fbpx

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt

Je wist vast al dat je slaappositie veel verklapt over je karakter… Als je op je rug slaapt, betekent dit vaak dat je een sterk en stil type bent. Maar slaap je op je buik, dan schijn je heel open en speels te zijn. Maar wat als je met z’n tweeën in bed ligt? Wat zegt de slaaphouding die jij en je partner aannemen over jullie relatie? 

Lepeltje-lepeltje

slaaphouding
Uit onderzoek blijkt dat slechts achttien procent van de stelletjes deze houding aanneemt waarin de partner jou beschermt (of andersom). Lichaamshoudingexpert Patti Wood zegt over deze houding: ‘Deze is heel kwetsbaar en seksueel, maar geeft ook aan dat je de ander vertrouwt.’

Het nonchalante lepeltje

slaaphouding
Wanneer je net samen bent met je partner is het fysieke contact in bed over het algemeen meer aanwezig dan wanneer je een paar maanden verder bent. Het lepeltje-lepeltje maakt op gegeven moment plaats voor het nonchalante lepeltje-lepeltje. Deze houding geeft aan dat je graag dicht bij elkaar bent, maar ook een goede nachtrust wilt.

De achtervolging

slaaphouding
Dit lijkt op lepeltje-lepeltje, maar bij de achtervolging (de naam zegt het al) zit de één meer achter de ander aan. Dit kan betekenen dat degene die achtervolgd wordt graag veroverd wil worden en hard to get speelt, of gewoon een beetje ruimte wil.

De vlecht

slaghouding
Deze intieme slaaphouding komt vaak voor na een vrijpartij, of aan het begin van een romantische relatie. Volgens psychotherapeut Elizabeth Campbell is deze houding niet per se een goede. De menselijke vlecht kan een teken zijn dat de partners te afhankelijk van elkaar zijn.

De losse vlecht

slaaphouding
Wanneer je in een innige positie als de vlecht hebt gelezen, kan deze na een minuut of tien uitmonden in de losse vlecht. Uit onderzoek blijkt dat deze positie een sterkere relatie weergeeft dan de vlecht. Het is een compromis tussen intimiteit en onafhankelijkheid.

Vrije liefde

slaaphouding
Schrik niet, deze houding in bed staat niet voor een kille en ongezellige relatie. Het is juist positief! Uit onderzoek blijkt dat stelletjes die rug tegen rug slapen zonder elkaar aan te raken juist met elkaar verbonden en afhankelijk zijn en elkaar durven los te laten. Maar liefst 27 procent van de stelletjes past deze houding toe in bed.

Back to back

slaaphouding
Deze slaaphouding lijkt op de vorige, maar er is één verschil: jullie rug of achterwerk raakt elkaar wel. Uit onderzoek blijkt dat deze houding aangeeft dat jij en je partner erg op jullie gemak zijn bij elkaar. Toch komt deze houding over het algemeen alleen voor bij stelletjes die één jaar of korter bij elkaar zijn.

De knuffel

slaaphouding
Deze lieve houding, waarin de ene partner zijn/haar hoofd rust op de borst van de ander en de benen verstrengeld zijn, zie je vaak terug in prille relaties en relaties waarin de partner weer wat meer naar elkaar zijn toegegroeid. Volgens psycholoog Shirley Glass blijkt uit deze positie dat er een hoge mate van vertrouwen en kameraadschap is.

De knieknuffel

slaaphouding
Wanneer je partner een poging doet tot voetjevrijen in bed of zijn benen graag strikt in de jouwe, betekent dit dat hij hunkert naar een emotionele of seksuele connectie. Deze houding geeft ook aan dat je geen genoeg van elkaar kunt krijgen, zelfs in slaap.

De zeester

slaaphouding
Als je partner zo breeduit gaat liggen als op bovenstaande afbeelding, dan betekent dit dat hij egoïstische trekjes heeft.

Lees ook eens dit artikel over waar je rekening mee moet houden na negen uur ‘s avonds.

Bron & beeld: Little ThingsWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF