fbpx

Recept: plantaardige andijviestamppot met gehaktballetjes

Met de komst van de herfst is het stamppot-seizoen weer geopend. Heerlijk! Andijviestamppot is al heel lang een oer-Hollandse publieksfavoriet en nu ook op geheel nieuwe wijze klaar te maken, namelijk plantaardig! Bij een stamppot is een lekker stukje vlees natuurlijk niet te missen. Laat je verrassen en probeer dit recept met vegan gehaktballetjes van Garden Gourmet.

Zo maak je dit recept:

Ingrediënten voor 4 personen:

Garden Gourmet vegan gehaktbal

  • Garden Gourmet sensational vegan gehakt- 200 gram
  • Vegan witbrood (zonder korst) – 25 gram
  • Vegan melk – 50 milliliter
  • Gehakte verse peterselie – 3 gram
  • Franse Dijon mosterd – 3 gram
  • Maggi Aroma – 2 gram
  • Fijngesnipperde ui – 40 gram
  • Vegan roomboter – 200 gram

Jus

  • Maggi jus met uitjes (vegan) – 1 zakje
  • Water – 250 milliliter
  • Braadjus (uit de pan met gehaktballen) – 25 gram

Vegan andijviestamppot 

  • Kruimige aardappelen – 1000 gram
  • Sjalotjes – 3 stuks
  • Ongezouten vegan roomboter – 30 gram
  • Water – 250 milliliter
  • Vegan melk – 100 milliliter
  • Gesneden andijvie – 500 gram

Bereidingswijze:

Vegan andijviestamppot

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng het water met eventueel een snufje zout aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Snijd de sjalotjes in halve ringen.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalotjes voor 10 minuten.
  4. Voeg het water en de mix voor de jus toe en breng aan de kook. Laat dit 1 minuut op laag vuur koken.
  5. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn.
  6. Voeg de plantaardige melk en de andijvie toe.
  7. Verwarm 2 minuten al roerend op hoog vuur.
  8. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Garden Gourmet Vegan gehaktbal

  1. Snijd het witbrood in stukken en meng ze met de melk. Laat dit 10 minuten staan.
  2. Meng de rest van de ingrediënten en voeg ook het gedrenkte witbrood toe. Kneed dit goed door elkaar.
  3. Weeg het gehakt af op 45 gram en draai dit in de palm van de handen tot mooie balletjes.
  4. Laat de vegan boter smelten in een braadpan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze in ongeveer 8 minuten rondom mooi bruin.

Jus

  1. Terwijl de balletjes bakken, maak je de jus klaar. Dit doe je door het water te mengen met de Maggi juspoeder.
  2. Breng de jus al roerend aan de kook en voeg de braadboter toe. Laat dit 1-2 minuten doorkoken.
  3. Zodra de gehaktballetjes mooi gelijkmatig zijn gebakken, voeg je ze toe aan de jus. Laat de balletjes nog 10 minuten garen.

Serveertip: Garneer de andijviestamppot met Garden Gourmet Vegan Bacon voor extra crunch!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF