je handen en reinig zaken als deurkrukken en kranen meerdere keren per dag. Op die manier krijgt het virus niet de kans zich verder te verspreiden. Een gebrek aan hygiëne kan er bovendien voor zorgen dat je langer verkouden blijft dan nodig.

6. Slaap

Als je verkouden bent, heeft je lichaam meer slaap nodig om te herstellen. Ga dus op tijd naar bed en zorg ervoor dat je minstens acht uur slaapt. Minder slaap komt je herstel niet ten goede. Daarnaast is te kort slapen helemaal niet goed voor je, je wordt er zelfs dikker van… Lees hier hoe dat kan.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF