De herfst staat voor gezelligheid, knusse avonden en het genot van hartverwarmende maaltijden. Of je nu een ervaren kok bent of een beginner in de keuken, wij beloven je gerechten die de herfst op tafel zetten. Dit zijn vijf heerlijke recepten voor de herfst.
Pompoensoep
Een klassiek herfst ingrediënt is natuurlijk de pompoen, en daar kun je genoeg dingen mee maken. Wij houden het nog even simpel, maar wel erg lekker met de klassieke pompoensoep. Op een koude herfstdag is er niets zo fijn als een warme kop soep. Maak een grote pan (zo kun je altijd nog wat invriezen) en eet er een sneetje brood met roomboter bij. Het recept voor pompoensoep vind je hier.
Witlof uit de oven
Witlof liefhebbers; deze is voor jullie! Makkelijk om te maken, op budget en ook nog eens ongelofelijk lekker: witlof uit de oven. Maak deze klaar met spekjes, ui en kaas. Serveer op een beetje zelf-gestampte aardappelpuree en je bent klaar! Het recept voor witlof uit de oven vind je hier.
Plaattaart met ham, brie en peer
Taart is natuurlijk een heerlijk toetje, maar wist je dat hartige taart bij het diner nét zo lekker kan zijn? Een echte, herfstige plaattaart is eentje belegd met ham, brie en peer. Klinkt wellicht als een gekke combinatie, maar de ingrediënten complimenteren elkaar juist erg goed. Serveer het als bijgerecht, of als warme tussengang. Een beetje honing en walnoten erbij en je bent klaar! Het recept voor plaattaart met ham, brie en peer vind je hier.
Andijviestamppot
Tijdens de herfst mogen we eindelijk weer schaamteloos veel stamppot eten. Een echte klassieker is dan ook de andijviestamppot. Oud, vertrouwd en altijd goed. Maar je kunt de andijviestamppot nu ook op een andere manier bereiden, door hem klaar te maken met plantaardige balletjes. Even lekker, en verantwoord! Gooi er lekker wat jus bij en smullen maar. Het recept voor andijviestamppot vind je hier.
Pompoen-runderstoof
We sluiten toch nog af met een pompoen recept. En wat voor één! Het is iets wat je goed in de herfststemming brengt: stoofvlees. En in dit recept wordt dat goed gecombineerd met stukjes pompoen en champignons. Uiteraard is stoofvlees het lekkerst met een puree erbij, en in dit geval is dat lichtzoete pastinaakpuree. Het recept voor pompoen-runderstoof vind je hier.