fbpx

Silverstar: de perfecte bioscoopfilm om met het hele gezin naartoe te gaan

Nog geen plannen voor de kerstvakantie? Kijk dan de nieuwe bioscoopfilm Silverstar! Het is de perfecte film om met het hele gezin naartoe te gaan. Vanaf vandaag draait die in alle Nederlandse en Belgische bioscopen. Silverstar wil je deze winter niet missen.

Over de film

Silverstar is een adembenemende film over een unieke vriendschap. Megan runt haar eigen manage, maar tijdens een brand in de stallen ontsnapt het jonge paard Silverstar. In het bos wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. Ze heeft gelijk een klik met Silverstar. Na de brand krijgt Megan hulp van professioneel paardenhandelaar Carina, maar is zij wel te vertrouwen? Esmee merkt dat er vreemde dingen aan de hand zijn, maar niemand wil naar haar luisteren. Ze slaat op de vlucht met Silverstar en moet in de natuur zien te survivallen met het paard. Hoe loopt dit af?

Rollen

Het idee voor de film kwam vanuit Britt Dekker. Ze was betrokken bij de regie en had een duidelijke visie voor de film. In het AD zei ze: ‘Silverstar moet ook voor níet paardenfans uitnodigend zijn. Daar heb ik goed over nagedacht. Het is een breder verhaal en ook te kijken als je de eerste film (Whitestar) niet hebt gezien. Het bevat avontuur, maar heeft ook een liefdeslijntje.’

In de film spelen onder andere: Bo Maerten, Juvat Westendorp en Eliyha Altena. Wendy Ruijfrok heeft de hoofdrol en speelt de 16-jarige Esmee. Maar ook Lizzy, de dochter van Wendy van Dijk, heeft een rol te pakken in de film. Voor haar was het een grote droom om te acteren tussen paarden. Lizzy is een echte paardenliefhebber en heeft zelfs haar eigen pony. Een rol in deze film is dus op haar lijf geschreven.

Première

Het hele gezin van Wendy van Dijk was aanwezig tijdens de première van Silverstar. Lizzy kwam aan in een witte koets en ze droeg een prachtige zilveren jurk. Wendy schrijft op Instagram: ‘We hebben met het hele gezin genoten. Trots op jou Britt Dekker hoe je dit hebt neergezet met zoveel fijne mensen om je heen. Silverstar is een kijktip voor alle paardenmeisjes/liefhebbers voor de kerstvakantie.’

Lees ook: Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Edino is een van de ‘Kinderen van Ruinerwold’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF