fbpx

Nieuwe herfstspecial van Wendy over dromen, durven, doen!

Vanaf vandaag ligt de herfstspecial met als thema dromen, durven, doen in de winkel. In de special onder andere een intiem interview met Ali B naar aanleiding van de documentaire die deze week in première gaat over zijn leven. Daarnaast vertellen Nicolette Kluijver, Jessie Jazz Vuijk en Shelly Sterk over de droomplek die ze vonden onder de zon en valt te lezen hoe Waldemar Torenstra zijn droom waarmaakte met de nieuwe drijvende ecowijk Schoon Schip.

Een van de lessen die Ali B leerde van de documentaire die over zijn leven werd gemaakt is hoe anders hij vaak is dan anderen. ‘Ik leef in dromenland’, zegt hij in het interview. ‘Ik kijk niet naar hoe de wereld núin elkaar steekt, ik kijk naar hoe de wereld in elkaar zou kunnen steken. Ik leef in een illusie. Martin Luther King zei het al: I have a dream. Dat gaat over een wereld zoals je hem voor je ziet, zoals je hem zo graag wilt en waarvoor je dus dingen moet veranderen, een kwestie van uitvinden en vernieuwen. Ik ben dat. Ik ben een uitvinder, ik ben een vernieuwer. Ik dacht altijd: zo moeilijk is dat toch niet? Als de ander dat niet begreep, werd ik driftig, ongeduldig. Nu denk ik: ja, Ali, hartstikke gezellig en hartstikke leuk, al dat dromen, maar de bijwerking is wel: een gebrek aan realisme. Als je maar een beetje door alles heen danst en niet boven de jungle wil hangen om te zien dat er slangen, gorilla’s en andere gevaren zijn, heb je wel een probleem.’

Het belang van dromen

In haar voorwoord vertelt Wendy van Dijk waarom ze een special wilden maken over het waarmaken van dromen. ‘Dromen, durven, doen kan ook in veel kleinere dingen  zitten. We hoeven niet de oceaan over te steken om een gelukkiger leven te krijgen’ schrijft ze. ‘Wat ik belangrijk vind is dat we durven te dromen. Dromen geeft ons de mogelijkheid om te fantaseren over wat we nog meer zouden willen doen. Vaak blijft het bij dromen en ontbreekt het ons aan de moed om er echt voor te gaan, en met dit nummer hoop ik de lezers handvatten en inspiratie te geven om ook echt de stappen te maken die ze graag willen nemen.’

Ik vertrek

Grote en kleine dromen dus in deze nieuwe herfstspecial. Nicolette Kluijver, Jessie Jazz Vuijk en Shelly Sterk hebben hun eigen Ik vertrekverhaal en vertellen over de droomplek die ze vonden op respectievelijk Bonaire, Ibiza en Spanje (Nicolette Kluijver: ‘Op Bonaire vind ik rust. De vrijheid geeft me lucht, ik leef buiten, in de natuur’), terwijl Sabine een veel kleinere, maar niet onbelangrijkere droom heeft: stoppen met witte wijn. En Waldemar Torenstra volgde zijn groene hart en vertelt hoe hij nu met een groep vrienden in de drijvende ecowijk Schoon Schip woont. Verder lees je in de nieuwe special weer veel tips en adviezen die jou nieuwe inzichten kunnen geven!

De Wendy-special is vanaf vandaag te koop in de winkel of op wendyonline.nl via deze link.

cover Nieuwe herfstspecial van Wendy over dromen, durven, doen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF