fbpx

5x leuke boeken om deze winter te lezen

We zitten weer in een lockdown en sommigen van ons hebben ook nog eens kerstvakantie. Dat betekent dat we veel thuis zitten, met een heleboel vrije tijd. Daarom hebben we voor jullie de vijf leukste boeken om deze winter te lezen op een rijtje gezet. Zo kom jij de lockdown wel door!

Fortuna’s kinderen – Annejet van der Zijl

boek5 5x leuke boeken om deze winter te lezen

Het nieuwste boek van Annejet van der Zijl is een echte bestseller. In Fortuna’s kinderen duiken we de geschiedenis in. Het is een waargebeurd verhaal, dat zich in 1818 afspeelt. Het boek beschrijft hoe de avonturier Leon Herckenrath zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. Het boek werpt een blik op het schokkende slavernijverleden. Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Fortuna’s kinderen is hier te koop voor €24,99.

Droom groot – Eva Jinek

boek4 5x leuke boeken om deze winter te lezen

In het boek Droom groot interviewt Eva Jinek een aantal rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Of het nu gaat om onzekerheid en eenzaamheid, het verlies van je gezondheid, je kind of je rede, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of verlammende schaamte: over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk. Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, maakt Eva duidelijk wat wij allemaal van ze kunnen leren. In Droom groot komen zowel bekende, als minder bekende Nederlanders aan bod. Van Merel Westrik, tot Eva’s moeder Radana. Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

Droom groot is hier te koop voor €24,99.

De liefdesbrief – Lucinda Riley

boek1 5x leuke boeken om deze winter te lezen

Lucinda Riley is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Haar bekende boekenserie De zeven zussen is razend populair, maar ook haar nieuwste boek De liefdesbrief is zeker het lezen waard! In deze spannende roman ontvangt journaliste Joanna een brief van een pas overleden beroemde acteur. In de brief staan aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden. Een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen wist te houden. Joanna ontrafelt langzaam maar zeker het raadselachtige verhaal. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze dat verschillende machtige mensen de brief willen hebben en zij zullen er alles aan doen om haar proberen tegen te houden. Het is een meeslepend verhaal vol geheimen, spanning en onvergetelijke wendingen.

De liefdesbrief is hier te koop voor €21,99.

Sneeuwwit – Samuel Bjørk

boek3 5x leuke boeken om deze winter te lezen

In deze spannende thriller keren de bekende inspecteurs Holger Munch en Mia Krüger, uit de bestsellerserie van Samuel Bjørk, terug. In Sneeuwwit gaan we terug in tijd; het boek speelt zich namelijk in 2001 af. Holger Munch vraagt de jonge Mia Krüger om voor hem te komen werken om een wel heel mysterieuze moordzaak op te lossen. In een buitenwijk van Oslo zijn twee elfjarige jongens vermoord. Naast de twee lichamen wordt een dode rode vos gevonden. De zaak lijkt op een andere onopgeloste zaak uit Zweden. Holger Munch is hoofd van een nieuwe onderzoekseenheid en heeft een team van de beste rechercheurs. Hij wordt gebeld door de politieacademie, ze hebben een buitengewoon getalenteerde studente die bij hun tests de hoogste scores haalde: Mia Krüger. Munch toont de jonge Mia Krüger foto’s van beide plaatsen delict en ze heeft maar een paar minuten nodig om dingen te zien waar zijn team niet eens aan heeft gedacht. Het begin van een samenwerking en van een de meest bloedstollende jachten op een seriemoordenaar ooit!

Sneeuwwit is hier te koop voor €21,99.

Amalia – Claudia de Breij

boek2 5x leuke boeken om deze winter te lezen

Last but not least: de populaire biografie van onze kroonprinses Amalia, geschreven door Claudia de Breij. In het boek neemt Amalia haar mee naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. Ook bevat het boek Amalia verschillende foto’s uit het privéarchief van de prinses. Een echte aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in het koningshuis!

Amalia is hier te koop voor €17,99.

Bekijk ook deze tip:

Nieuwe Wendyspecial

In de nieuwe winterspecial van Wendy vind je een speciale bijlage van 32 pagina’s met verhalen over rouw en verlies. Koop hem in de winkel of via deze link.

winterspecial Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

Of neem een abonnement op de Wendy-specials en ontvang gratis een gift box van The Gift Label!

wendyspec Merel woont met haar familie van 4 generaties op Ibiza: 'We leven in onze eigen bubbel'

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF