fbpx

Zo overleef je Pasen met tips van personal trainer Kelby Jongen

Morgen start het lange Paasweekend. Zoals we allemaal wel weten gaat Pasen vaak gepaard met eieren en paaseieren. Niet al te gezond. Inmiddels heb je ook ervaren hoe hard je daarvoor moet trainen om dit eraf te krijgen. Denk dus twee keer na voordat je weer een paasei in je mond stopt. Wendy-expert en personal trainer Kelby Jongen geeft tips om gezond de Pasen door te komen.

Hieronder een overzicht met het aantal kcal per ei of snoepgoed.

Kleine paaseitjes (8 gram/stuk)

 • Paaseitje witte chocolade – 45 kcal
 • Paaseitje melkchocolade – 45 kcal
 • Paaseitje pure chocolade – 40 kcal
 • Paaseitje gevuld (lichte vulling, likeur) – 37 kcal
 • Paaseitje gevuld (zware vulling, noot/praline) – 52 kcal

Grote paaseieren (50 gram/stuk)

 • Paaseieren witte chocolade – 270 kcal
 • Paaseieren melkchocolade – 270 kcal
 • Paaseieren pure chocolade – 260 kcal
 • Paaseieren gevuld (lichte vulling, likeur) – 232 kcal
 • Paaseieren gevuld (zware vulling, noot/praline) – 325 kcal

Paasfiguren en diverse

 • Middelgroot figuur melkchocolade (150 gram) – 800 kcal
 • Groot figuur melkchocolade (200 gram) – 1100 kcal

Paasbrood

 • Palmpaashaantjes (50 gram) – 148 kcal
 • Paasstol (1 snee, 55 gram) – 167 kcal

Eieren

 • Ei gebakken (1 stuk, 50 gram) – 110 kcal
 • Ei gekookt (1 stuk, 50 gram) – 75  kcal
 • Eierdooier gekookt (1 stuk, 15 gram) – 55 kcal  

Hoe zou je de dagen kunnen indelen:

Vrijdag

Deze dag begint het eigenlijk al voor velen; een lang weekend vrij. Als je vrij bent, start dan in de ochtend met een heerlijke smoothie. Voor één glas heb je daar het volgende voor nodig: ½ kleine rode kool, ½ venkel, 2 appels en 1 eetlepel citroensap. Maak daarna een wandeling van 45 minuten en als je terug komt, neem dan een bakje van 150 ml Franse magere kwark met wat blauwe bessen en 2 eetlepels muesli.  Neem als tussendoortje een gekookt ei en als lunch een grote salade van diverse soorten sla, tomaat, paprika en komkommer en voeg daar tonijn, zalm of kipfilet aan toe. Breng de salade op smaak met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Daarna rond een uur of 4, kun je voor de lol met het gezin/ je vrouw/man of gewoon alleen 50 squats doen en 50 keer de buikspieren trainen. Heb je meer tijd? Herhaal dit dan een paar keer. En neem je bij de thee 1! puur chocolade eitje of een stuk pure chocolade. Als avondeten neem je groenten van 200 gram naar keuze met een stuk vlees of vis. Neem geen toetje. Moet je gewoon werken dan hou je jezelf wel aan de voeding maar doe je de wandeling in de avond met de oefeningen.

Zaterdag

Start de dag met een omelet met groenten en een zelfgemaakte grote verse jus zelf. Plan daarna een pittige work-out, bootcamp, boxing bootcamp of hardloop sessie. Als work-out kun je bijvoorbeeld het volgende doen: 15 keer trap op en af. 14 burpees, 13 Jumping Jacks, 12 Squats, 11 lunges links en rechts, 10 keer push up, 9 keer dippen op de trap, 8 keer liggen en weer op staan, 7 crunches, 6 keer schaatsen van links naar rechts, 5 jump squats, 4 jump lunges link en rechts, 3 Tuk Jumps, 2 Burpees en 1 keer diep inademen om de ronde nog een keer te doen 😉  Neem na je training 100 gram Franse magere kwark met een paar noten. En drink een groot glas water. Neem als lunch 2 geroosterde boterhammen met hummus met cranberry’s en wat tomaten. Of een grote zelf gemaakte salade. Tussendoor een kiwi en een sinaasappel. Als avond eten 200 gram groenten naar keuze met een stuk vlees of vis. Gun jezelf vanavond 1! Puur chocolade eitje met een kop verse muntthee.

Zondag

Tijd voor 1ste paasdag maar wat staat er op het ontbijt of brunch?

Maandag

Pasen kan hartstikke gezond zijn. Zolang we de chocolade en paasbroodjes maar laten staan.

Maak zondag of maandag nog een lange wandeling of doe een work-out.

20 secondes push ups, 10 secondes plank, in totaal 10 keer. Vervolgens doe je 10 keer in totaal 20 seconden jump squats en 10 seconden statische squats. Drink alleen maar water of thee en laat de suikerdrankjes staan. Maak verse smoothies maar neem geen alcohol deze dagen. Zo beperk je de kcal inname enorm.

Over Kelby

Kelby Jongen is fitnessexpert, personal trainer en ondernemer in de fitnessbranche. Ze schreef diverse boeken over fitness en werkte onder andere mee aan het televisieprogramma Obese.

Andere blogs van Kelby:

Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Zo schadelijk is zitten voor je: 5 tips om tijdens je werk in beweging te blijven

PasenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF