fbpx

Wendy’s vakantiehuisjestest: Cabin ANNA

Foto: @jorritphoto

De meeste grenzen zijn inmiddels weer open, maar ook in Nederland blijven we veel reizen. De redactie van Wendy Online test daarom voor jou de leukste en mooiste vakantiehuisjes in Nederland in onze serie: Wendy’s vakantiehuisjestest. Dit keer overnacht onze redacteur Naomi in cabin ANNA in Schaijk. 

Wat is de eerste indruk van de cabin?

Bij de ingang is de plattegrond te zien van Holenberg, het gebied waar alle cabins staan. In totaal staan er vijf ANNA’s; de ANNA original is de ietwat primitievere versie in vergelijking tot de andere cabins. Door middel van een pad die je langs alle cabins leidt, kom ik uiteindelijk bij mijn ANNA uit. Vannacht ben ik de gelukkige bewoner van ANNA Cytisus. Overal hoor je vogels en soms zie je een eekhoorn voorbijschieten. Aangekomen bij de cabin, zitten de schillen nog dicht. Met wat mankracht trek je de schillen uit elkaar en beland je in een glazen huisje midden in de natuur.

De eerste indruk is gelijk goed. Zeker als een natuurmens is deze cabin een must om te bezoeken.

Cabin ANNA

Hoe is de accommodatie?

Cabin ANNA heeft alles wat je wenst. Naast een wc, douche en keuken, zit er zelfs een bad in. Door drie luiken in de vloer op te tillen, haal je het bad tevoorschijn.  Er staat een mooi groot bed in het midden van de cabin. Daarnaast wordt de ruimte opgevuld met twee stoelen en een houtkacheltje. De schapenvachten die over de stoeltjes hangen, geven een huiselijke sfeer. Als je om het hoekje kijkt ligt daar van alles voor je klaar. Een verrekijker, om de vogeltjes goed te kunnen spotten, verschillende boeken, zoals die van Pascale Naessens en er ligt een menu voor je klaar, waar je ‘s avonds eventueel kan bestellen. Maar je kan ook koken in het keukentje. Als je op een trapje stapt is boven ook nog een klein hutje waar twee kinderen kunnen slapen. De cabin is dus van alle gemakken voorzien.

Naast het uitschuiven van de buitenschillen, kan het glas ook open worden geschoven. Hierdoor voel je het briesje wind dat langs komt en als je geluk hebt, komt er zo een vogeltje bij je zitten. Je leeft op deze manier echt in harmonie met de natuur.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Voor het slapen gaan, kan je ervoor kiezen om dit helemaal in de natuur te doen, onder een glazen schil te slapen of om alles dicht te schuiven. Omdat het in de zomer zo vroeg licht wordt, besloot ik alle schillen dicht te schuiven. Door het kacheltje was het ‘s nachts nog lekker warm binnen. Door de ramen word je geleidelijk wakker door het licht dat af en toe in je ogen schijnt. Het is heel rustig op Holenberg en daardoor had ik heerlijk geslapen. Gelijk duwde ik de schillen weer open om te genieten van de zonnestralen die naar binnen schenen. Het is heel bijzonder.

Het ontbijt staat voor je klaar in een box, vlak bij je cabin, zodat je op je gemak kan ontbijten. De box is rijkelijk gevuld met allerlei broodjes, yoghurt, sap en beleg.

cabin ANNA

Is cabin ANNA een aanrader?

Na een overnachting in cabin ANNA ben je écht een ervaring rijker. Ik zou cabin ANNA aan iedereen aanraden. Het is dat ik niet hoger dan een 10 mag geven, want wow. Eigenlijk heb ik hier geen woorden voor. Zelf ben ik ook benieuwd hoe de cabin er in de herfst uitziet en ben ik zeker van plan om een keer terug te komen om nogmaals te genieten.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Vanuit Holenberg loop je zo de Maashorst in, ook wel het grootste natuurgebied van brabant. In dit prachtige natuurgebied kan je uren wandelen en je kan er ook grazers als taurossen, exmoorpony’s en wisents spotten. Daarnaast ligt het vlak bij het dorpje Schaijk, maar ook het historische dorpje Grave is zeker een aanrader.

cabin ANNA

Bekijk hieronder de beelden van Cabin ANNA. 

Ook een nachtje slapen in cabin ANNA? Boeken kan via deze link. Daarnaast is ANNA ook actief op Instagram: 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cabin ANNA (@cabin_anna)

Ben je benieuwd naar meer leuke vakantiehuisjes? In de nieuwe zomerspecial kan je een superleuk vakantiehuisje winnen en geven we jou tips voor de ultieme vakantie in Nederland.  Bekijk hieronder meer afleveringen van de vakantiehuisjestest:

Wendy’s vakantiehuisjestest: Tiny House Roes

Wendy’s vakantiehuisjestest: Maja’s Hideaway

Wendy’s vakantiehuisjestest: Ottenskamp4WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF