fbpx

Word jij ongelukkig van je energierekening? Ontvang 30.000 euro als je in Italië gaat wonen

Heb je er altijd al van gedroomd om in Italië te wonen? Dit is je kans! Weg met die hoge energielasten en stap in de auto naar het Italiaanse dorpje Presicce. Het Italiaanse platteland blijft namelijk leeglopen, daarom krijg je deze unieke kans: iedere nieuwe inwoner krijgt 30.000 euro!

Het dorpje Presicce heeft zo’n 5000 inwoners en ligt in het zuiden van Italië. Het gemeentebestuur zal 30.000 euro geven aan wie er een woning koopt van voor het jaar 1991. De woningen kosten ongeveer 25.000 euro, dus je zal een mooi bedrag overhouden om het huis bijvoorbeeld te verbouwen. Als koper moet je wel komen wonen in Presicce.

Waarom 30.000 euro?

Het aanbod van dat geld komt van de lokale overheid. Zij wil meer mensen naar het dorpje trekken om het levendig te houden. ‘Er zijn veel lege woningen in ons historische centrum die we graag opnieuw bewoond zouden zien. Het is jammer om te zien hoe onze oude districten vol geschiedenis, prachtige architectuur, en kunst langzaam maar zeker leeglopen’, aldus Alfredo Palese tegen CNN.

Verhuizen naar Pressicce

Sta je nu te springen om te verhuizen naar het dorpje in het zuiden van Italië? Dan moet je nog even geduld hebben, want de details laten nog op zich wachten. De informatie is in de loop van de aankomende maand te vinden op de website van de gemeente, zo zegt gemeenteraadslid Palese.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF