fbpx

Zo bereik je jouw doelen met de Wet van Aantrekkingskracht (Law of Attraction)

Met de goede voornemens voor 2021 nog vers in het geheugen heb jij voor ogen wat je dit jaar of in de nabije toekomst wilt gaan bereiken. De manier waarop je tegen bepaalde dingen aankijkt, bepaalt wat je kunt gaan manifesteren. Bekijk jij de wereld op een negatieve manier dan zul je nooit een positief leven gaan leiden. De Wet van Aantrekkingskracht is een soort van spiegel van jouw denkwijze. HSP/Burn-out en WENDY expert Ilonka van Galen neemt ons mee in haar bevindingen.

Bepaal jouw doelen en maak gebruik van visualisatie

Wat wil jij in de toekomst gaan bereiken? Wat zijn jouw doelen? Zodra je dit helder voor jezelf hebt kun je dit gaan manifesteren. Weet jij nog niet wat je wilt gaan bereiken? Stel jezelf dan duidelijke vragen. Wat vind jij echt de moeite waard in dit leven en wat wil jij vanuit het diepste van je hart? Denk niet klein maar groot. Ga voor iets dat je heel graag wilt en twijfel niet aan het behalen van deze doelen. Spreek uit wat jouw intenties zijn en visualiseer alsof je jouw doelen al hebt bereikt. Stuur jouw verlangen het universum in. Beeld jezelf in dat je op het eindpunt beland bent. Wat zie jij nu voor je? Het is belangrijk dat het niet een kwestie van ‘moeten’ gaat worden. Door het woord ‘moeten’ te gebruiken kan er een weerstand ontstaan. Visualiseer alleen datgene dat je graag wilt bereiken, niet dat je niet wilt gaan bereiken. ‘Niet’ bestaat niet in het universum. Alles naar waar het verlangen uitgaat, kun je gaan krijgen.

Richt de focus op het eindresultaat en neem de controle over jouw gedachten

Op welke manier behaal je jouw eindpunt? Welke stappen moet je gaan zetten? De weg richting succes kan op vele verschillende manieren worden ingevuld. Bij de Wet van Aantrekkingskracht is het niet belangrijk welk pad jij gaat bewandelen. Laat het los en vertrouw erop dat het universum jou de juiste kant op zal gaan sturen, forceer niets. Visualiseer hoe het leven eruit zal gaan zien wanneer je jouw doelen hebt bereikt. Hoe ziet jouw leven er over een jaar uit? Wat je in gedachten hebt, trek je aan. Wanneer je jezelf wijsmaakt dat je iets niet kunt, zal het ook geen succes worden. Gedachten zijn erg krachtig. Blijf positief en erin geloven dat je gaat krijgen waar je naar verlangt. Denk goed na over jouw woordkeuzes. Gebruik jij veel positieve of negatieve woorden? Het universum reageert op elke gedachten met de woorden; ‘Uw wens is mijn bevel’. Gebruik je negatieve woorden dan zul je niets gaan manifesteren. Gebruik je positieve gedachten dan zal het universum jouw wensen gaan vervullen.

Zelfzorg en loslaten

Wanneer je jouw intenties duidelijk richting het universum hebt gerealiseerd om jouw doelen te kunnen bereiken, ga je het loslaten. Laat het universum zijn werk doen. Forceer niets en laat de controle los. Doordat je jouw doelen hebt gevisualiseerd, staat het in jouw geheugen gegrift en hoef je er niet meer elke dag naar om te kijken. Leef je leven vanuit een positieve instelling en heb het vertrouwen dat alles goedkomt. Jouw doelen zullen verwezenlijkt worden in de toekomst dus dit is niet iets om je nu druk over te maken. Volg je intuïtie, dit laat jou weten wat goed voor je is. Leef meer in het hier en nu en maak gebruik van meditatie. Door middel van meditatie zul je meer in het hier-en-nu gaan leven. Geniet van alle stappen die je in de tussentijd maakt. Juist de stappen richting jouw einddoel zijn belangrijk en mooi om mee te maken. Meditatie is een vorm van zelfzorg, het is goed voor lichaam en geest. De negatieve gedachten zullen steeds meer worden vervangen door positieve gedachten. Wat je aandacht geeft, groeit. Dit maakt je mentaal sterk en je zult meer zelfverzekerd in het leven gaan staan. Geloof erin dat je jouw doelen verdient en zie de waarde van jezelf. Maak gebruik van affirmaties voor meer zelfliefde en het universum geeft je de kracht om alles te gaan manifesteren. Houd altijd goed in gedachten wat jij wilt, niet wat de ander van je verwacht.

Verwijder de weerstand en stel je open

Je bent nu klaar om alles te ontvangen. De intenties zijn ingezet en het universum resoneert met jouw vibraties. Je hebt een positieve instelling en je zult gaan krijgen waar je zo naar verlangt. Stel je open voor deze bijzondere reis. Blijf dagelijks mediteren herhaal de positieve affirmaties in je gedachten. Meditatie haalt de weerstand weg, de negativiteit in jouw leven. De Wet van Aantrekking gaat ervoor zorgen dat je jouw doelen gaat bereiken, niet jij. Dit klinkt misschien tegenstrijdig maar jij hoeft alleen maar jouw lichaam en geest sterk en gezond te houden. Geloof elke dag alsof er positieve veranderingen in jouw leven gebeuren, ook al zie je ze niet altijd direct. Uiteindelijk zal alles goedkomen en ontvang je jouw intenties en bereik je jouw doelen. Zolang je er maar voor open blijft staan om te ontvangen, kan het universum je gaan geven waar je naar verlangt. Je zult aan het lichaam gaan voelen door middel van emoties of je op het juiste pad zit. Ervaar jij positieve emoties? Je zit op het juiste pad.

Onderneem actie, ontvang en leer van de levenslessen

Het universum houdt ervan om in een snel tempo te gaan werken. Merk je dat er verschillende positieve opties op jouw pad verschijnen? Grijp deze kansen aan maar wordt niet te gretig. Neem kleine stappen zodat je het overzicht houdt. Blijf in beweging zodat het universum door kan blijven gaan met het verzenden van positiviteit. Je zult gaan merken dat jouw levenspad gaat veranderen. Oude patronen worden onderbroken en sta open voor deze verandering. Zonder iets nieuws te proberen zal het leven simpel en eenvoudig blijven en zul je jouw doelen niet gaan behalen. Houd de focus op jouw einddoel en wees dankbaar voor alles dat op jouw pad is gekomen. Er zullen ook zeker harde levenslessen voorbij gaan komen en hier kun je van leren. Deze manier van leven past blijkbaar niet bij jou. Wees altijd liefdevol richting de medemens, het universum zal jou hiervoor gaan belonen.

Tip!

Maak een vision board zodat je jezelf dagelijks visueel kunt gaan herinneren aan jouw intenties en voornemens. Je kunt een vision board maken door middel van het plakken van knipsels vanuit tijdschriften en kranten op een bord. Dit kan bijvoorbeeld op een canvasdoek. Gebruik afbeeldingen en woorden. Tegenwoordig kun je ook online een vision board gaan maken. Er zijn verschillende templates beschikbaar.

Dit artikel is geschreven door Ilonka van Galen, een trotse Hsp die tot driemaal aan toe een burn-out heeft ervaren. Inmiddels is zij een expert op het gebied van Hoogsensitiviteit en burn-out, staat positief in het leven en houdt zich bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ilonka heeft een grote passie voor schrijven en wilt met alle kennis die zij de afgelopen tien jaar heeft opgedaan andere mensen informeren, motiveren en inspireren. Op haar instagram pagina, Made by HSP, schrijft zij dagelijks blogs over verschillende onderwerpen. ‘Samen staan wij sterk’ is Ilonka haar levensmotto!

Lees ook: Waarom hoogsensitieve personen zo sterk reageren op de verschillende maanfasesWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF