fbpx

Yoga met Myrna, deel 38 (yoga die helpt bij overgewicht)

Om overgewicht tegen te gaan is fysiek aan de slag gaan en gezond eten heel belangrijk. Maar wat vaak vergeten wordt is dat een goede mindset en rust ook essentieel is! Lekker in je vel zitten en accepteren wie je bent en tevreden zijn met wie je bent helpt om positief naar je lichaam te kijken en innerlijke rust te ervaren. Vandaar dat in deze sessie zowel een stukje meditatie & mindset training zit en een actieve beweging zoals de zonnegroeten.

Als je teveel stress ervaart en bijvoorbeeld slecht slaapt heeft dit effect op je eetlust en calorie verbranding.

Minder slaap kan er ook toe leiden dat je lichaam ontregeld wordt, vertelt Torenvliet. Het lichaam heeft slaap nodig voor de balans, het herstel en de regulatie. Dat gebeurt allemaal door de ‘verkeersregelaars’ van het lichaam: hormonen. “Als je slaaptekort hebt, en dus vermoeid bent, neemt de productie van onder andere ghreline, het hormoon waardoor je een hongergevoel krijgt, toe. Hierdoor heeft je lichaam een vergrote eetlust en meer calorie-inname nodig.”

Meer eten door slaaptekort

Slaapexpert en neurowetenschapper Els van der Helm voegt daaraan toe dat een studie van de Mayo Clinic uit 2012 zelfs uitwijst dat één uur minder slaap per nacht er de volgende dag toe leidt dat mensen ongeveer 140 calorieën extra eten. Door te weinig slaap kan iemand een halve kilo per week aankomen. “Je lichaam zoekt andere vormen van energie, meestal in eten.” Dus zorg voor balans in beweging en innerlijke rust. Yoga zal je daarbij helpen.

Over Myrna

Myrna is yoga-expert voor wendyonline.nl. Myrna is eigenaar van de succesvolle yogastudio Yogadreams in Zaandam met 45 werknemers en honderden wekelijkse klanten.

‘Ik geef nu ruim 18 jaar met passie les in Mindfulyoga & meditatie, Vinyasa en Stress-relief. Daarbij ben ik business coach en trainer voor zowel particulieren als bedrijven en erkend Body Mind Release therapeut. Ik blijf me met liefde ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. ​​Yoga is voor mij is zoveel meer dan alleen maar de houdingen. Ik wil je graag aanmoedigen om yoga te integreren in je dagelijks leven om zo jouw doel in het leven te vinden en het leven te vieren!’ ​

Wil je meer weten over Myrna’s activiteiten als business coach, therapeut, haar online programma’s en haar yogastudio? Kijk dan op haar website. Je kunt haar ook volgen via Facebook of Instagram.

Online programma

Myrna ontwikkelde een online programma om je stap voor stap te begeleiden naar een gemakkelijker leven in 7 weken. Het programma is laagdrempelig en je kan het in je eigen tijd en omgeving volgen.

Wil jij dit ook?

…meer rust…meer energie…een betere nachtrust en uitgerust wakker worden

…meer bewustwording in het dagelijkse leven…een verbeterde gezondheid…minder stress

…een sterker lichaam…een flexibeler lichaam en geest…betere keuzes kunnen maken

…meer vreugde in je leven

Klik dan hier om alles te lezen over dit prachtige online programma

Elke vrijdag delen we een yogales van Myrna. Je kunt ook meerdere lessen achter elkaar doen. Alle yogalessen vind je hier.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF