fbpx

Wendy-expert Pascale Naessens: ‘Ongezond eten is niet lekkerder, maar verslavender’ (plus recept)

In de nieuwe herfstspecial van Wendy kun je een uitgebreid interview lezen met Wendy-expert en bestsellerauteur Pascale Naessens. Hierin legt ze uit waarom veel en lekker eten geen probleem is zolang je kiest voor pure voeding. Vandaag geven we online een preview van het interview en delen we alvast een lekker en gezond recept.

Ik eet zo graag! Het is de wat provocatieve titel van het nieuwe boek van Pascale Naessens. Pascale heeft met het boek dan ook een missie: laten zien dat mensen vaak niet teveel, maar verkeerd eten. Er bestaan twee belangrijke foute aannames over eten, vertelt Pascale in de herfstspecial. ‘De eerste is dat lekker eten wel negatieve gevolgen moet hebben, vooral voor ons gewicht. De tweede is het idee dat ongezond eten lekkerder is. Met mijn boek wil ik laten zien dat die aannames niet kloppen. Ongezond eten is niet lekkerder, maar verslavender, waardoor we er telkens meer van willen hebben. Dan heb ik het niet alleen over producten die veel suiker bevatten, maar ook over producten die vol verborgen suikers zitten, denk aan gewoon brood, pasta, chips en witte rijst. Die bestaan vooral uit zetmeel en zetmeel is niet anders dan een lange keten van glucose-eenheden. Bovendien gaat het om geraffineerd zetmeel, waardoor de suikers als het ware bloot liggen en ze heel snel kunnen worden opgenomen door je lichaam, waardoor je er moe, ziek en dik van wordt. Ik pleit ervoor om vooral onbewerkt voedsel te eten. Je zult zien dat je lichaam hier veel beter op reageert en echt verzadigd raakt, waardoor je in the end minder eet.’

Gezond recept van Pascale: spinazie-kaaskoekjes

v2 Koekjes Wendy-expert Pascale Naessens: 'Ongezond eten is niet lekkerder, maar verslavender' (plus recept)

Bereiding: 10 minuten

Gaartijd: 10 minuten

Ingrediënten voor een tiental stuks

  • 130 g (bio)spinazie
  • 70 g geraspte Brugse kaas (belegen kaas)
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 50 g amandelmeel
  • 1 ei
  • Nodig: bakpapier

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de spinazie in een pan met wat olijfolie, peper en zout. Laat slinken. Meng de wat afgekoelde spinazie met de rest van de ingrediënten.Vorm tussen je handpalmen balletjes, duw ze boven- en onderaan plat zodatje een cilinder krijgt en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schik ze ver genoeg uit elkaar, want ze smelten wat tijdens het bakproces. Bak ze een tiental minuten in de voorverwarmde oven of tot ze bruinkleuren. Laat ze wat afkoelen en serveer.

In de nieuwe Wendy-special met als thema Dromen, durven, doen! lees je een uitgebreid interview met Pascale over haar visie op eten en delen we meer heerlijke en gezonde recepten. De herfstspecial ligt nu in de winkel of klik hier.

herfst Wendy-expert Pascale Naessens: 'Ongezond eten is niet lekkerder, maar verslavender' (plus recept)

Dit lees je in de nieuwe herfstspecial:

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF