fbpx

5 tips om te dealen met hooikoorts

Heb jij last van hooikoorts? Dan kun je je de komende periode weer flink schrap zetten. Een nare kriebelhoest, oncontroleerbare niesbuien, een vervelende loopneus en branderige ogen. Klinkt dat bekend in je oren? Treur niet, want het goede nieuws: je hoeft niet bij de pakken neer te zitten. Je kunt de hooikoorts gewoon te lijf gaan! Wij hebben 5 tips voor je om te dealen met hooikoorts.

1. Gebruik vaseline

Wees niet bang, je hoeft niet je hele lichaam in te vetten. Het is wel aan te raden om regelmatig een dun laagje van het plakkerige goedje rond je neusgaten aan te brengen. Dit beschermt je huid tegen directe prikkeling van de pollen, zodat het niet in de buurt van je neus kan komen. Zo blijft de allergische reactie uit. Helemaal fijn!

2. Drink veel water

Hooikoorts komt extra hard aan wanneer je lichaam is uitgedroogd. Maak er daarom onder het mom ‘hydrateren kun je leren’ een gewoonte van om elke ochtend een grote kan of fles (anderhalf à twee liter) met water te vullen en deze gedurende de dag helemaal leeg te drinken.

3. Pak je zonnebril

En als je dan toch buiten bent, zet dan ook een zonnebril op. Deze beschermt je ogen tegen de pollen. Onze tip: hoe groter de zonnebril, hoe beter.

4. Clean up

Of je het nu wilt of niet: wanneer je buiten bent geweest, blijven pollen aan je lichaam en in je haar kleven. Je neemt alles mee naar binnen. Zorg er daarom voor dat je een keer vaker douched en je handen en gezicht goed wast, maar haal ook regelmatig een doekje door je huis.

5. Hooikoortstabletten

Hooikoortstabletten geven verlichting van de klachten. Deze worden vooral aangeraden bij lichte allergieklachten waar je af en toe last van kunt hebben. Je kunt deze tabletten ook nemen als je er acuut last van hebt. De zogeheten ‘histamine’, de stof die vrijkomt bij een allergische reactie kan worden geremd door de tabletten. Hoe minder histamine er vrijkomt, hoe minder erg de klachten zullen zijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF