fbpx

Waan je in Provence met de nieuwste zomerthriller van Linda van Rijn

Het is vakantie, tijd om eens heerlijk te relaxen. Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om een zomers gevoel te krijgen. Neem de nieuwste zomerthriller Provence van Linda van Rijn mee in je strandtas en waan je in de wereld van kastelen en gruwelijke gebeurtenissen. 

Provence gaat over de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram. In eerste instantie lijkt het een sprookje, maar visagiste Nadia weet wel beter door de escapades van Bram uit het verleden. In het prachtige kasteel spelen de ceremonie en het feest zich af. Maar het geluk slaat al snel om naar angst als de volgende ochtend de bruidegom is verdwenen.

Hoe kwam je bij het idee om deze zomer weer een nieuw boek te schrijven?

‘Ik krijg heel vaak de vraag van lezers of er niet twee zomerthrillers kunnen komen, omdat ze het zo lang vinden duren tot de winterthriller komt. Daarom ben ik aan de slag gegaan, met Provence tot gevolg. Het is zo leuk om dan weer de reacties van de lezers te zien.’

Waar heb je je inspiratie over Provence vandaan gehaald?

‘Ik ben vaak in de Provence geweest en vind het een geweldige streek. Het landschap is prachtig, het eten is geweldig en vooral de mooie kastelen en oude huizen fascineren me. Daarom heb ik een chateau als setting van Provence gekozen. Voor de beschrijvingen van het landschap, de geuren en het eten hoefde ik alleen maar mijn ogen dicht te doen en aan mijn vele bezoeken aan de Provence te denken.’

Dit is al je 27e thriller, hoe hou je de spanning erin?

‘Dat gaat eigenlijk vanzelf, ik heb nog zoveel ideeën. Vaak lees ik iets in het nieuws of hoor ik een verhaal van iemand en dan ontstaat in mijn hoofd al een nieuw idee voor een boek. De werkelijkheid is vaak nog gekker dan je in een boek kan verzinnen, dus wat dat betreft komt er nooit een einde aan de inspiratie.’

Wat zijn je toekomstplannen voor je reeks thrillers?

‘In het najaar komt er weer een winterthriller. Die speelt zich af in de bergen van Oostenrijk. Ik ben hem nu aan het schrijven en ook al is het niet bepaald winterweer, in mijn hoofd zit ik in berghutten en après-skibarren en op de mooiste pistes. Verder ben ik ook alweer bezig met volgend jaar, het verhaal voor de zomerthriller heb ik al bedacht. De bestemming blijft nog even geheim, maar ik kan wel verklappen dat het een zeer bekende én prachtige plek is.’

Zandvoort aan Zee is inmiddels een paar maanden uit, hoe waren de reacties op het boek?

‘Heel goed. Ik heb zoveel berichtjes van lezers gekregen, dat blijft bijzonder. Het grappige is dat iedereen wel iets met Zandvoort heeft, door vroegere of recente vakanties. En ik kreeg ook veel berichten van lezers die in Zandvoort of Haarlem wonen en die de plekken uit het boek hadden bezocht. Dat vind ik geweldig om te horen.’

Welke boeken neem jij dit jaar zelf mee op reis?

‘Ik lees zelf ook graag thrillers, bijvoorbeeld van Harlan Coben, dus daarvan neem ik er een aantal mee. En ik vind het altijd leuk om me te verdiepen in een bepaald onderwerp, momenteel is dat de filosofie. Dus er gaan ook een paar dikke boeken van heel oude meesters mee.’

zomerthriller van Linda van Rijn

Provence is verschenen bij uitgeverij Marmer B.V. en kost 10,-

Lees meer kijk-, lees en luistertips:

Ontwikkelingspsychologe Telidja Klaï schreef een boek over pubers en geeft jou de gouden tip voor de opvoeding

Sophie werd op haar vijfde verlaten door haar moeder: ‘Ze zou een weekje wegblijven, maar kwam nooit meer terug’

Kyra vluchtte weg met haar kind: ‘Jarenlang was ik bang voor een wraakactie van mijn Iraanse schoonfamilie’

Neem een abonnement op de Wendy-specials
Nu voor € 17,50 + 2 x zonneproduct van IK Skin Perfection t.w.v. € 71,50
De Wendy-specials verschijnen vier keer per jaar, in elk seizoen 1. Wil jij ook geen nummer meer missen? Neem dan nu een jaarabonnement en ontvang 4 x de Wendy-special plus 2 zonneproducten van IK Skin Perfection t.w.v. 71,50. Je ontvangt de de Mineral SPF 30 (€ 29,90) en de Sun SPF 50 (€ 41,90) van het mooie merk IKSkin Perfection. Deze krachtige, hydraterende zonnecrèmes beschermen je deze zomer optimaal tegen de zon en zijn bovendien natuurlijk en ontwikkeld in harmonie met de natuur!
Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Ga naar wendyonline.nl/abonnementen
Wendy Promo artikelIK Waan je in Provence met de nieuwste zomerthriller van Linda van Rijn


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF