fbpx

Vijf tips voor een prikkelarme date + win-actie

Speciaal voor de Dag van de Overprikkeling vandaag, deelt Hersenstichting vijf tips om iemand mee te nemen op een prikkelarme date. Steeds meer musea hebben speciale openingsuren voor mensen die last hebben van overprikkeling. In de Prikkelarme Cultuuragenda vind je waar en wanneer je kunt genieten van een prikkelarm cultuurbezoek. Dus trek je agenda en verras een familielid, vriend of collega met een hersenaandoening met een prikkelarme date. Zo werken we samen aan een beetje meer begrip!

1. Liefde voor kleur

Genieten van een kleurrijke kunstverzameling, maar met zo min mogelijk prikkels? Op 28 juni opent Singer zijn deuren voor een prikkelarm museumbezoek. In ‘Liefde voor kleur’ word je ondergedompeld in de moderne wereld, gezien door de ogen van 40 Nederlandse en Belgische kunstenaars aan het begin van de 20e eeuw, waaronder Piet Mondriaan. Kortom: dit wil je zien!

28 juni, Singer Laren, 18.00 uur

2. Missie Meesterwerk

Altijd al het populaire en meestal drukke Rijksmuseum willen bezoeken? Het Rijksmuseum verwelkomt 15 juli volwassenen, maar ook kinderen die een prikkelarme omgeving nodig hebben om van de kunst te kunnen genieten. Tijdens het bezoek vind je het antwoord op de vraag: ‘wanneer is eigenlijk iets een meesterwerk?’ Lekker interactief, en leuk met de kids!

15 juli, Rijksmuseum Amsterdam, 18.00 uur

3. Een doodleuk Museum

Ben je meer een natuurfan? Wat een geluk! Ook het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam organiseert een prikkelarme openstelling. In de ochtend van 15 augustus bewonder je in alle rust alles wat het Natuurhistorisch Museum te bieden heeft. Van zoogdieren tot insecten. Een doodleuk museum, zonder te veel prikkels.

15 augustus, Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, 09.00 uur

4. Het kunstwerk tussen je oren

Ontdek het kunstwerk tussen je oren in Museum van de Geest, winnaar van de European Museum of the Year Award in 2022. Niets is zo kleurrijk, zo krachtig en tegelijkertijd zo kwetsbaar als de menselijke geest. Bonustip: neem je eigen (noise cancelling) koptelefoon mee, zodat je deze kunt gebruiken tijdens de audiotour. Ook deze is prikkelarm!

12 oktober, Museum van de Geest Haarlem, 10:00 uur

5. De Mesdag Collectie

Tot slot opent ook de Mesdag Collectie haar deuren een aantal keer per jaar voor een prikkelarme tentoonstelling. De Mesdag Collectie is het museum met de uitzonderlijke kunstverzameling van Hendrik Willem Mesdag, de man achter het beroemde Panorama Mesdag, en zijn vrouw Sientje. Zeker een bezoek waard, zien we je daar?

3 november, Mesdag Collectie Den Haag, 14.00 uur 

Win-actie

Wist je dat er maar liefst vier miljoen (!) Nederlanders te maken hebben met een hersenaandoening? Dat betekent dat je waarschijnlijk wel iemand kent met deze aandoening, of misschien heb je er zelf wel last van. Dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, werken en sociaal contact zijn een enorme uitdaging voor deze mensen. Zelfs een bezoek aan het museum kan een overweldigende ervaring zijn vanwege alle prikkels. Het lastige is dat een hersenaandoening aan de buitenkant vaak niet zichtbaar is, waardoor veel mensen met onbegrip te maken krijgen in hun omgeving.

Speciaal voor de Dag van de Overprikkeling geeft Hersenstichting twee kaarten voor één date naar keuze weg! Winnen?

  • Volg @wendyonlinenl op Instagram
  • Like de post van deze winactie
  • Laat ons weten waarom jij op een prikkelarme date wil
  • Schrijf je in via onderstaand formulier

That’s it! En nu maar hopen. De winnaar ontvangt een privé bericht vanuit Wendy Online met verdere informatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF