fbpx

21 simpele en toepasbare tips om gezonder te leven

Zou jij wel gezonder willen leven, maar ben je bang dat een gezonde leefstijl lastig vol te houden is en het leven bovendien minder leuk maakt? Valt mee! Door kleine dingen te veranderen en daar een nieuwe gewoonte van te maken kom je een heel eind in de goede richting. Als je deze 21 tips in je leven integreert en keer op keer herhaalt, zal een gezonde leefstijl jou steeds makkelijker af gaan. De macht der gewoonte heet dat!

 1. Vermijd producten uit pakjes, potten en blikken. Kook vers.
 2. Eet veel groenten, fruit en vis en vooral ook vette vis zoals zalm en makreel.
 3. Beweeg elke dag minstens een half uur. Je hoeft niet intensief te sporten, een half uur wandelen is ook al heel goed.
 4. Pak de trap, doe boodschappen op de fiets, breng de kinderen niet met de auto naar school; alle beweging telt.
 5. Zit niet langer dan 45 minuten.
 6. Snack niet tussendoor.
 7. Zorg voor genoeg slaap, minimaal zeven uur per nacht
 8. Ga veel naar buiten.
 9. Rook niet en drink met mate.
 10. Verban snoep en frisdrank.
 11. Geniet van de natuur.
 12. Doe leuke dingen met anderen. Bewust ontspanning zoeken en tijd maken voor vrienden is nog niet zo’n gek idee in drukke tijden.
 13. Staar je niet blind op superfoods. Zeker, avocado, tarwegras en zeewier zijn gezond, maar boerenkool, rode druiven en appels zijn dat ook.
 14. Zet je schermen twee uur voordat je gaat slapen uit.
 15. Eet samen met anderen.
 16. Eet totdat je vol zit.
 17. Doe elke dag een paar keer een ademhalingsoefening.
 18. Investeer in je vrienden en familie. Mensen die sterke sociale relaties hebben zijn gelukkiger blijkt uit allerlei onderzoeken.
 19. Skip in ieder geval één slechte gewoonte. Die rondo ’s avonds, dat toetje vol suikers, die vierde boterham. Volgens deskundigen zou je hier sowieso drie kilo van afvallen.
 20. Bouw gezonde routines in tegen stress. Elke ochtend een paar yoga-oefeningen, een blokje om in de lunchpauze, een praatje met een collega of geef de planten eens water of breng het oud papier weg. Buffel niet als een bezetene door.
 21. Bedenk: niets moet. Na een dag werken hoef je s’ avonds niet nog per se naar de bioscoop of dat nieuwe hippe restaurant. Houd ruimte over in je agenda waar je niets hoeft.

Lees ook deze tips om gezonder te leven:

Hardlopen: 11 tips om er mee te beginnen

Voedingsvraag: worden we dik van goede vetten?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF