fbpx

Voedingsvisie: zo werkt Metabolic Balancing

Over gezond eten bestaan veel visies en net zo veel verschillende voedingsplannen en diëten. Wat werkt wel, wat werkt niet, en waarom? In de nieuwe serie Voedingsvisie vertelt een expert elke week over zijn of haar visie. Dit keer: voedings- en stofwisselingsdeskundige Sylvie van Bommel over Metabolic Balancing.

Voel jij je vaak opgeblazen? Ben je het worstelen met je gewicht zat? Volg jij een koolhydraat arm dieet? Of sla jij je ontbijt over? Over gezond eten zijn veel visies. Het internet staat er vol mee. Dat 6 keer per dag eten voor de meesten van ons echt achterhaald is, dat is een ding wat zeker is. Maar wat dan? Een voedingspatroon zonder koolhydraten of juist zonder vetten kan goed zijn voor een ander maar niet voor jou. En zou jij wel maaltijden moeten overslaan? Helaas is er geen ‘one size fits all’. Dat komt omdat ieder van ons een andere stofwisseling heeft. Ze zeggen wel eens; ‘Genetics load the gun, diet pulls the triger.’

Uh… stofwisseling?

Misschien weet je wat stofwisseling is, misschien ook niet. Het is nogal complex en heeft een hele belangrijke rol in ons lichaam. Het werkt net als een biochemische fabriek waarin vanalles geregeld wordt om belangrijke functies te onderhouden. Een juiste stofwisseling (oftewel ‘metabolisme’) zorgt voor een evenwicht in ieder lichaam; een gezonde balans tussen opbouw en afbraak van jouw body en mind.

Er wordt veel onderzoek naar onze stofwisseling gedaan. We weten nog lang niet alles. We weten wel dat ieder mens in staat is om zelf alle stoffen (bijvoorbeeld hormonen) aan te maken die nodig zijn om het systeem goed te laten werken, mits daarvoor de benodigde bouwstoffen uit de voeding worden aangeleverd. Het gevolg is een mooie evenwichtige werking van ons lichaam; een natuurlijke balans in gezondheid en gewicht. En jij zit lekker in je vel; mentaal en fysiek.

Wat als je stofwisseling uit balans is?

Als je stofwisseling uit balans raakt, dan heeft dat grote gevolgen …. En ontstaat uiteindelijk een gezondheidsprobleem; de schoen gaat wringen. Eerst een beetje, en later steeds meer. Met als gevolg het ontstaan van bijvoorbeeld PMS, tekort aan energie, huidklachten, buikvet, maar ook Diabetes, hart en vaatziekten, artrose, alzheimer. Het is dus voor je gezondheid heel erg belangrijk hoe je met je stofwisseling omgaat.

Ok, stofwisseling is dus iets persoonlijks, iets unieks. Net zoals een vingerafdruk. Maar hoe kom je er dan achter welke voedingsmiddelen bij je passen? Daarvoor zet ik onder andere de Metabolic Balance methode in. Een voedingsplan dat zorgt voor een reset van je eigen unieke stofwisseling. Als start voor een duurzaam herstel.

In het traject begeleiden we je stofwisselingsherstel heel precies, namelijk door het analyseren van je bloedwaardes. Dit geeft veel informatie. Zo kan je aan de hand van je bloedwaardes zien of je ontstekingen hebt of risico’s loopt op een ziekte. Je bloed vertelt als het ware jouw gezondheidsverhaal.

Naast je bloedwaardes gebruiken we ook andere gegevens. We kijken naar je voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen, maar ook je medische voorgeschiedenis, je lichamelijke klachten, je gezondheidsproblemen en eventuele medicatie. Met al die gegevens kunnen we dan een persoonlijk voedingsplan voor je maken. Een plan waar je altijd op terug kan vallen. Levenslang.

Het traject zorgt voor een reset naar een oorspronkelijke gezonde uitgangspositie van je stofwisseling. Van waaruit je ook je lichaamssignalen weer kan leren herkennen. Je voelt zelf weer wat je nodig hebt en wat niet zo handig is. Met positieve gevolgen voor je vitaliteit, je gezondheid, en .. als slagroom op de taart… je gewicht.

Maar… hoe ziet dat er dan uit?

Het programma bestaat uit 4 fasen. De eerste 2 fasen zijn het belangrijkst. In deze 16 dagen krijgt je stofwisseling een reset en leer je weer goed lichaamsvetten te verbranden. In fase 3 en 4 ga je je voeding verder uitbreiden en word je begeleid om dit blijvend te kunnen toepassen in je dagelijkse leven.

Je doorloopt het programma met hulp van een speciaal getrainde coach. Deze coach helpt je om je bewust te maken, gedrag te veranderen en je doelen te behalen; er is veel aandacht voor jouw welzijn en welbevinden. En ook voor valkuilen, patronen en gedrag. Uiteraard krijg je veel handige tips en toegang tot veel lekkere recepten. Via een besloten omgeving kun je informatie uitwisselen met andere deelnemers. En een Metabolic Balance app (met daarin je plan) zorgt ervoor dat je altijd de beschikking hebt over de voor jou belangrijke informatie.

En gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn, kijk maar eens naar deze recepten

Je ervaart direct een verbetering van de kwaliteit van leven. Meer energie, een fitter lijf, een beter gemoed, meer zin om te bewegen, een betere nachtrust, en ….. een gezonder gewicht.Bye bye JoJo effect, Hello duurzaam herstel!

Over Sylvie

Voedings- en stofwisselingsdeskundige Sylvie helpt mensen een verloren evenwicht weer te herstellen, omdat iedereen het volgens haar verdient om zich lekker te voelen. Haar visie is dat dat kan omdat een gezond lichaam een prachtig flexibel evenwicht heeft. Wanneer die flexibiliteit verloren is gegaan en je je niet lekker voelt, helpt ze je het geheel van lichaam en persoonlijkheid terug in balans te brengen. Vanuit voeding, spijsvertering en genetische aanleg tot aan levensstijl. Ze heeft een onbegrensde interesse in het menselijk lijf en de psyche. In haar blogs, die we ook zullen gaan delen op wendyonline.nl, legt ze de verbinding tussen wetenschap en ons dagelijks ritme.

Voor meer informatie kun je kijken op haar site

Je kunt Sylvie ook mailen op: Sylvie@enSylvie.nl

Voedingsvisie

 

Meer interessante artikelen over voeding:

15 natuurlijke manieren om ons immuunsysteem te versterken

Helpt vitamine C bij Corona?

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF