fbpx

Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Hier lees je het recept voor een vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus van Isabel Boerdam. Vandaag is namelijk de aftrap van de Nationale Week Zonder Vlees.

Nationale Week Zonder Vlees

Vandaag is de aftrap van de Nationale Week Zonder Vlees. Dit initiatief is bedacht door Isabel Boerdam, de vrouw achter de bekende website De Hippe Vegetariër. Dit goede idee kunnen wij natuurlijk alleen maar supporten. Isabel Boerdam is sinds haar 9e vegetariër en weet als geen ander hoe het is om te leven met een vegetarisch eetpatroon. Op haar foodblog deelt ze deze inspiratie en daarnaast zijn haar recepten te vinden in haar kookboek De Hippe Vegetariër.

Vegetarisch = verrassend en smaakvol

We hebben te snel vooroordelen over vegetarisch eten. Het zou saai, smakeloos en ingewikkeld zijn. Het doel achter de Nationale Week Zonder Vlees is om voor een impact te zorgen. Nederland moet in beweging komen simpelweg omdat vlees en vis elke dag niet meer van deze tijd is. Het doel van deze week is dat een flexitarisch eetpatroon de standaard wordt. Vegetarisch eten hoeft niet moeilijk te zijn maar is juist verassend en smaakvol.

Om het je de eerste dag gelijk makkelijk te maken delen we deze heerlijke couscoussalade met falafel. Het is niet zomaar een salade maar een zogenaamde bowl. Op dit moment zijn de bowl recepten helemaal hip en happening. Gerechtjes gereserveerd in een kom. Je kan er eindeloos mee variëren. Wij zijn fan!

Vegetarische falafel met zoete aardappel en hummus

Voor 2 vegetarische falafel saladebowls

een bakje hummus
150 gr veldsla of bladspinazie
50 gr ongezouten geroosterde amandelen, grofgehakt
25 gr sesamzaadjes
100 gr boekweit, gekookt en even opgebakken
1 middelgrote geroosterde zoete aardappel
150 gr geroosterde bloemkoolroosjes
2 geroosterde wortelen
1 blikje biologische kikkererwten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
een bakje falafel van Garden Gourmet (in de bonus bij AH tijdens de Nationale Week Zonder Vlees!)
snuf zout
zwarte peper
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
een halve avocado, in plakjes
olijfolie

Oven
Bakplaat
Bakpapier

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de blokjes zoete aardappel en plakjes wortel samen met de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een kom. Giet hier royaal olijfolie overheen en meng even goed zodat alle groente bedekt is met een laagje olijfolie.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en de kruiden. Rooster de groente gaar in ongeveer 20 minuten.
  4. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak nu ook de falafel balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  7. Nu kun je jouw falafel bowl gaan maken. Begin met de sla en verdeel de rest van de ingrediënten er gewoon over. De sesamzaadjes en amandelen strooi je er als topping over. Easy peasy!
Bron: eatpurelove

Lees hier vegetarische hotspots!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF