fbpx

Vroeg de kerstboom opzetten maakt je gelukkiger!

Ondanks dat de Sint nog in ons land is, kan je niet vroeg genoeg beginnen met de kerstboom opzetten. Het optuigen van een dennenboom met schitterende lichtjes en gekleurde ballen roept een gevoel van nostalgie en blijdschap op. Voel je dus niet bezwaard om hier vroegtijdig mee te beginnen! Een onderzoek van de Internationale Vereniging voor Toegepaste Psychologie toont aan dat het je daadwerkelijk gelukkiger maakt. Dus wat houdt je nog tegen?

Nostalgie

De belangrijkste oorzaak van het geluksgevoel bij het opzetten van de kerstboom is nostalgie. De kerstperiode maakten velen van ons als kind heel gelukkig. In ons huidige drukke werkleven zoeken we naar deze gevoelens van blijdschap en opwinding. Op het moment dat we bezig zijn met de boom op te tuigen met kerstversiering, denken we terug aan onze jeugd en herinneren we de vrolijke feestdagen van toen. Het brengt ons echt even terug naar dat moment. Dit zorgt ervoor dat onze gevoelens van blijdschap en opwinding sterk worden aangewakkerd. Dat maakt ons gelukkig.

Verbinding

Nostalgische gevoelens zorgen er dus voor dat we ons kunnen verbinden met onze jeugd, maar ook met ons verleden. Misschien brengen de feestdagen ons wel terug naar dat moment waarop een oude geliefde nog leefde. Dat kan natuurlijk verdriet en gemis brengen, maar het kan ook juist fijn zijn om met de hele familie terug te denken aan die persoon en oude herinneringen op te halen. Wie weet was er wel een mooi of grappig moment met diegene waardoor er een glimlach op ieders gezicht verschijnt. Deze herinneringen geven ons een gevoel van verbinding met de persoon die gemist wordt en dat geeft ons warme gevoelens.

Al met al brengen de feestdagen een hoop liefde en vreugde met zich mee. En door eerder die wonderschone kerstboom neer te zetten, kunnen we langer van deze gelukkige gevoelens genieten. Dat kunnen sommigen van ons waarschijnlijk wel gebruiken tijdens deze donkere dagen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF