fbpx

6x de (on) waarheid over water

Dat water drinken gezond voor ons is, weten we. Maar is water met bubbels net zo goed als gewoon water? En val je echt af door veel te drinken? Hier zes feiten en fabels over water.

1. Je moet minimaal anderhalve liter water per dag drinken

FEIT. Dagelijks raken we ongeveer 2,5 liter vocht kwijt en het is belangrijk om dit voldoende aan te vullen. Dit hoeft overigens niet alleen water te zijn. Water kun je ook afwisselen met bijvoorbeeld thee of vers fruit en bijvoorbeeld munt toe te voegen voor een lekker smaakje. Vermijd wel (fris)dranken die suiker bevatten. Drink overigens ook niet té veel: Je kunt dan een water vergiftiging oplopen.

2. Van water met bubbels word je dik

FABEL. Bruisend water bevat – net als andere waters – geen kilocalorieën, je wordt er dus helemaal niet dik van. Volgende keer als je water besteld hoef je er dus niet meer over na te denken, water is water. En soms zijn bubbels gewoon even net wat lekkerder!

3. Flessenwater is beter dan kraanwater

FABEL. Sommige mensen vinden water uit flessen misschien lekkerder, maar gezonder is het niet. De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is een van de beste ter wereld. Er komt bijvoorbeeld allang geen chloor meer aan te pas, een middel dat in veel andere landen nog wel wordt gebruikt. Vandaar dat het Nederlandse water zo gezond en zo lekker is.

4. Water drinken is slecht voor het milieu

FEIT. Althans: water drinken an sich is niet slecht, maar al die plastic flessen waaruit we het drinken vormen wel een enorme belasting voor het milieu. Lang niet alle flessen worden gerecycled; voor al kleine waterflesjes worden nogal eens gewoon weggegooid en vervolgens met het huisvuil verbrand. En veel plastic zwerfafval belandt in onze oceanen. Quooker bedacht hier een innovatieve oplossing voor: de CUBE. Hiermee geeft een Quooker-kraan naast koud, warm en kokend water, ook koel bruisend en gefilterd water. Zo maak je makkelijk de lekkerste limonade en cocktails, en hoe fijn om thuis altijd koel prikwater bij de hand te hebben en een flesje te kunnen hervullen!

5. Water drinken helpt om af te vallen

FABEL. Er doen tal van verhalen de ronde over water drinken en afvallen. Sommige mensen menen dat het drinken van een paar liter extra water per dag bijdraagt aan een snel gewichts verlies. Anderen beweren dat je vooral niet (of juist wel) rond de maaltijd moet drinken. Weer anderen zeggen dat het drinken van lauw of warm water de spijs vertering versnelt. Maar voor geen enkele van deze uitspraken is ooit wetenschapelijk bewijs gevonden.

6. Water met bubbels hydrateert minder goed dan normaal water.

FABEL. Je hoort weleens dat water waar prik in zit je lichaam minder hydrateert, maar dat is niet waar. Een glas water met bubbels hydrateert net zo goed als een glas gewoon water.

Spannend recept met water en fruit

Zoals we net al aangaven kan je water wel iets spannender maken, door er bijvoorbeeld fruit aan toe te voegen smaakt het meteen nog lekkerder! Hier een simpel voorbeeldje, maar er zijn zoveel combinaties mogelijk!

Wat heb je nodig:
– Waterkan of waterfles (liefste met filter)
– 1 citroen
– Verse munt
– 1 Komkommer
– Ijsblokjes (wanneer gewenst)
– Ander fruit dat misschien over is/restjes (doen we ook nog eens wat tegen al die voedselverspilling 😉 )

Wat moet je doen?
Dit is eigenlijk heel simpel. Vul je kan of fles met (bruisend) water. Snijd het fruit en voeg daarna de munt, citroenschijfjes en plakjes komkommer toe. Laat dit even lekker staan in de koelkast en klaar is je heerlijke infused water!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF