fbpx

Zo vergelijk je je zorgverzekering 2022

Heb jij al jarenlang dezelfde zorgverzekering? Of verwacht je dat je zorgbehoefte volgend jaar verandert? Dan is het een goed idee om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Met onderstaande tips wordt dat een stuk gemakkelijker en kost je zorgverzekering vergelijken weinig tijd.

Welke zorg wil je verzekeren?

Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan is het in kaart brengen van je zorgbehoeften de eerste stap. Welke zorg verwacht je in 2022? Ga je vaak naar de tandarts of heb je nooit een gaatje? Ben je in verwachting van een baby? Door hierover na te denken, kun je gericht zoeken naar de beste zorgverzekering voor jouw situatie.

Is een aanvullende verzekering nodig?

Heb je op een rijtje gezet welke zorg je komend jaar verwacht? Dan kun je bepalen of  je een aanvullende verzekering nodig hebt. Veel zorg zit in de basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname of een bezoekje aan de huisarts. Maar ga je naar de fysiotherapeut, tandarts of een alternatief genezer? Dan heb je voor een vergoeding een aanvullende verzekering nodig. Bedenk goed om dit voor jou de moeite waard is.

Is het slim om je eigen risico te verhogen?

Heb je zorg nodig die onder de basisverzekering valt? Dan geldt er het eigen risico. De hoogte van het eigen risico is standaard 385 euro. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen met stapjes van 100 euro, tot maximaal 885 euro. Je betaalt zorgkosten uit de basisverzekering zelf tot je je eigen risico hebt bereikt. De rest vergoedt je verzekeraar. Kies je voor een verhoogd eigen risico? Dan krijg je korting op je zorgpremie. Maar bedenk goed of dit voor jou verstandig is.

Welke zorgpolis past bij jou?

Je kunt kiezen uit verschillende zorgpolissen: natura, restitutie, combinatie en budget. Het verschil? Het aantal zorgverleners waar je alle kosten vergoed krijgt. Voor een restitutiepolis betaal je een hogere premie, maar heb je volledig vrije zorgkeuze. Een budgetpolis is, zoals de naam al doet vermoeden, veel goedkoper. Maar je hebt dan ook beperkte zorgkeuze. De naturapolis zit tussen deze twee in en is de meest gekozen polis.

Waar moet je verder nog op letten?

Je weet of je je eigen risico wil verhogen, of je een aanvullende verzekering nodig hebt en welke zorgpolis bij je past. Tijd om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Je let daarbij natuurlijk op de dekking en de maandpremie. Maar je kunt ook checken hoe duurzaam een zorgverzekeraar is, of de reviews positief zijn en hoe je kunt declareren. Handig, want zo vind je de best passende zorgverzekering voor 2022. Gevonden? Dan vul je je gegevens in en kun je je aanvraag indienen bij de verzekeraar. Meestal hoor je al binnen een paar dagen of je aanvraag is goedgekeurd. Je ontvangt dan je nieuwe zorgpolis en gaat goed verzekerd het nieuwe jaar in.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF