fbpx

Zo gebruik je de energie van de Volle Maan in je voordeel

Vanavond, 28 maart 2021, om 20.48 uur is het Volle Maan. Dit keer staat de Volle Maan in het teken van weegschaal en dit is de eerste Volle Maan van het astrologische jaar en de lente. Het duurt ongeveer 29,53 dagen voordat de maan alle fases heeft doorlopen. HSP/burn-out en WENDY expert Ilonka van Galen legt uit hoe je de energie van de Volle Maan in je voordeel kunt gaan gebruiken zodat ook jij energiek door deze maanfase heen komt.

De Volle Maan kan nadelen met zich meebrengen maar ook zeker voordelen. De nadelen zijn dat je sneller geïrriteerd kunt raken of een boosheid ervaart, je kunt je emotioneler voelen, slecht slapen of helemaal niet en zodra je in slaap bent gevallen beleef je de meest intense dromen of je kunt gaan slaapwandelen. Naast al deze nadelen zijn er ook zeker voordelen verbonden aan een Volle Maan. Dankzij de sterke maanenergie ervaar je overdag en in de nacht veel energie, voel je je een stuk meer zelfverzekerd, worden jouw gedachten helder en ontstaan er nieuwe dingen.

Waarom hebben wij eerder last van verschillende energieën tijdens een Volle Maan? Het lichaam van een mens bestaat voor ongeveer 60% uit water en de hersenen zelfs uit 80%. De Volle Maan heeft veel invloed op al het water op aarde. De waterstanden zijn veel hoger (vloed) en lager (eb) tijdens een Volle Maan. Elke maanfase brengt een nieuwe energie met zich mee en elke Volle Maan staat in het teken van een ander sterrenbeeld. Om optimaal gebruik te maken van de energieën van de Volle Maan kun je verschillende rituelen uitvoeren. Rituelen bestaan uit verschillende handelingen met ieder een eigen betekenis. Er bestaan twee soorten rituelen. De één is het loslaten van oude emoties en mensen en de ander is om een manifestatie of Nieuwe Maanwens tot uitwerking te brengen.

3 Volle Maan rituelen:

1. Emoties, mensen en gebeurtenissen van je afschrijven

De Volle Maan geeft je de energie om oude emoties en gebeurtenissen van af te schrijven. Doe dit echter niet digitaal maar pak pen en papier erbij en zorg dat alle negatieve energie uit je hoofd verdwijnt. Welke mensen geven je nog vreugde in het leven en wie zorgt voor een negatieve energie? Wees eerlijk richting jezelf en laat die mensen los waar jij je niet meer prettig bij voelt. Houden van betekent soms ook loslaten. Herken je een bepaald patroon in je dagelijks leven en wil je hier een verandering in brengen? Schrijf op wat jouw leven zal gaan verrijken. Laat al het negatieve los en ga de nieuwe fase in met een positieve flow.

2. Neem een zoutbad

Door een zoutbad te nemen geef je jouw lichaam en geest een boost. Zoutbaden hebben een therapeutische werking. Enkele voordelen zijn dat het zout een ontgiftende werking heeft op de toxische stoffen in het lichaam, het kalmeert het centrale zenuwstelsel en zorgt ervoor dat de emoties onder controle worden gehouden en het helpt de hydratatie van de huid te verbeteren. Verder vullen zoutbaden het lichaam aan met magnesium en ander vitale mineralen. Je zult merken dat je na het nemen van een zoutbad je positiever gaat voelen en je voelt je opgeladen en schoon. Brand tijdens een zoutbad Palo Santo (heilig hout) of je favoriete wierrook en kom volledig tot ontspanning. Heb je geen bad thuis? Een voetenbad kan ook al wonderen verrichten.

3. Edelstenen en kristallen opladen

Heb jij edelstenen en kristallen in huis die ieder hun eigen werking uitoefenen op de energie van het huis en lichaam? Gebruik het heldere maanlicht tijdens de Volle Maan om de edelstenen en kristallen op te laden. De stenen absorberen de energie en op een gegeven moment raken de edelstenen vol met deze energie. Zij zullen opnieuw opgeladen moeten worden. Zorg dat de edelstenen en mineralen in direct contact komen met het krachtige licht van de Volle Maan. Je kunt ze buiten neerleggen op een droge plek waar contact met regen wordt voorkomen of gewoon binnen op de vensterbank. Wil jij maanwater maken tijdens de Volle Maan om onder andere de edelstenen en kristallen te reinigen? Zet een glazen fles, niet plastic, buiten in het licht van de Volle Maan en je kunt een intentie uitspreken voordat je de fles afsluit. Haal de fles voor zonsopgang binnen. Elke Volle Maan bezit zijn eigen krachten en je kunt het water drinken, gebruiken om eten mee te bereiden of je geeft de bloemen en planten water.

Wees dankbaar en sta stil bij je behaalde successen

Maak alle rituelen af door te gaan kijken naar wat je de afgelopen periode allemaal hebt meegemaakt. Elke periode zullen er verschillende levenslessen op je pad komen. Wees dankbaar voor deze levenslessen, ongeacht of je het positief of negatief hebt ervaren. Alles komt op jouw pad met een reden. Sta stil bij de dingen die wel in jouw leven zijn en niet bij de dingen die momenteel nog niet jouw leven hebben verrijkt. Wees trots op jezelf dat je bepaalde successen hebt behaald en wat je hieruit hebt geleerd. Een gevoel van dankbaarheid laat je positief in het leven staan. Zonder jouw doorzettingsvermogen had je nooit gestaan waar je nu in het leven staat. Laat de trots overheersen en kijk liefdevol naar de toekomst.

Over Ilonka van Galen

Dit artikel is geschreven door Ilonka van Galen, een trotse Hsp die tot driemaal aan toe een burn-out heeft ervaren. Inmiddels is zij een expert op het gebied van Hoogsensitiviteit en burn-out, staat positief in het leven en houdt zich bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ilonka heeft een grote passie voor schrijven en wilt met alle kennis die zij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan andere mensen informeren, motiveren en inspireren. Op haar instagram pagina, Made by HSP, schrijft zij dagelijks blogs over verschillende onderwerpen. ‘Samen staan wij sterk’ is Ilonka haar levensmotto!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF